Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kala ruokavaliossa

Vierailija
24.10.2014 |

Kalaa kehotetaan syömään 2-3krt viikossa mutta samalla varoitellaan kalojen elohopea- ym. myrkkyjäämistä.

Kovin ristiriitaista!

Ja mikä niistä lohista (norjan lohi, kotimainen kasvatettu lohi vai kirjolohi) on terveellisintä ja mikä lohista on se Itämeren lohi, jota täytyy vältellä esim. raskauden aikana?

Haluaisin perheeni syövän mahdollisimman terveellisesti ja saavan omega 3-rasvahappoja riittävästi RAVINNOSTA sillä omega 3-tablettien hyöty ja teho on myös kovin kyseenalaista.

Kommentoikaa te, jotka oikeasti asiasta jotain tiedätte, kiitos!

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
24.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itämeren lohi kuten villilohi yleensäkin on niin harvinainen saalis jopa kaupan kalatiskillä, että siitä ei ole paljon pelkoa. Norjanlohi kuten kirjolohi on aina viljeltyä.

Myrkyt ja elohopea taitavat olla aika turhaa pelottelua. Harva meistä syö niin paljon isoja ja rasvaisia Itämeren kaloja tai tekojärvien petokaloja, että myrkkyvaikutukset ylittäisivät terveysvaikutukset.

Onhan noita muitakin kaloja kuin (kirjo)lohet: silakat (niin, Itämerestä ...), muikut (luulisi olevan myrkyttömiä sisävesien kaloja) siika, hauki (niin, se elohopea niissä suurissa...), ahven, made, rautu (yleensä Ruotsissa kasvatettua )

Vierailija
2/5 |
24.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syödään kotimaista villikalaa ja joskus viljeltyä lohta ja pakasteseitä 1-2 kertaa viikossa ja terveitä ollaan. Suosittelen ap:lle samaa. Kalaa syödään enemmän sen herkullisuuden takia kuin terveellisyyden tai suositusten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
24.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luonnonlohta saa hyvin harvoin, joten sen suhteen ei kannata murehtia. Sinällään kovin ympäristöystävällistä yms. norjan lohi ei ole mutta paljon me sitä syödään. Vaikeampi ongelma on se, että suosituksessa sanotaan "kalalajeja vaihdellen". Jos ei itse kalasta niin kala on helposti todella kallista. Vaihtoehtona norjan lohelle löytyy toki kasvatettua kirjolohta, nieriää, kuhaa ja siikaa. Jos oikeasti haluasi vaihtelua niin sitten pitäisi ostaa ahventa (kallista) tai osata käyttää esim. madetta (en osaa) ja haukea (lähinnä tule mieleen syötävänä haukipullat tai haukimureke). Helppo ja halpaa olisi tietysti silakan käyttö mutta siitä aika harva innostuu. Parhaaksi helpoksi vaihtoehdoksi ovat jääneet frittimuikkut (jä näitähän saa jo valmiina lidlistä. En tosin ole itse maistanut ovatko hyviä) koska niistä lapsetkin ovat pitäneet.

Vierailija
4/5 |
24.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pikkukaloissa kuten pienissä silakoissa ei niitä myrkkyjä oo kovin paljon, isoihin kaloihin ne kertyy.
Meillä syödään vaihdellen sitä norjan lohta, silakkaa, muikkuja, tonnikalaa, seitä. Nuo kaksi viimeistä toki on vähärasvaisia joten rasvahappojen saanti niistä pientä, ovat silti hyvä proteiininlähde ja erinomainen vaihtoehto esim punaiselle lihalle.

Vierailija
5/5 |
24.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki suomalainen kasvatettu lohi ja kirjolohi on myös kasvatettu Itämeressä. Eli samaa kamaa sekin on.