Viim.käyttöpv. eilen broilerissa, ruuaksi tänään?
Uskaltaisitko vielä tänään laittaa ruuaksi broilerin maustamatonta rintafilettä, kun eilen on ollut viimeinen käyttöpäivä?
Kommentit (9)
Uskaltaa. Ei ne viimeiset käyttöpäivät ikinä ole kellontarkkoja vaan pelkkiä arvioita.
Vakuumipakatut fileet on vähän niinku jauheliha, eli "pilalla" jo kun pääsee kauppaan..
Nuo päivämäärät kertoo siitä kuinka pitkään se suojakaasu pitää pahimmat bakteerikannat pieninä. Eiköhän se vielä tänään ole syötävää, mutta itse paistaisin sen vähän tavallista kypsemmäksi eli ns. kuivaksi..
Haistamalla sen tietää onko ok. Jos ok, paista hyvin! Eli tietysti voi käyttää, jos oikein säilytetty ja vielä hyvää...
Kolmonen sanoo vielä sen, että me ihmiset ei asuta laboratorio-olosuhteissa. Siksi ne käyttöpäivät ei oikeasti ole täysin niitä, mitä siinä paketin päällä lukee. Sun jääkaappisi voi olla kylmempi tai lämpimämpi kuin ne elintarvikelabrassa on ajatelleet, olet tuonut hitaammin tai nopeammin sen leikepaketin kotiin jne. Haista sitä leikettä, se todennäköisesti haisee ihan samalta kuin kaikki tähänkin asti, ja tee siitä sitten ihan normaalisti ruokaa.
Okei kiitos teille! Olen vaan aina ollut kauhean hysteerinen ruuan pilaantumisen suhteen niin aikaisemmin ei ole jäänyt tollalailla käyttämättä mitään, että pakkauksessa lukeva päiväys olis mennyt ohi.
Maalaisjärki käyttöön. Riippuu esim. siitä että kuinka kylmä jääkaappisi on ja kuinka pitään olet sälyttänyt sitä omassa jääkaapissa ja miten hyvin kylmäketju on toteutunut. Haistamalla pääsee jo aika pitkälle, aika pahankin hajuinen ruoka on vielä kuumentamisen jälkeen syötävää. Kyllä meillä on usein käytetty kanafileitä pävä viimeisen myyntipäivän jälkeen ja kaksikin päivää, mutta meillä on hyvä jääkaappi.
Itselle kävi niin että kun paikallinen kauppa oli remontissa, niin niillä oli ilmeisesti vähän vaikeuksia pitää kylmätuotteet kylminä. Kun ostin toisen kerran mielestäni pilaantuneta kanankoipia, niin kiikutin paketin elintarvikelaboratorioon tutkittavaksi. Haju oli sellainen että ei todellakaan olisi tullut mieleenkään syödä niitä. Tutkimustuloksen mukaan tuotteen bakteerimäärät olivat selvässä nousussa, mutta se oli vielä elintarvikkeeksi kelpaavaa.
Haista sitä lihaa kun aukaiset. Jos haisee ällöttävälle, älä käytä. Yleensä nuo broilerit alkaa jo haista viimeisenä käyttöpäivänä...
En söisi.
Järjenkäyttö sallittua...