Pussita pussita pakasta... pussita pussita pakasta... Antakaa vinkkejä
miten olisi järkevintä pakastaa Prisman kassillinen kalaa?
Mies kävi vähän ongella. Kalat jotain 10 - 15 cm pitkiä. Kokonaisenako ja raakana lykkään pakkaseen? Ei noita nyt kerralla saada syötyä. Vai kantsiiko paistaa ensin kaikki ja sit vasta pakastaa?
Kommentit (13)
Ok. Ovat siis enimmäkseen ahvenia, jotkut vähän isompiakin kuin toi 15 cm. Hyi. Yritän perata. Yök. Ei lempparihommaa mut joo teen sit niin ja sit pussitan. Kiitokset!
Mitä kalaa?
Riippuu kalasta, itse fileoisin ne laittaisin fileinä kerta-annoksissa pakkaseen.
Siitä sitten helppo käyttää.
Laita mies perkaamaan omat kalansa.
Nyt olisi sopivan lämmin sää tehdä itse nuoc mamia eli vietnamilaista kalakastiketta. Pane ne kalat ja paljon karkeata suolaa pärekoriin tai vastaavaan. Ripusta se niin, että saat alle astian. Ennen pitkää astiaan alkaa valua aromaattista nestettä, jolla sitten maustat monet herkkuruoat.
Mun eno pakastaa tuon kokoiset kalat perattuina rasioissa, joihin laittaa myös vettä niin että kalat peittyy. En oo koskaan hokannut kysyä, että mikä juju tuossa on..
Ei olisi tullut mieleenkään pistää kellarikomeroon. Tekeekö jotkut sitten niin vai? =O Meilläkin pakastin on täynnä jo ennestään mut sinne sentään ajattelin pistää. Onki ja muut kalastusvälineet menee kyllä sinne kellarikomeroon. ;) Kiitos vinkeistä ja tosiaan ahvenia ovat suurin osa. Yritän selviytyä niiden kanssa! Pakkaseen pusseissa siis perkuun jälkeen ja en paista ennen pakastusta.
Niin ja eipä toi ukko niitä itse perkaa... valitettavasti... mur...
No nyt lähden perkuupuuhiin!
Mä oon fileinä pakastanu affenia. Ei niistä kauheen hyviä semmosenaan paistettuina (ja leivitettyinä) enää tuu, mutta oon sitte esim kalapyöryköitä niistä väsäilly.
[quote author="Vierailija" time="06.06.2014 klo 11:48"]
Mä oon fileinä pakastanu affenia. Ei niistä kauheen hyviä semmosenaan paistettuina (ja leivitettyinä) enää tuu, mutta oon sitte esim kalapyöryköitä niistä väsäilly.
[/quote]
Tulee kyllä, mutta älä leivitä!
Pakastettu kala säilyy parempana, kun pakkasessa ottamisen jälkeen antaa sulaa mahdollisimman hitaasti. Kalan lihan rakenne ei näin muutu, ja on ihan tuoreen veroista. Itse laitan ensin 0-laatikkoon, sitten jääkaappiin ja sitten vasta huoneenlämpöön.
Ja kyllä kalamiehen on tapana omat kalansa perata (ja fileerata).
Vielä lisään, että kyllähän ne nyt muutaman päivän säilyvätkin (perattuina) kylmässä, eli lähipäivinä niitä kannattaa syödä. Savuahven (kokonainen perattu) on tosi hyvää, osa fileitä pannulla tai grillillä paistettavaksi, osasta voi tehdä vaikka kalakeiton. kalakeittoakin on montaa sorttia, perinteisen maitopohjaisen tilalla tykkään itse enemmän kirkaspohjaisesta tai tomaattipohjaisesta liemestä.
Ahvenesta saa myös hyvää pastaa ja pizzaa perinteisten kalaruokien lisäksi.
Meillä on pakastettu kalaa kanssa siten, että ne on laitettu vettä sisältävään astiaan. Siinä ne säilyvät hyvin. Sittemmin me ostimme (hyvän) vakumointikoneen ja kalat on pakastettu fileinä kerta-annoksina. Tuolla tavalla kalat säilyvät parikin vuotta tuoreen veroisina. Meillä mies kalastaa ja itse hän myös kalat fileroi. Hyvään filerointiveitseen kannattaa panostaa, huonolla ei saa muuta kuin itsensä vihaiseksi.
Siis todellaKin kalamies perkaa itse saaliinsa. Samoin kuin metsämies. Mitäs touhua se on, että käydään harrastamassa jotain kivaa mutta ne paskaset hommat jätetään akalle?
Mä sanoin miehelle, että kyllä mä lihoista ruuat teen, mutta niiden pitää olla karvattomia kun mulle tuot. Ja on ollut, karvattomia ja jopa luuttomia. Raakaa kalaa en voi käsitellä, tulee hirveät kutisevat näppylät käsiin.
No perkaa ne, ota päät pois ja pakasta? Eli raakan pistäisin pakkaseen. Pussittaisin semmoisen määrän minkä voisi sitten sulattaa ja käyttää kerralla :)