Laihduttajan lautasmalliksi voisi käydä pikkulasten muovilautanen
Tiedättehän, ne oikein pienet lautaset, joissa on lokerot eri ruuille. Kun = annosrajoitin
ei se riitä, että tietää, että lautasesta puolet ptäisi olla kasviksi jne. Lautasen koolla kun on merkitystä. Siihen saa lapettua ihan hirveästi sapuskaa, jos lautanen on suuri kuin tarjotin.
Lautaskoko on muutenkin kasvanut vuosikymmeninen aikana. Muistan ihan hyvin, että 70-luvulla ruokalautanen oli saman kokoinen kuin nykyään on Muumi-lautanen!
Korkeintaan desin kippo perunalle/ riisille tai muulle lisäkkeelle, desin kippo lihalle/ kalalle ja puolikkalle sitten se vihannesosio.
Kommentit (14)
Joo, mutta kasviksia tulee syödä päivässä väh. 500 gr. siihen muumilautaseen on vähän vaikea änkeä edes 200 gr kasviksia.
Kasviksia kun saa ja pitää syödä paljon niissä ei kalorit ole korkealla.
Jos omaa maalaisjärjen ja punnitsee ruokansa ja kalorit niin eipä tarvii kikkailla.
500g ei tarvitse syödä kahdella aterialla. Sen voi jakaa vaikka viidelle aterialle, joilloin joka kerta syödään 100g. Olen punninnut ruokia ja tiedän kyllä, että pelkkänä salaattina 500g on kaksi kukkuraista keittolautasellista, mutta että 1 hedelmä painaa sen 100g.
En tarkoittanut avausta tosikkomaiseksi ohjeeksi nyt jokaiselle, vaan hiukan leikkimieliseksi ideaksi "annosrajoittimesta"
ap
Njaa, muumilautasen ymp.mitta on 19cm ja meidän iittalan ruokalautaset on 22cm. Eipä taida tarvita vaihtaa. :)
[quote author="Vierailija" time="27.02.2014 klo 09:59"]
Joo, mutta kasviksia tulee syödä päivässä väh. 500 gr. siihen muumilautaseen on vähän vaikea änkeä edes 200 gr kasviksia.
Kasviksia kun saa ja pitää syödä paljon niissä ei kalorit ole korkealla.
Jos omaa maalaisjärjen ja punnitsee ruokansa ja kalorit niin eipä tarvii kikkailla.
[/quote]
Siksi kasviksia syödäänkin joka aterialla, ei ainostaan sen lämpimän ruuan yhteydessä. Ja kun käyttää maalaisjärkeä, ei tarvitse punnita ruokia, eikä laskea kaloreita, eikä myöskään laihduttaa.
Ei varmaankaan ympärysmitta kuitenkaan. Muutenhan lautanen olisi saman kokoinen kuin nilkkasi halkaisija. :D
[quote author="Vierailija" time="27.02.2014 klo 10:02"]
500g ei tarvitse syödä kahdella aterialla. Sen voi jakaa vaikka viidelle aterialle, joilloin joka kerta syödään 100g. Olen punninnut ruokia ja tiedän kyllä, että pelkkänä salaattina 500g on kaksi kukkuraista keittolautasellista, mutta että 1 hedelmä painaa sen 100g.
En tarkoittanut avausta tosikkomaiseksi ohjeeksi nyt jokaiselle, vaan hiukan leikkimieliseksi ideaksi "annosrajoittimesta"
ap
[/quote]
Ei niin, mutta se 500g on minimi.
Itse syön lämpimien ruokien (2kpl) kanssa keitettyjä kasviksia 250g per annos. Täyttää paremmin ja ei jää nälkä. Sen lisäksi syön puuron kanssa marjoja jne.
[quote author="Vierailija" time="27.02.2014 klo 10:04"]
Ei varmaankaan ympärysmitta kuitenkaan. Muutenhan lautanen olisi saman kokoinen kuin nilkkasi halkaisija. :D
[/quote]
Halkaisija siis. :D
[quote author="Vierailija" time="27.02.2014 klo 10:03"]
[quote author="Vierailija" time="27.02.2014 klo 09:59"]
Joo, mutta kasviksia tulee syödä päivässä väh. 500 gr. siihen muumilautaseen on vähän vaikea änkeä edes 200 gr kasviksia.
Kasviksia kun saa ja pitää syödä paljon niissä ei kalorit ole korkealla.
Jos omaa maalaisjärjen ja punnitsee ruokansa ja kalorit niin eipä tarvii kikkailla.
[/quote]
Siksi kasviksia syödäänkin joka aterialla, ei ainostaan sen lämpimän ruuan yhteydessä. Ja kun käyttää maalaisjärkeä, ei tarvitse punnita ruokia, eikä laskea kaloreita, eikä myöskään laihduttaa.
[/quote]
Huoh. Oletko oikeasti noin tosikko arkielämässäkin? Mä luovutan.
70-lukua ja nykypäivää on vaikea verrata kun meillä ainakin syötiin ihan toiselta planeetalta olevaa ruokaa kuin nykyään. Se oli niin pahaakin että jo maku oli tehokkain annosrajoitin. Maitoperunoita, leipämaitoa, leipäpuuroa, läskissä paistettua leipää, paistettuja silakoita...
[quote author="Vierailija" time="27.02.2014 klo 10:03"]
[quote author="Vierailija" time="27.02.2014 klo 09:59"]
Joo, mutta kasviksia tulee syödä päivässä väh. 500 gr. siihen muumilautaseen on vähän vaikea änkeä edes 200 gr kasviksia.
Kasviksia kun saa ja pitää syödä paljon niissä ei kalorit ole korkealla.
Jos omaa maalaisjärjen ja punnitsee ruokansa ja kalorit niin eipä tarvii kikkailla.
[/quote]
Siksi kasviksia syödäänkin joka aterialla, ei ainostaan sen lämpimän ruuan yhteydessä. Ja kun käyttää maalaisjärkeä, ei tarvitse punnita ruokia, eikä laskea kaloreita, eikä myöskään laihduttaa.
[/quote]
Aika surkeaa
En mäkään ees jaksa vastata muuta.
ihana ku ei liho saa syödä miten lystää veriarvot ja kolesteroli on viitearvojen sisällä. Rasvaprosentti 18.
Rasvan imeytymishäiriö on pelastanut elämäni!
Paskalla saa toki juosta, mut se on pientä siihen kun mäkkärin ateria tipahtaa syliin ja saa vain nauttia! Saisin nappia hakea apteekista joka auttaa imeytymiseen, mutta kun tässä ei ole paksusuolensyöpä vaaraa nii miksi hakisin.
Niin totta, että nykylautaset on superisoja. Harmittaa joidenkin bloggaajien puolesta kun ovat laihiksella ja lautasmallin mukaan täytetty jättilautanen on kukkuroillaan ruokaa :´/
No mä kyllä syön enemmän kasviksia varmaan jokaisella aterialla ja välipalalla, kuin mitä siihen muumilautaselle mahtuis, eli ei oikein toimis. Kannattais mun mielestä muutenkin syödä sellaista terveellistä ruokaa, jota saa syödä paljon, kun niin kaloripitoista tai epäterveellistä, että sitä saa syödä vaan pieniä annoksia.
Kun-sana tuli väärään paikaan, tsorgen