Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tees pizzapohjan? Ihana paksu ja rapea pizzapohjaohje hakusessa!!

Vierailija
24.02.2014 |

meillä on miehen mieliksi tehty viime vuodet ohuita lättypizzapohjia, mutta tänään päätin että perhana nyt on kunnon pizzapohjan aika! :D eli hakusessa paksu ja rapea pizzapohja (uunipellilliseen).

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten voi olla paksu ja rapea? 

Vierailija
2/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellaista ei ole olemassakaan. Pizzapohja on ohut, jos kyseessä on oikea pizza eikä mikään jenkkiläinen deep pan -viritys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perusohje siihen on

2,5 dl vettä

0,5 pussia kuivahiivaa

5 dl vehnäjauhoa

0,5 dl oliiviöljyä

 

Mutta tosiasissa jauhoja pitää laittaa sen verran, että taikina irtoaa kunnolla käsistä ja mitä paremmin alustamisen tekee, sen parempi taikina tulee. Öljyäkin kyllä lorauttelen vähän sinnepäin.

 

 

Vierailija
4/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vettä, jauhoja, suolaa ja vähän hiivaa. Sekoita jättäen puuromaiseksi, anna kohota 15 min, lisää jauhoja ja alusta. Ei missään tapauksessa öljyä pitsapohjaan. Palaa ja haisee! Pitsakastikkeeseen voi laittaa pienen lorauksen öljyä.

Vierailija
5/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilman pizzakiveä et sellaista saa tehtyä kotiuunissa. Pizzan kuuluu kypsyä pohjasta käsin ei "ilmasta". 

Vierailija
6/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaa, mikä sitten on oikea pizzapohja. Tällaisia ohuita en ole tavannut kuin Suomessa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei hiivaa, leivinjauhetta ja öljyä kunnon luraus viimeiseksi, että jää siihen pinnalle. Paista ilman leivinpaperia. Tulee rapea.

Vierailija
8/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:06"]

Jaa, mikä sitten on oikea pizzapohja. Tällaisia ohuita en ole tavannut kuin Suomessa. 

[/quote]

Missäköhän kaikissa sivistysvaltioissa olet sitten noita paksupohjapitsoja syönyt?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 12:56"]

Miten voi olla paksu ja rapea? 

[/quote]

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 12:56"]

Sellaista ei ole olemassakaan. Pizzapohja on ohut, jos kyseessä on oikea pizza eikä mikään jenkkiläinen deep pan -viritys.

[/quote]


[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:04"]

Ilman pizzakiveä et sellaista saa tehtyä kotiuunissa. Pizzan kuuluu kypsyä pohjasta käsin ei "ilmasta". 

[/quote]

Nimenomaan paksu ja rapea ja sen saa kyllä tehtyä ilman pizzakiveäkin. Skidinä muffa teki ihan uunipellillä pizzaa, jossa oli juurikin paksu ja rapea pohja. Tai itseasiassa pohjasta ohut, reunoilta paksu mutta niiiiiiiin rapea! Muffa kuoltua en ole moista saanut eikä reseptiä taida olla kirjattuna ylös :(

Vierailija
10/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:11"]

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:06"]

Jaa, mikä sitten on oikea pizzapohja. Tällaisia ohuita en ole tavannut kuin Suomessa. 

[/quote]

Missäköhän kaikissa sivistysvaltioissa olet sitten noita paksupohjapitsoja syönyt?

 

[/quote]

 

Pidän italialaisesta ruuasta ja siksi hakeudun yleensä italialaisiin ravintoloihin maassa kuin maassa. Lontoossa viimeksi, Riikassa, Münchenissä ja italiassa useassa eri kaupungissa. Sekä suomessa. Suosittelen esim. Turussa ravintola Sergiosia, siellä pelkkää pohjaa voisi syödä. Sellaisena minä haluan pizzapohjan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko hyvän pitsapohjan mitta se, että se on valmistettu sivistysvaltiossa?

ja mikähän se pitsan alkuperä olikaan.

Vierailija
12/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:08"]

Ei hiivaa, leivinjauhetta ja öljyä kunnon luraus viimeiseksi, että jää siihen pinnalle. Paista ilman leivinpaperia. Tulee rapea.

[/quote]

Tätä en olekkaan ajatellut!! Laitan seuraavaksi taikinan (jonka ohjetta edelleen kaipailen) ilman leivinpaperia. Kiitos hyvästä vinkistä! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulostaa erikoselta, mä olen kyllä reissuillani sekä Italiassa että muualla tavannut enemmän ohuita pizzapohjia. Pannupizzat sitten erikseen, mutta oletuksena on minusta se ohut pohja noissa tavallisissa pizzoissa.

 

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:06"]

Jaa, mikä sitten on oikea pizzapohja. Tällaisia ohuita en ole tavannut kuin Suomessa. 

[/quote]

Vierailija
14/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:14"]

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:11"]

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:06"]

Jaa, mikä sitten on oikea pizzapohja. Tällaisia ohuita en ole tavannut kuin Suomessa. 

[/quote]

Missäköhän kaikissa sivistysvaltioissa olet sitten noita paksupohjapitsoja syönyt?

 

[/quote]

 

Pidän italialaisesta ruuasta ja siksi hakeudun yleensä italialaisiin ravintoloihin maassa kuin maassa. Lontoossa viimeksi, Riikassa, Münchenissä ja italiassa useassa eri kaupungissa. Sekä suomessa. Suosittelen esim. Turussa ravintola Sergiosia, siellä pelkkää pohjaa voisi syödä. Sellaisena minä haluan pizzapohjan.

 

[/quote]

Onneksi makuja on monia ja sinä et ole maailman napa :) Omasta mielestäni esimerkiksi Sergiosissa kaikki ruuat maistuu siltä samalta tunkkaiselta tomaatti"kastikkeelta". Juuri sellaisena minä en halua italialaista ruokaani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen Myllyn Paras Pizzajauhoa. Lisätään vain vesi ja hiiva, tulee todella hyvänmakuinen pizzapohja. Uunipellilliseen olen laittanut 3 dl vettä, puoli pkt hiivaa ja noita jauhoja sen verran, että tulee pehmeä melko löysä taikina. 

Vierailija
16/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:18"]

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:14"]

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:11"]

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:06"]

Jaa, mikä sitten on oikea pizzapohja. Tällaisia ohuita en ole tavannut kuin Suomessa. 

[/quote]

Missäköhän kaikissa sivistysvaltioissa olet sitten noita paksupohjapitsoja syönyt?

 

[/quote]

 

Pidän italialaisesta ruuasta ja siksi hakeudun yleensä italialaisiin ravintoloihin maassa kuin maassa. Lontoossa viimeksi, Riikassa, Münchenissä ja italiassa useassa eri kaupungissa. Sekä suomessa. Suosittelen esim. Turussa ravintola Sergiosia, siellä pelkkää pohjaa voisi syödä. Sellaisena minä haluan pizzapohjan.

 

[/quote]

Onneksi makuja on monia ja sinä et ole maailman napa :) Omasta mielestäni esimerkiksi Sergiosissa kaikki ruuat maistuu siltä samalta tunkkaiselta tomaatti"kastikkeelta". Juuri sellaisena minä en halua italialaista ruokaani.

[/quote]

 

Ok, eiköhän turkkilaisten tekemät pizzat ole enemmän lähellä sinun italialaista ruokaa kuin aitojen italialaisten tekemä =) Miten sinusta kaikki voi maistua tomaattikastikkeelle, kun sitä ei ole jokaisessa ruuassa. Melko erikoista. 

 

Vierailija
17/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:18"]

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:14"]

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:11"]

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:06"]

Jaa, mikä sitten on oikea pizzapohja. Tällaisia ohuita en ole tavannut kuin Suomessa. 

[/quote]

Missäköhän kaikissa sivistysvaltioissa olet sitten noita paksupohjapitsoja syönyt?

 

[/quote]

 

Pidän italialaisesta ruuasta ja siksi hakeudun yleensä italialaisiin ravintoloihin maassa kuin maassa. Lontoossa viimeksi, Riikassa, Münchenissä ja italiassa useassa eri kaupungissa. Sekä suomessa. Suosittelen esim. Turussa ravintola Sergiosia, siellä pelkkää pohjaa voisi syödä. Sellaisena minä haluan pizzapohjan.

 

[/quote]

Onneksi makuja on monia ja sinä et ole maailman napa :) Omasta mielestäni esimerkiksi Sergiosissa kaikki ruuat maistuu siltä samalta tunkkaiselta tomaatti"kastikkeelta". Juuri sellaisena minä en halua italialaista ruokaani.

[/quote]

 

Kaikki ruuat maistuu tomaattikastikkeelta??? Mitä ihmettä??? Mitä olet syönyt siellä, jos vongolepasta maistuu tomaattikastikkeelta. Jestas taas mitä p***aa.

 

Vierailija
18/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:19"]

Suosittelen Myllyn Paras Pizzajauhoa. Lisätään vain vesi ja hiiva, tulee todella hyvänmakuinen pizzapohja. Uunipellilliseen olen laittanut 3 dl vettä, puoli pkt hiivaa ja noita jauhoja sen verran, että tulee pehmeä melko löysä taikina. 

[/quote]

Hyvä vinkki :)

Ja tytöt tytöt, riita poikki ja voita väliin. Mulle on ihana sama vaikka toinen tykkäis äidistä ja toinen tyttärestä, kysyin pizzapohjan reseptiä ja alkoi kamala sanasota siitä kuinka pizza on italian kaltaisten sivistysvaltioiden yksinoikeus ja vain aidoissa italialaisissa ravintoloissa käyvät ihmiset tietävät mitä on pizza... Perus AV I guess? :D Minä haluaisin edes etäisesti muffan pizzan oloista taikinaa.

Vierailija
19/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

5. lisää, että ohje oli tosiaankin paksumpaan pitsapohjaan. Ohuen saa ilman hiivaa. Turha niitä jauhoja alkaa mittailemaan. Päättää vain, että laitetaan esim 3 dl vettä, niin kokoluokka on selvillä. Sitten sekoitetaan, kohotetaan ja alustetaan kunnes on sopivaa. Leivinjauhetta en laittaisi ja kuivahiivaakin vain 1-2 tl/ 3 dl vettä. Kunhan lämpötila on sopiva, eli hiiva herää, niin hyvää tulee.

 

Ohut pitsapohja tarvitsee kovempaa käsittelyä. Se kannattaa alustaa voimakkaammin vedestä, suolasta ja jauhoista, niin että tulee kunnon sitko. Alustetun pohjan voi taittaa nelin kerroin, niin taikina saa ilmaa väliinsä ja siitä muotoilee käsin sitten sen ohuen lätyskän. Paksulle pohjalle riittää alustamiseksi se ettei enää tartu käsiin.Sitko ei ole niiin tärkeä. Pitsakivi takaa parhaan paistotuloksen.

Vierailija
20/29 |
24.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.02.2014 klo 13:24"]

Perus AV I guess? :D Minä haluaisin edes etäisesti muffan pizzan oloista taikinaa.

[/quote]

luetun ymmärtäminen esikouluikäisen tasolla. av-mammat lähtee lapsilla hakeen uutta kukoistusta "älylliseen" elämäänsä ;)

pitsapohjista löysin tälläsii linkkejä, meniskö?
http://www.myllynparas.fi/suomi/reseptit/paaruoat/pizzat/pizzapohja/
http://sapuskalle.blogspot.fi/2010/10/taydellisen-pizzaohjeen-metsastys.html

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi neljä