Meille on tulossa gluteeniton vieras. Kuinka
voisin tehdä sellaisen tuorejuustokakun (ilman uunia tehtävän) gluteenittomana?
Kommentit (3)
Helposti.
Valitse suosikkireseptisi. Vaihda reseptin keksit vastaaviin gluteenittomiin (kaupasta saa ainakin digestivekeksejä, kaurakeksejä, dominokeksin tyyppisiä suklaakeksejä gluteenittomina, jos ohjeessa käytetään otain muuta keksejä sinun täytyy hiukan soveltaa).
Tarkista juustokerrokseen tulevien raaka-aineiden gluteenittomuus. Yleensä ottaen kaikki maitopohjaiset (tuorejuusto, kerma, rahka jne) on gluteenittomia, samoin kaikki perus hillot, marjat ja suklaat, myös liivate on gluteenitonta. Mutta kuten kirjoitin tarkista, varsinkin kevyttuotteissa voi olla yllätyksiä.
Tavallisen ja gluteenitttoman juustokakun valmistuksessa ei ole mitään erityisiä niksejä, eli gluteeniton on helppo saada onnistumaan.
Tee kakku normaaliin tapaan, mutta ole tarkka, että kakkuun ei eksy muruja tai jauhonpöllähdyksiä mistään (älä leivo samaan aikaan mitään gluteenia sisältäviä leivonnaisia, jos leivot samana päivänä monenlaista, leivo gluteenittomat ensin).
Laitat vaan pohjaan jotain gluteenittomia keksejä murskaksi voin/margariinin kanssa. Muuten ihan samalla tavalla, olettaen että itse täytteeseen ei tule muuta kuin ne perus kermat ja tuorejuustot.