Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruuan kilohinnoista: onko teillä joku raja mitä kalliimpaa ette osta?

Vierailija
04.03.2014 |

Luin tuota ketjua missä pariskunnan ruokiin meni 700€/kk ja siinä ap sanoi että ostaa VAIN max 25€/kg maksavaa lihaa. Alkoi huvittaa, koska mun raja lihalle on 10€/kg :)

Kommentit (31)

Vierailija
1/31 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.03.2014 klo 09:53"]

Ei minulla ole mitään rajahintaa, No okei, en varmaan ostais jotain yli 50 e lihaa, ainkaan usein. Mutta ihan hyvin voin ostaa kunnon pihvit, tai lampaankyljyksiä, tai saksanhirven kyljyksiä. Ja maksan kalasta kyllä 30 e kilolta. En voi käsittää, miten kilohinta voisi olla joku 10 e kilo, ellei syö vain jauhelihaa, possua tai sisäelimiä. Ja kyllä mekin syömme possunlapaa tai kylkeä, maksaa yms, mutta hinta ei se ole se ratkaiseva asia. Mielummin maksan kunnon ruuasta enemmän, ja säästän sit vaikka autossa tai huonekaluista. ei tartte olla Artekia.

[/quote] Meillä tosiaan syödään pääsääntöisesti broileria, possua ja jauhelihaa. Lohta ostetaan silloin kun se on tarjouksessa. Lammas, hirvi jne ovat minulle vieraampia ylipäätään, enkä naudanlihaa taas tarvitse kun possu käy ihan yhtä hyvin.

 

ap

Vierailija
2/31 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.03.2014 klo 11:12"]

Ei ole, jos joku liha on kalliimpaa, onko sitä pakko ostaa kilo tai pari, ostaa sen verran kuin aikoo syödä yhdellä aterialla. Karitsan ulkofileet, kanat ym. meidän peruselintarvikkeet saisi unohtaa kokonaan 10€/kg hintarajoilla.

Mitä muihin tuotteisiin tulee, niin tee ja monet mausteet ovat reippaasti kalliimpia kuin liha, oikeastihan liha on aika edullinen tuote kilohinnalla mitattuna!

[/quote] No ei sitä kukaan käske kiloa tai paria ostaa, ihan ostan sen 400g tai mikä pakettikoko onkaan. Silti katson tietenkin kilohinnan koska sehän se on jolla pystyn vertailemaan mitä ostan ja onko se sen arvoista. Ja jos ostan kilon niin siitä syödään sitten useampaan kertaan.

Tee ja mausteet ovat varmaan juu kilohinnaltaan kalliimpia kuin liha, mutta jos teillä menisi teetä esim. 200g päivässä niin alkaisit sinäkin siitä varmaan kilohintaa katsoa.

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/31 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin pärjää kun ostaa sesongin mukaan ja valitsee halvemman vaihtoehdon. Esim. sieltä Stockalta saa kotimaista kirjolohta 13,90€/kg tosi usein, ei tarvitse ostaa norjalaista, kalliimpaa versiota joka kerta. 

 

Söin eilen luomulenkkiä, valmistaja oli Pajuniemi mutta Rainbown tuote. Hinta alhainen (olikohan 2,79€/lenkki), laatu korkea.

 

Vierailija
4/31 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei tietenkään, eri ruuat maksaa eri verran. Mätiä ja perunaa ei oikein viitsi verrata kilohinnoittain.

Vierailija
5/31 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monet kauhistelevat ruuan hintaa ja silti ostavat karkkia ja koirilleen ei-mitään (siis muuta kuin viljaa) sisältäviä raksuja. Katsokaas niiden kilohintoja! Samoin vaikka limsojen ja aromisokerivesimehujen litrahintaa. Minusta NE ovat kovia hintoja kun ajattelee, että ne ovat pelkkää sokerivettä. Monet kun ei siis osta niitä oikeita mehuja, joissa on hedelmää ja marjaa runsaasti. Ostetaan halvalla tyhjää monessa muussakin kohtaa - SE on minusta tuhlausta.

 

Vierailija
6/31 |
05.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 10:49"]

No ei tietenkään, eri ruuat maksaa eri verran. Mätiä ja perunaa ei oikein viitsi verrata kilohinnoittain.

[/quote] Luitko ollenkaan aloitusta? Tajusitko, että tässä ei verrata kilohintoja, vaan kysytään onko teillä jotain omia rajoja sille, mitä ruoka saa maksaa. Minulla, aloittajalla, kokolihan suhteen kilohintaraja on 10€. Sitten taas esimerkiksi leikkeleessä pidän rajana 15€/kg, tomaateissa 4€/kg, perunoissa 70c/kg jne.. Nämä siis tällä hetkellä nykyisellä hintatasolla, nämä ovat sellaisia jotka muistan ja huomaan jos hinta on yhtäkkiä pompsahtanut.

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei oikeastaan. Kotimaisessa kalassa mun mielestä menee kyllä usin kipuraja yli, en maksa kuhasta yli sisäfileen hintaa. Mutta kalastamme kesäisin tosin paljon, että ehkä just kala on se, missä hinta eniten ärsyttää.

 

Jos olemme päättäneet syödä lauantaina naudan sisäfilettä, ostan sitä. maksoi mitä maksoi. Pikkuisen kyllä vertailen, en osta tiskistä suomalaista vaan vähintään yhtä hyvää brassia tai argentinalalaista.

 

Nyt kaukana Suomesta ihmetyttää (ja ihastuttaa) että tuoretta tonnikalaa ja lampaankyljyksiä saa halvemmalal kuin naudan jauhelihaa. Nautin tästä niin kauan kuin voin.

Vierailija
8/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostan melkein aina vaan kaikista halvinta :P

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katoppa kaupasss joskus Hermesetaksen kilohintaa...

Vierailija
10/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.03.2014 klo 07:27"]Ei oikeastaan. Kotimaisessa kalassa mun mielestä menee kyllä usin kipuraja yli, en maksa kuhasta yli sisäfileen hintaa. Mutta kalastamme kesäisin tosin paljon, että ehkä just kala on se, missä hinta eniten ärsyttää.

 

Jos olemme päättäneet syödä lauantaina naudan sisäfilettä, ostan sitä. maksoi mitä maksoi. Pikkuisen kyllä vertailen, en osta tiskistä suomalaista vaan vähintään yhtä hyvää brassia tai argentinalalaista.

 

Nyt kaukana Suomesta ihmetyttää (ja ihastuttaa) että tuoretta tonnikalaa ja lampaankyljyksiä saa halvemmalal kuin naudan jauhelihaa. Nautin tästä niin kauan kuin voin.

[/quote]

Aikamoinen Uuno mahdat kyllä olla jos ruuan halvempi hinta ulkomailla herättää oikein ihmetystä. Monet tietävät tuon (ja myös syyt siihen halvempaan hintaa) vaikkeivat koskaan olisi Suomen rajojen ulkopuolella käyneetkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.03.2014 klo 07:31"]Katoppa kaupasss joskus Hermesetaksen kilohintaa...

[/quote]Kuten sanoin, raja LIHALLE on mulla 10€/kg. Ymmärrän kyllä että muissa tuotteissa se on mahdotonta. Meillä kuitenkin on hermesetaspurkki, joka on ostettu vuonna 2006 ja siinä on vieläkin jäljellä. Kilo lihaa menee neljässä päivässä.

Ap

Vierailija
12/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entäs mausteiden kilohinta sitten?

En katso kilo- vaan annoshintaa. Mulla raja noin 25 €/ateria, riippuen tietenkin siitä, montako henkeä on syömässä eli yhden annoksen hinta voi olla n. 2€/ mutta ns. paremmissa ruuissa enemmänkin.

 

Esimerkiksi yhden paksun pihvin voi ruskistaa ja silputa vaikka merimiespihvipataan. Lihan kilohinta on kyllä aika korkea, mutta kun annokseen tulee paljon perunaa ja mausteita, annoksen hinta jää kohtuulliseksi, varsinkin päiväysalennustuotteesta valmistettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avokadoista en maksa talvella yli 8 e kilolta.

Vierailija
14/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.03.2014 klo 07:34"]

[quote author="Vierailija" time="04.03.2014 klo 07:27"]Ei oikeastaan. Kotimaisessa kalassa mun mielestä menee kyllä usin kipuraja yli, en maksa kuhasta yli sisäfileen hintaa. Mutta kalastamme kesäisin tosin paljon, että ehkä just kala on se, missä hinta eniten ärsyttää.

 

 

 

Jos olemme päättäneet syödä lauantaina naudan sisäfilettä, ostan sitä. maksoi mitä maksoi. Pikkuisen kyllä vertailen, en osta tiskistä suomalaista vaan vähintään yhtä hyvää brassia tai argentinalalaista.

 

 

 

Nyt kaukana Suomesta ihmetyttää (ja ihastuttaa) että tuoretta tonnikalaa ja lampaankyljyksiä saa halvemmalal kuin naudan jauhelihaa. Nautin tästä niin kauan kuin voin.

[/quote]

 

Aikamoinen Uuno mahdat kyllä olla jos ruuan halvempi hinta ulkomailla herättää oikein ihmetystä. Monet tietävät tuon (ja myös syyt siihen halvempaan hintaa) vaikkeivat koskaan olisi Suomen rajojen ulkopuolella käyneetkään.

[/quote]

 

Niin, olisko syynä ehkä just se, että asumme siellä, mistä lammas Suomeen yleisesti tuodaan ja tonnikalaakin pyydetään näillä vesillä. Ja tonnikalan eettiset oingelmat kyllä tiedetään, mutta ajattelen että mieluummin tuorena kuin purkitettuna ja rahdattuna tuhansien kilometrejen päähän. 

 

Ymmärrän myös sen, että jos joku toisi Saaristomereltä pyydettyä kuhaa tänne, se maksaisi satoja euroja kilolta. Suomessakin se maksaa liikaa ja siksi Suomessa ollessamme pyydämme sen ihan itse. Joskus saa, useimmiten ei. Kalakanta on Itämeressä valitettavasti köyhtynyt. Ollessani lapsi sai verkoilla aina kuhaa ja ahventa, nykyisin enää ei. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Välillä seuraan kilohintoja, varsinkin paikallisessa K-supermarketissa,nkoska siellä on niin kallista. Viimeksi kauhistelin siellä tavallisten leipien hintoja, yritin etsiä halvinta, muttei oikein löytynyt. Käynkin yleensä viereisessä Lidlissä, mutta välillä on pakko käydä muualla kun Lildistä ei kaikkea löydy. Oltermannijuustosta en maksa 5,99e enempää. Joskus ostamme kalliita lihoja, mutta arkisin lihan pitää olla alle 15e/kg, mielluummin alle. Salaateista ostan usein Romaine-salaattia, mikä ei ole halvinta, mutta se on parasta.

Vierailija
16/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.03.2014 klo 07:34"]

[quote author="Vierailija" time="04.03.2014 klo 07:27"]Ei oikeastaan. Kotimaisessa kalassa mun mielestä menee kyllä usin kipuraja yli, en maksa kuhasta yli sisäfileen hintaa. Mutta kalastamme kesäisin tosin paljon, että ehkä just kala on se, missä hinta eniten ärsyttää.

 

 

 

Jos olemme päättäneet syödä lauantaina naudan sisäfilettä, ostan sitä. maksoi mitä maksoi. Pikkuisen kyllä vertailen, en osta tiskistä suomalaista vaan vähintään yhtä hyvää brassia tai argentinalalaista.

 

 

 

Nyt kaukana Suomesta ihmetyttää (ja ihastuttaa) että tuoretta tonnikalaa ja lampaankyljyksiä saa halvemmalal kuin naudan jauhelihaa. Nautin tästä niin kauan kuin voin.

[/quote]

 

Aikamoinen Uuno mahdat kyllä olla jos ruuan halvempi hinta ulkomailla herättää oikein ihmetystä. Monet tietävät tuon (ja myös syyt siihen halvempaan hintaa) vaikkeivat koskaan olisi Suomen rajojen ulkopuolella käyneetkään.

[/quote]

 

 

Niin ja ehkä termi "ihmetyttää" oli tässä se väärä juttu. 

 

Ihmetyttää ihan samalla tavalla se, että täällä maustamaton jogurtti maksaa lähemmäs 8 € /500 g (Yoplait, jotain muuta saattaa saada jopa esim. 5 €/500g), creme fraiche n. 4-5 €/purkki. Tuore maito 3 €/l. Juusto helposti 3-5 € / 100 g, halvimiillaankin n. 2€ /100g.

 

Sitten taas just lammas, tonnikala ja vaikka merenelävät on täällä halpoja. Nauta kallista. Maassa maan tavalla.

 

Ruoka ei pääsääntöisesti ulkomailla ole halvempaa, ei todellakaan. Kussakin maassa saa tiettyjä asioita ostettua halvalla, mutta oma ruokakorimme ei Suomeen nähden ole halventunut tippaakaan.

 

Vierailija
17/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katson kilohintoja ja tiedän mitä ruoka maksaa, muttei mulla mitään rajaa ole. Jos välillä hauduttaa uunissa possunlapaa 3€/kg, voi välillä laittaa lounassalaattin työkavereiden kiusaksi hirven suolalihaa 49€/kg.

Mitään sammenmätiä tai sammakonreisiä ei syödä, ei hinnan vuoksi vaan maun.

Vierailija
18/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei minulla ole mitään rajahintaa, No okei, en varmaan ostais jotain yli 50 e lihaa, ainkaan usein. Mutta ihan hyvin voin ostaa kunnon pihvit, tai lampaankyljyksiä, tai saksanhirven kyljyksiä. Ja maksan kalasta kyllä 30 e kilolta. En voi käsittää, miten kilohinta voisi olla joku 10 e kilo, ellei syö vain jauhelihaa, possua tai sisäelimiä. Ja kyllä mekin syömme possunlapaa tai kylkeä, maksaa yms, mutta hinta ei se ole se ratkaiseva asia. Mielummin maksan kunnon ruuasta enemmän, ja säästän sit vaikka autossa tai huonekaluista. ei tartte olla Artekia.

Vierailija
19/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostan tosin melkein aina halvinta, kilohintoja kyttään koko ajan. Silti en osta atriaa, enkä juustonportin tuotteita. Extrastakin valkkaan tarkkaan mitä ostan. 

 

Mutta jos jotain hyvää lihaa ostan tai kalaa, niin silloin en kyttää tiskin halvinta, vaan sitä miltä tuote näyttää.

Ostan suomalaisia kurkkujakin, vaikka nekin maksavat nyt aivan älyttömästi, mutta ukomaiset maistuvat pahalta.

 

Vierailija
20/31 |
04.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko Atriassa ja Juustoportissa jotain vikaa?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme seitsemän