Kiireellinen kysymys!!!!
Teen lasagnea ja jääkaapissa on vain yksi avaamaton juustoraasta, jossa parasta ennen 24.7.2013. Näyttää normaalille ja haisee normaalille. Uskaltaisitko käyttää?
Kommentit (9)
Anna mennä vaan. Uunin lämmössä ne bakteerit kuolee jos jotain on. Ja siis se juusto on ollut parasta ennen tuota päivämäärää, mutta ihan hyvää vielä sen jälkeenkin. Viimeinen käyttöpäivä-merkintä on sitten erikseen.
Anna mennä vaan. Uunin lämmössä ne bakteerit kuolee jos jotain on. Ja siis se juusto on ollut parasta ennen tuota päivämäärää, mutta ihan hyvää vielä sen jälkeenkin. Viimeinen käyttöpäivä-merkintä on sitten erikseen.
No, minä en käyttäisi noin vanhaa. Raasteessa on paljon pintaa, jolla bakteeri pääsee lisääntymään on pakkaus avattu tai ei.
Laita ensi kerralla informatiivisempi otsikko, ei tarvitse turhaan avata, jos aihe ei kiinnosta, kiitos.
Varmaan vielä ihan ok, itse en käyttäisi kun olen aika neuroottinen noiden suhteen... Meillä ruuat lentää heti parasta enne päiväyksen jälkeen roskin.
Kyllä käyttäisin, ja käytänkin jos vaan näyttää, haisee ja maistuu normaalille. Täytyyhän ihmisellä sen verran aistit toimia, että erottaa pilaantuneen ja syötävän. Salakavalimmat ruokamyrkytyksen aiheuttajat eivät ole millään aistilla havaittavissa (botuliini esim.) mutta juustossa ei semmoisia ole.
8, ruokamyrkytyksen voi saada mistä vain. Esim. listeriaa on hyvinkin juustoissa, eikä sekään haise, näy tai maistu tuotteessa mitenkään. Botuliinit ovat vain yksi ruokamyrkytyksiä aiheuttavista bakteereista.
[quote author="Vierailija" time="11.08.2013 klo 17:09"]
Anna mennä vaan. Uunin lämmössä ne bakteerit kuolee jos jotain on. Ja siis se juusto on ollut parasta ennen tuota päivämäärää, mutta ihan hyvää vielä sen jälkeenkin. Viimeinen käyttöpäivä-merkintä on sitten erikseen.
[/quote]
Homeessa taitaa kyllä olla vaarallista homesienen tuottama myrkky eikä itse sieni, ja se myrkky ei katoa uunissa.
Maista. Jollei maistu homeelle, käytä. Luulisin, että on käyttökelpoista kun on avaamaton. Ja sehän kuumennetaan vielä.