Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mulla on nyt jääkaapissa 14 litraa kermaa,

Vierailija
09.08.2013 |

9 litraa maitoa ja 50 kananmunaa.

 

Enkä edes juuri koskaan leivo, mutta näitä mulla pitää olla paljon. Olen varmaan jäänne jostain pula-ajalta :D

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä sä niistä teet?

Vierailija
2/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän kerma edes säily kauaa. Mihin käytät tollaiset määrät kermaa, varsinkin jos teillä yleensäkin on noin paljon sitä?

Munat ja maidon vielä ymmärrän, varsinkin jos on vähänkin isompi perhe.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan pesuvatiin ja liotan siinä jalkani.

Vierailija
4/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylvetkö sä kermavaahdossa :)

Vierailija
5/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2013 klo 19:57"]

Laitan pesuvatiin ja liotan siinä jalkani.

[/quote]

 

Minkä takia?

Vierailija
6/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos ilmaiseksi saa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eräänlaisena jalkojen kauneusnaamiona. Ei vain parane unohtua auringonpaisteeseen, muuten aromi on melkoinen.

Vierailija
8/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äh, tuo vastailija ei ole ap. 

 

Kermahan säilyy iänkaiken, ainakin kuukauden parasta ennen päiväyksen jälkeen. Hapanmaitotuotteet eivät mene miksikään.

 

Minä käytän sitä ruuanlaittoon, kastikkeisiin, teen pannukakkua ja lettuja, niihin kermavaahtoa ym. Ja maitoa siis kuluu, sitä pitää olla. Munia käytän ihan munakkaisiin ja keitän niitä, myös makaronilaatikkoon, pannariin niitä menee. Välillä teen pohjattoman juustopiiraan munista, juustosta, kermasta ja yrteistä. 

 

Mutta olen jotenkin onnellinen kun minulla on näitä paljon. Sellainen turvallinen olo :) Olen varmaan entisessä elämässä kokenut puutteen näistä. Samoin voita pitää olla paljon. 

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerma ei ole hapanmaitotuote, eikä säily lähellekään noin hyvin. Mulla ollut kuohukerma kokkareista jo 2 päivää yli päiväyksen. Vai puhutko nyt jostain "kermasta", eli teollisesti tuotetusta korvikkeesta?

Vierailija
10/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerma ei ainakaan mun jääkaapissa säily. Ihme kermaa sulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja 14 litraa on jo aika helvetin paljon kermaa muutenkin, ellei ole suurperhe kyseessä. Ei sitä saa kastikkeisiin ja pannareihin uppoamaan viikossa kuin ehkä litran tai kaksi, siis jos on paljon syöjiä. 

Vierailija
12/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö ole aika epätervellistä käyttää noin paljon kermaa kaikessa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kerma kyllä säily iänkaiken, sehän hapantuu hyvinkin nopeasti. Hapanmaitotuotteet kyllä säilyvät, muttei kerma ole hapanmaitotuote.

Vierailija
14/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunia ei säilytetä jääkaapissa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jääkaapissa säilyttäminen nimenomaan lisää niiden käyttöikää pitkälle yli päiväyksen. Säilyy toki huoneenlämmössäkin, mutta itsellä ihan tuon säilyvyyden vuoksi aina jääkaapissa. Tuo kermajuttu taas oli ihan höpö höpä.

Vierailija
16/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja mä olen luullut, että mulla on ongelma :D Mulla kun pitää olla aina pari purkkia ruokakermaa ja yks purkki vispikermaa (niitä joissa pitkälle päiväys) jääkaapissa...siis niitä pieniä. Ja yks täys rasia munia...ja mä leivon paljon!

Vierailija
17/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2013 klo 20:33"]

Ei kerma kyllä säily iänkaiken, sehän hapantuu hyvinkin nopeasti. Hapanmaitotuotteet kyllä säilyvät, muttei kerma ole hapanmaitotuote.

[/quote]

 

happamasta kermasta voi leipoa vaikka mitä, joissakin "vanhanajan" resepteissä erikseen mainitaan hapan kerma, eikä siis tarkoita mitään smetanaa.

 

Vierailija
18/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.08.2013 klo 20:42"]

[quote author="Vierailija" time="09.08.2013 klo 20:33"]

Ei kerma kyllä säily iänkaiken, sehän hapantuu hyvinkin nopeasti. Hapanmaitotuotteet kyllä säilyvät, muttei kerma ole hapanmaitotuote.

[/quote]

 

happamasta kermasta voi leipoa vaikka mitä, joissakin "vanhanajan" resepteissä erikseen mainitaan hapan kerma, eikä siis tarkoita mitään smetanaa.

 

[/quote]

 

Kai voi, muttei se sitten ole säilynyttä kermaa jos se on hapantunutta.

Vierailija
19/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri näin. Yli kuukauden yli päiväysmerkinnän munat vielä yleensä aivan käyttökelpoisia, jos jääkaapissa säilytetty. 

Vierailija
20/32 |
09.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin no eiköhän tämä voida kuitata provoksi jo noiden säilyvyysjuttujen takia. Ap ei kuulemma edes leivo mitään pannaria kummempaa, mutta silti saa hukkumaan yli 10 litraa kermaa jonnekin päivämäärien puitteissa. Odotan siis joko tosi hyvää listaa kulutuksesta tai sitten sitä suurta lapsilukua. Missään normaalissa käytössä tuo määrä ei kulu.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi kaksi