Mulla on nyt jääkaapissa 14 litraa kermaa,
9 litraa maitoa ja 50 kananmunaa.
Enkä edes juuri koskaan leivo, mutta näitä mulla pitää olla paljon. Olen varmaan jäänne jostain pula-ajalta :D
Kommentit (32)
Eihän kerma edes säily kauaa. Mihin käytät tollaiset määrät kermaa, varsinkin jos teillä yleensäkin on noin paljon sitä?
Munat ja maidon vielä ymmärrän, varsinkin jos on vähänkin isompi perhe.
Laitan pesuvatiin ja liotan siinä jalkani.
[quote author="Vierailija" time="09.08.2013 klo 19:57"]
Laitan pesuvatiin ja liotan siinä jalkani.
[/quote]
Minkä takia?
Eräänlaisena jalkojen kauneusnaamiona. Ei vain parane unohtua auringonpaisteeseen, muuten aromi on melkoinen.
Äh, tuo vastailija ei ole ap.
Kermahan säilyy iänkaiken, ainakin kuukauden parasta ennen päiväyksen jälkeen. Hapanmaitotuotteet eivät mene miksikään.
Minä käytän sitä ruuanlaittoon, kastikkeisiin, teen pannukakkua ja lettuja, niihin kermavaahtoa ym. Ja maitoa siis kuluu, sitä pitää olla. Munia käytän ihan munakkaisiin ja keitän niitä, myös makaronilaatikkoon, pannariin niitä menee. Välillä teen pohjattoman juustopiiraan munista, juustosta, kermasta ja yrteistä.
Mutta olen jotenkin onnellinen kun minulla on näitä paljon. Sellainen turvallinen olo :) Olen varmaan entisessä elämässä kokenut puutteen näistä. Samoin voita pitää olla paljon.
ap
Kerma ei ole hapanmaitotuote, eikä säily lähellekään noin hyvin. Mulla ollut kuohukerma kokkareista jo 2 päivää yli päiväyksen. Vai puhutko nyt jostain "kermasta", eli teollisesti tuotetusta korvikkeesta?
Kerma ei ainakaan mun jääkaapissa säily. Ihme kermaa sulla.
Ja 14 litraa on jo aika helvetin paljon kermaa muutenkin, ellei ole suurperhe kyseessä. Ei sitä saa kastikkeisiin ja pannareihin uppoamaan viikossa kuin ehkä litran tai kaksi, siis jos on paljon syöjiä.
Eikö ole aika epätervellistä käyttää noin paljon kermaa kaikessa?
Ei kerma kyllä säily iänkaiken, sehän hapantuu hyvinkin nopeasti. Hapanmaitotuotteet kyllä säilyvät, muttei kerma ole hapanmaitotuote.
Kananmunia ei säilytetä jääkaapissa...
Jääkaapissa säilyttäminen nimenomaan lisää niiden käyttöikää pitkälle yli päiväyksen. Säilyy toki huoneenlämmössäkin, mutta itsellä ihan tuon säilyvyyden vuoksi aina jääkaapissa. Tuo kermajuttu taas oli ihan höpö höpä.
Ja mä olen luullut, että mulla on ongelma :D Mulla kun pitää olla aina pari purkkia ruokakermaa ja yks purkki vispikermaa (niitä joissa pitkälle päiväys) jääkaapissa...siis niitä pieniä. Ja yks täys rasia munia...ja mä leivon paljon!
[quote author="Vierailija" time="09.08.2013 klo 20:33"]
Ei kerma kyllä säily iänkaiken, sehän hapantuu hyvinkin nopeasti. Hapanmaitotuotteet kyllä säilyvät, muttei kerma ole hapanmaitotuote.
[/quote]
happamasta kermasta voi leipoa vaikka mitä, joissakin "vanhanajan" resepteissä erikseen mainitaan hapan kerma, eikä siis tarkoita mitään smetanaa.
[quote author="Vierailija" time="09.08.2013 klo 20:42"]
[quote author="Vierailija" time="09.08.2013 klo 20:33"]
Ei kerma kyllä säily iänkaiken, sehän hapantuu hyvinkin nopeasti. Hapanmaitotuotteet kyllä säilyvät, muttei kerma ole hapanmaitotuote.
[/quote]
happamasta kermasta voi leipoa vaikka mitä, joissakin "vanhanajan" resepteissä erikseen mainitaan hapan kerma, eikä siis tarkoita mitään smetanaa.
[/quote]
Kai voi, muttei se sitten ole säilynyttä kermaa jos se on hapantunutta.
Juuri näin. Yli kuukauden yli päiväysmerkinnän munat vielä yleensä aivan käyttökelpoisia, jos jääkaapissa säilytetty.
Niin no eiköhän tämä voida kuitata provoksi jo noiden säilyvyysjuttujen takia. Ap ei kuulemma edes leivo mitään pannaria kummempaa, mutta silti saa hukkumaan yli 10 litraa kermaa jonnekin päivämäärien puitteissa. Odotan siis joko tosi hyvää listaa kulutuksesta tai sitten sitä suurta lapsilukua. Missään normaalissa käytössä tuo määrä ei kulu.
Mitä sä niistä teet?