Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Äidinmaidon säilytyksestä, käytöstä ja mahdollisesta luovutuksesta

Vierailija
12.01.2013 |

Olen kuukauden ikäisen vauvan äiti ja maitoa on alkanut kertyä. Lypsän ennen imetystä 20-40 milliä, koska muuten vauva tuntuu hukkuvan. Alkulypsy on vähentänyt ilmavaivoja ja lopettanut imemiseen liittyvän kakomisen. Lypsetyt maidot olen pakastanut 30-40 millin annoksissa. Maitoa ajattelin käyttää vauvan soseisiin kun se alkaa syödä kiinteitä.



Nyt olen kuitenkin alkanut miettiä, millaisia määriä soseisiin saa kulumaan? Onko pakasteannokset sopivan kokoisia tähän tarkoitukseen? Pakastettu äidinmaito ei vissiin säily kuin korkeintaan 6 kk, joidenkin lähteiden mukaan vähemmän. Kannattaako tässä vaiheessa siis edes pakastaa mitään?



Koska mulla ei ole käsitystä myöhemmin tarvitsemistani maitomääristä ja maitoa on alkanut kertyä pakkaseen (mielestäni reilua tahtia) olen alkanut miettiä äidinmaidon luovuttamista. Millaisilla vuorokausimäärillä luovuttamaan voi tai kannattaa lähteä?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

auttaa sinua kysymyksessäsi. Äidinmaidon luovuttajista on käsittääkseni pula, joten apusi on varmasti tervetullutta. :)

Vierailija
2/8 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.hus.fi/default.asp?path=1,28,824,5544,5566



Ryhdy ihmeessä luovuttamaan, jos puhtia ja maitoa riittää! Luovutettu maito on tärkeää, omakin keskoseni sai sitä ennen kuin mulla nousi maito. Olen iloinen, että hän ei ensimmäisinä elinpäivinään joutunut saamaan korviketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

otettiin vastaan vain ekat 3kk, sitten se kai pikkuhiljaa laimenee niin ettei siitä ole vastasyntyneille tarpeeksi energiaa tms.



Siinä on helkkarinmoinen homma, joten mieti tarkkaan.



Itse käytin pakastettuja maitoja siihen, että pääsin itse pois kotoa pitemmäksikin aikaa ja vauva sai pullosta silti omaa maitoa.

Vierailija
4/8 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googleta hus äidinmaitokeskus, niin saat hgin seudun ohjeet luovuttajille näkyviin.

Vierailija
5/8 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

kannattaa kokeilla luovuttamista. Saat sairaalasta joko lainaksi tai vuoralle sähkökäyttöisen pumpun. Sillä saa tehokkaammin lypsettyä.



Itsellä tuli maitoa niin reilusti, että en oikein tiedä mikä on normaali luovutusmäärä, mutta veikkaisin n 2,5dl/vrk?



Sinuna en pakastaisi, itsekin pakastin ja heitin sitten maidot parin kuukauden päästä roskiin, kun sitä maitoa tuli niin että aina riitti jääkaapissa tuorettakin maitoa. Jos menin käymään vaikka kaupoilla, lypsin aina 2dl valmiiksi jos vauva sattuisi kaipaamaan ruokaa. Lisäksi säilytimme vaunuissa aina paria vastikepakettia. Liikuimme paljon bussilla ja bussissa en tohtinut imettää vaan lykkäsin vastiketta pulloon ja pullon lapselle.

Vierailija
6/8 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen itse luovuttanut 200 litraa, suosittelen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toikin on paikkakuntakohtaista miten ottavat maitoa vastaan. Helsingissä ja Hämeenlinnassa otetaan pidempään vastaan kuin Tampereella. Tiedän koska kaverini teki niin että luovutti 3kk Tampereelle ja sen jälkeen kuljetti pakastettua äidinmaitoa Hämeenlinnaan tai Helsinkiin. Molemmat vastaanottivat pakastettua maitoa.

otettiin vastaan vain ekat 3kk, sitten se kai pikkuhiljaa laimenee niin ettei siitä ole vastasyntyneille tarpeeksi energiaa tms.

Siinä on helkkarinmoinen homma, joten mieti tarkkaan.

Itse käytin pakastettuja maitoja siihen, että pääsin itse pois kotoa pitemmäksikin aikaa ja vauva sai pullosta silti omaa maitoa.

Vierailija
8/8 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen laittanut alkuun, siis silloin kun kiinteät on aloitettu, muutamalla ekalla kerralla ihan vähän. Siis joitain millilitroja. Sen jälkeen en soseisiin ole enää äidinmaitoa laittanut. Vettä sen verran, että koostumus on hyvä. Tehnyt kerralla isomman satsin ja pakastanut. Pakastimesta on helppo ottaa käyttövalmiina annoksina. Itse en olisi kokenut mielekkääksi tehdä soseita ensin liian jämäköiksi ja sitten joka syömiskerralla alkaa lisäilemään äidinmaitoa. Tarvittavan maidon saivat imettämällä, ei sitä soseen joukossa tarvittu.



Silti pakastin äidinmaitoa, oli varalla siltä varalta, että itsellä oli jotain menoa ja isä (tai joku hoitaja) oli vauvan kanssa. Kuopuksen osalta totesin aika paljon menneen hukkaan. Pakastimessa on vielä pussitolkulla maitoa, vaikka tyttö juo jo tavallista maitoa.