Ihanaa kun mammat on hehkuttaneet käyttävänsä vain paistijauhelihaa ja totuus siitä herkusta onkin
ihan jotain muut akuin paistia ;)
Jauhelihasta puuttuu paisti
Nykyinen nimi on harhaanjohtava, koska jauhelihaan käytetään paljon muitakin ruhon osia kuin paistia. Myös Evira on saanut tilanteesta näyttöä viime kuukausina.
– Paistijauhelihaan todella käytetään yleisesti muitakin ruhonosia kuin pelkkää paistia, Eviran lakimies Jorma Pitkänen sanoo.
Paistin osuus vaihtelee lihataloittain. Maaseudun Tulevaisuuden mukaan Snellman kertoi syyskuussa, että heidän tuotteensa sisältää paistia 5–30 prosenttia raaka-aine- ja markkinatilanteen mukaan. Paistin lisäksi Snellmanin jauhelihassa on lapaa ja etuselkää.
Kommentit (12)
eipä olla huolissaan ;)
kun muusta lihasta ei teille kelpaa jauhelihaksi?
Meillä syödään ihan kaikenlaista jauhelihaa.
on huomattavasti parempaa lihaa.
lampaankin jauhelijaa kyllä, itse jauhettua sellaista.
Käytän paistijauhelihaa tai kevytjauhelihaa välttääkseni turhaa rasvaa. Ei väliä, onko paistia vai lapaa ja etuselkää.
Ja "kaupan" possujauhelihaa en kyllä söisi vaikka maksettaisi.
Tuoretta possunjauhelijaa joo, jos tietää mitä sinne on jauhettu ja millaisista possuista.
on huomattavasti parempaa lihaa.
lampaankin jauhelijaa kyllä, itse jauhettua sellaista.
että mitä vikaa niissä lehmissä on, kun muut osat ei kelpaa jauhelihaksi.
meidän perheessä ei edelleenkään syödä muuta kuin paistia, härkää ja kukkoa. on rahaa ja tasoo. vetäkää te köyhät sika nautaa ja proiskua
ja myös niistä paistiosistakaan ei aina tehdä jauhelihaa .
Käytän paistijauhelihaa tai kevytjauhelihaa välttääkseni turhaa rasvaa. Ei väliä, onko paistia vai lapaa ja etuselkää.
Porsaan lihaa en syö, mua yksinkertaisesti vain ällöttää ajatus syödä sitä - en tarkemmin osaa sanoa, miksi.
Ei sillä, mulle ei ole merkitystä, kaikki liha on syötävää. Typerää niuhotusta muu. Jos joku eläin tapetaan syötäväksi, mulle kelpaa kaikki osat.
lihansa kasvattunut, kuinka monia lääkekuureja syönyt.... jokainen onneksi voi valita mitä syö.
omat siat sai kuulan kalloon, ja tiedän millä niitä koko kesän syötin. Mutta kaikki palat syödään, jopa pään keittelin. Sorkista puhumattakaan.
Mutta vaikkei näin olisikaan, mitään ruhon osaa en kammoksuisi.
eipä olla huolissaan ;)