Kasvispihvit ilman korppujauhoja? ONnistuuko?
Kommentit (5)
Laitan itse usein kaurahiutaleita ja/tai pottujauhoa sidokseksi.
Tässä lienee kyse siitä, millä konstilla kasvispihvit ja -pyörykät saa pysymään koossa. Ratkaisu on gram-jauho eli kikhernejauho, chic pea flour. Sen sitko on aivan uskomaton ja oma maku mieto, eli se sopii hentojenkin makujen kanssa.
Gramista voi tehdä myös lettuja lisäkeruuaksi. Muuta ei lettutaikinaan lisäksi tarvita kuin vettä ja hiukan suolaa ja pippuria. Hieno sipusilppu parantaa entisestään.
Opin käyttämään kikhernejauhoja, kun asuin Singaporessa. Siellä ne tunnetaan myös nimellä besan. Aivan korvaamattoman hyvä tuote vegetaristille, ja kyllä sillä esim. kalapullatkin tiukoiksi saa.
muna sitoo, ja jos haluat lisää vaan jauhohöhhöä sekaan, niin laita vähän jotain gluteenitonta, esim perunahiutaletta?
Itse käytän soijajauhoja.
Tässä muuten hyvä resepti Hellapoliisilta:
http://www.hellapoliisi.fi/kasvis/kasvisruoat/432-kasvispihvit-ja-kerma…
Ja tuon 0,5dl korppujauhoja voit korvata jollain muulla tai jättää laittamatta.