Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Maukkaat lihapullat

Vierailija
10.01.2013 |

En tiedä olenko huono kokki, mutta parhaimmat pullat olen tehnyt Maggi pihapulla-aineksista. Siis lihapullajatke, vesi ja jauheliha (nauta-sika tai nauta, muttei vähärasvainen). Ennen kaikkea niin helppoa eikä maistu korppujauhoilta. Mites teidän muiden parhaat pihapullavinkit?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
11.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska lihaa on 1100g, yksi lihaliemkuutio ei riitä.... Eipä ole kovin suolaista silti.

Vierailija
2/10 |
11.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen tällä ohjeella, paitsi lisään mausteita: http://rouvaraadelma.com/2011/02/25/the-lihapullaohje/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
10.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä ennen tehtiin pullat näin: rasia jauhelihaa, purkki kermaviiliä, pussi sipulikeittoainesta.

Vierailija
4/10 |
10.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitan jauhelihan, munan ja korppujauhon lisäksi hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia, raastettua parmesanjuustoa, sipulia, reilusti mustapippuria ja chilijauhetta. Usein vielä kypsennän lihapullat kattilassa yrtttisen tomaattikastikkeen seassa.

Vierailija
5/10 |
10.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarpeeksi OIKEITA mausteita. Niitä voi vaihdella mielen mukaan tulisista kreikkalaisiin, intialaisista marokkolaistyylisiin. Tai ihan peruspullia suolalla ja mustapippurilla. Sika-nautajauhelihaa rasvan vuoksi, muna ja korppujauhoja.

Vierailija
6/10 |
10.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

mausteet, kanajauheliha ja juustoraaste. Siinä se. Pallukat pudotellaan yrttimaustettuun tomaattikastikkeeseen. Eldorado 2,5 dl jota vähän jatketaan vedellä. Kypsyvät siellä nopeasti. Nousevat pintaan kun ovat valmiita. Nam!



Ja isommalle väelle tietenkin tuplamäärä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
10.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

käytän sikanautaa, jatketta (toisia merkkejä, asun Keski-Euroopassa), lisäksi vain pilkottua sipulia. Paistan pannulla öljy-/voiseoksessa.



Todellakin takuuvarman herkulliset lihapullat!

Samalla lailla teen myös murekkeen.

Vierailija
8/10 |
10.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

400g sikajauhelihaa, 700g paistijauhelihaa, 3-4 isoa sipulia kuullotettuna, 2 munaa, 3dl korppujauhoja luomulihaliemeen liotettuna, maustepippuria, valkosipulia ja välillä lisämausteita, jeeraa tms. Ensi kerralla laitan linssejä tai kikherneitä muussattuna sekaan, kokeillaan vähentää korppujauhon määrää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
10.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee sitäkin lihapulliin!

Vierailija
10/10 |
10.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä kait sellaisesta pihapulliakin tulee, mutta itse olen vähäsuolainen.