Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pizzerian perustaminen

Vierailija
27.01.2013 |

Olen ajatellut tätä jo vähän aikaa. Perustaisi pizzerian. Olen tehnyt pizzaa itselleni kotona, ja tiedän että kylmiltäni pystyn parempaan kun ehkä puolet nykyisistä pizzerioista.

Kokemusta alasta ei ole, mutta eihän se loppujen lopuksi voi olla vaikeaa? Eihän? Kun heittää yritysteleen hakusana pizzeria niin suuri osa hakutuloksista käsittää viime ja tänä vuonna perustettuja yrityksiä. Lisäksi suurin osa on vastuuhenkilöiden perusteella mamujen pitämiä ja minä taas olen syntyperäinen suomalainen että niin.

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten syntyperäsi tähän vaikuttaa?

Pizzerian perustamiseen tarvitaan muutakin kuin taito tehdä pitsaa. Sinun tulee osata arvioida kilpailutilanne ja kannattavuus, hankkia rahoitus, miettiä markkinointisuunnitelma, etsiä työntekijät (ja varmistaa että he saavat palkan), etsiä paikka, tavarantoimittajat, kirjanpitohommat jne.

Vierailija
2/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rahoitus ON omasta takaa. Minulla on muutama idea mihin en ole vielä törmännyt kun olen syönyt valmispizzaa mutta ei lisää siitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entäs nuo muut asiat kuin rahoitus?

Vierailija
4/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ollut yksi oma yritys ennen ja olen ollut toisessa toimarin sijaisena. Joten hanskassa on.

Vierailija
5/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minne ajattelit pizzeriasi perustaa: kaupungin keskustaan, lähiöön vai kirkonkylään? Asiakaspohja?

Millainen pohjataikina, millaiset jauhot, millainen uuni?

Mistä hankit raaka-aineet?

Mikä on erikoisuutesi, joka erottaa sinut muista pizzanpaistajista?

Italialais- vai jenkkityylinen (deep pan) pizza?

Mitä muuta tarjoat? Salaattia, jotain jälkiruokaa? Entä juomat, oikeudet? Millainen kahvi?

Lounaspaikka vai koko päivän auki?

Ja sitten on vielä ne lakisääteiset säädöt ravintolan perustamisessa ...

Vierailija
6/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En halua paljastaa omia ideoitani täällä, mutta parhaani mukaan yritän vastata.

Isohkon kaupungin keskustaan.

Päivisin toivottavasti lounastavia yritysasiakkaita.

Pohjataikinaan liittyy eräs ajatukseni, jauhot paremman ajatuksen puutteessa durumia. Uuni rajoittunee sähköiseen meidän maassa?

Raaka-aineet tuoreena torilta, toissijaisesti tukusta.

Molemmat, pannu ja ohutpohja.

Mielummin ihan alkoholittomalla linjalla.

Koko päivän auki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeasti sulla ei taida olla hajuakaan siitä, miten lähdet suunnittelemaan koko hommaa tai laskemaan sen kannattavuutta? Ei ihan riitä että sulla on rahoitus ja toivot että tulisi yritysasiakkaita.

Vierailija
8/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.taloussanomat.fi/yrittaja/2011/05/26/vain-10-lupaa-nain-help…



Tuollaisen googletin aikaisemmin. Aikamoinen lupaviidakko, mutta kun "turhat" karsii pois niin jäljelle ei jää kun 6-7.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En halua paljastaa omia ideoitani täällä, mutta parhaani mukaan yritän vastata.

Isohkon kaupungin keskustaan.

Päivisin toivottavasti lounastavia yritysasiakkaita.

Pohjataikinaan liittyy eräs ajatukseni, jauhot paremman ajatuksen puutteessa durumia. Uuni rajoittunee sähköiseen meidän maassa?

Raaka-aineet tuoreena torilta, toissijaisesti tukusta.

Molemmat, pannu ja ohutpohja.

Mielummin ihan alkoholittomalla linjalla.

Koko päivän auki.

jotka myyvät paljon halvemmalla kuin sä. kyseessä on bulkkituote. kummalla ajattelit siis myydä, laadulla vai hinnalla? jos pohja ja koko pizzeria on täysin vehnätön ja rukiiton, eli teet luontaisesti gluteenitonta pohjaa, voin tulla. mutta käy nyt ekana sellainen kurssi tai koulu, että saat edes starttirahan!!! funtsaa vähän miten ulkomaalaisten pitseriat toimii.

Vierailija
10/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaverini joka on ely-keskuksessa töissä,sanoi että yritysten starttirahat on varattu näille turkkilaisille,ei anneta suomalaisille pitseriaa varten.Tahtovat nämä tyypit pois työttömyystilastoista joten siksi yrityksiä suositaan näissä tukimuodoissakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten saat pizzeriasi toimimaan, jos pizzat maksavat sen 5-10 euroa/kpl?



Siitä maksat sitten raaka-ainekustannukset, palkat sivukuluineen, kiinteät kustannukset (vuokrat, puhelimet, sähköt, vedet, kirjanpitäjät jne.) sekä korot ja poistot hankkimistasi koneista ja laitteista.



Lisäksi, pizzerian on vaikea toimia ilman anniskeluoikeuksia - ja niitä sinun on vaikea saada, etkä pysty pyörittämään toimintaa jos ei käytännössä aina ole joku henkilö töissä jolla on anniskelupassi.



Lisäksi liikehuoneiston on oltava ruoan valmistukseen ja myyntiin sopiva, sellaistakaan ei ainakaan heti ja halvalla hyvältä paikalta löydy.

Vierailija
12/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaan toimiiko ne ollenkaan kun kerran suurin osa tuntuu menevän nurin enintään vuoden päästä perustamisesta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuni rajoittunee sähköiseen meidän maassa?

Ei välttämättä, esim. Helsingissä Britannia-ravintolassa/baarissa on puu-uuni.

http://www.britannia.fi/

Vierailija
14/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei taida istua suomalaiseen moraaliin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Okei, puu-uuni oli uusi juttu minulle. Joku väitti ettei viranomaiset hyväksy niitä Suomessa. Sekään ei jokatapauksessa ihan jokaiseen paikkaan käy?

Vierailija
16/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asun Helsingissä ja suosikkipizzeriani on Mamma Rosa Töölöntorilla. Pohjat ohuita, rapeita, vähän sitkaita. Ei koskaan raakaa valkosipulia puristettuna täytteen päälle, ei ketsuppia tai tomaattipyrettä levitettynä taikinalle, vaan itsetehty tomaattikastike. Täytteissä aina joku juju. Ei siis kuivahtanutta kinkkusilppua + auraa + ananasta, purkkitonnikalaa + pakastekatkarpuja, eikä uuvahtanutta Quattro Stagionea.

Tuoreet raaka-aineet torilta maksavat.

Moni haluaa herkullisen pizzan kanssa lasillisen viiniä (mitä muuta juoda kolmen juuston pizzan kanssa kuin punkkua?). Ja tivakan espresokupposen kanssa jonkun avecin.

Mutta jos paikka on tyyliä mättö, niin ei siinäkään mitään. Mahtuuhan noita varmaan, varsinkin jos ei lähiympäristössä ole vastaavaa. Take away-sliceja kannattaisi varmaan harkita lisätuotteena.

6

En halua paljastaa omia ideoitani täällä, mutta parhaani mukaan yritän vastata.

Isohkon kaupungin keskustaan.

Päivisin toivottavasti lounastavia yritysasiakkaita.

Pohjataikinaan liittyy eräs ajatukseni, jauhot paremman ajatuksen puutteessa durumia. Uuni rajoittunee sähköiseen meidän maassa?

Raaka-aineet tuoreena torilta, toissijaisesti tukusta.

Molemmat, pannu ja ohutpohja.

Mielummin ihan alkoholittomalla linjalla.

Koko päivän auki.

Vierailija
17/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Okei, puu-uuni oli uusi juttu minulle. Joku väitti ettei viranomaiset hyväksy niitä Suomessa. Sekään ei jokatapauksessa ihan jokaiseen paikkaan käy?

Ei varmasti joka paikkaan saa rakentaa puu-uunia, mutta Britannia on toiminut jo 1970-luvulta asti, ja uuni lienee ollut siellä alusta asti.

Omia suosikkipaikkojani Helsingissä Britannian ohella ovat muuten Skiffer ja Putte's. Suosittelen Helsinkiläisille - Skiffer tosin taitaa löytyä Tahkoltakin.

Vierailija
18/41 |
27.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei koskaan raakaa valkosipulia puristettuna täytteen päälle, ei ketsuppia tai tomaattipyrettä levitettynä taikinalle, vaan itsetehty tomaattikastike. Täytteissä aina joku juju. Ei siis kuivahtanutta kinkkusilppua + auraa + ananasta, purkkitonnikalaa + pakastekatkarpuja, eikä uuvahtanutta Quattro Stagionea.


Tuo on jo lähellä minun ajatusta.

Vierailija
19/41 |
14.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mainostaminen on kallista kyllä. Oikeastaan törkeän kallista.

Minulla on mielessä erillinen konsepti nimenomaan lounastajia varten joka sopii hyvin yhteen monipuolisuuden kanssa. Oikein hyvä muistutus.

Ihan isohkon kaupungin keskustaan tai kauppakeskukseen on tarkoitus laittaa rafla.

Hemmetti. Ketjua kun lukee niin tulee muutama oikeasti hyvä ajatus. Suurin ongelma on edelleen se etten ole eläessäni jalallanikaan astunut laitoskeittiöön. Mutta saa edelleen kommentoida. En ole hylännyt ketjua.

-ap

 

[quote author="Vierailija" time="13.07.2013 klo 21:39"]

Riippuu toki paikkakunnasta, mutta "lounastajista" käydään kovaa kilpailua. Melkein kaikilla ravintoloilla on oma lounaslistansa, ja vaikka moni pitsallakin käy, niin monipuolisuus on se valtti. Tarkoitan sitä, että moni menee lounaalle "isommalla porukalla", ja silloin on etu että samasta ravintolasta jokainen saa jotakin. Jos mukana on yksi kenelle riittää keitto, toinen haluaa tukevampaa sapuskaa, kolmas karppaa ja yksi on vegaani etc. --> valikoimaa pitää olla kaikille. Kaikki eivät pidä pitsasta, siksi kannattaa tarjota jotain muutakin, mikä taas lisää kustannuksia.

Lisäksi lounaalla on usein hieman kiire, jos sinulla on tupa täynnä lounasaikaan, pitää saada nopeasti se ruoka asiakkaille, kuinka monta pitsaa pystyy samaan aikaan paistamaan? Ihanne on se, että kun asiakas tilaa ruua se on ihan hetkessä nenän alla, niin ehtii hyvin syömään ilman kiirettä lounastunnin puitteissa annoksen.

Ja mainistaminen myös ison työn takana, lounastarjouksia tulee ovista ja ikkunoista työpaikoille, toki jos on teaollisuusalueella ainoa kuppila, niin silloin kilpailua ei juuri ole, mutta en usko noin olevan koska eihän mitään iltaravintolaa minkä ap mainitsi tuollaisessa paikassa pidetä.

[/quote]

Vierailija
20/41 |
14.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.02.2013 klo 00:56"]Putte'sissa taitaa olla puu-uuni. 

Ei, ihan sähköuuni siellä on. Helsingissä puu-uuneja on ainakin Britanniassa ja Virgin Oilissa, en ole muualla muistaakseni törmännyt.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kahdeksan kuusi