Kun paistat jauhelihaa
yritätkö saada siitä mahdollisimman pientä?
Leikkaatko lastalla "poikittain" vai pitkittäin?
Haittaako sinua, jos jauhelihaan jää suurempia nökäreitä?
Kommentit (10)
testaa , ei kaikkee tarvi aina tehdä helpoimman kautta
testaa , ei kaikkee tarvi aina tehdä helpoimman kautta
ollut kyse siitä, ettenkö niinsanotusti osaisi, haluan tietää kuinka muut tekevät.
ap
halua kauhean isoja kökköjäkään mutta en jaksa kyllä ihan pieniksikään nyhrätä niitä.
Jatkokysymys... Kaadatko paistetusta jauhelihasta kertyneen ylimääräisen rasvan pois ennenkuin teet siitä kastikeen tai lisäät sen laatikkoon yms.. ?
Mä en ikinä ollut edes ajatellut tehdä niin mutta eräs ystäväni tekee aina.
En halua esim. bologneseen tai keittoihin nökäreitä.
yritätkö saada siitä mahdollisimman pientä?
Leikkaatko lastalla "poikittain" vai pitkittäin?
Haittaako sinua, jos jauhelihaan jää suurempia nökäreitä?
en yritä mahdollisimman pientä mutta vähän siinä lusikalla tökin sitä pienemmäksi paistaessa pienemmäksi. Lastaa en ole ikinä käyttänyt, ihan iso lusikka käy hyvin ja on jämäkämpi käteen.
halua kauhean isoja kökköjäkään mutta en jaksa kyllä ihan pieniksikään nyhrätä niitä.
Jatkokysymys... Kaadatko paistetusta jauhelihasta kertyneen ylimääräisen rasvan pois ennenkuin teet siitä kastikeen tai lisäät sen laatikkoon yms.. ?
Mä en ikinä ollut edes ajatellut tehdä niin mutta eräs ystäväni tekee aina.
kaataa pois, se rasva ei ole kauhean hyvälaatuista. Eri asia jos ihan lihanpaloja paistaa pannulla/uunissa. On lihaisampi maku.
"Hakkaan" puisella paistinlastalla kaikkiin suuntiin. En halua esim. bologneseen tai keittoihin nökäreitä.
halua kauhean isoja kökköjäkään mutta en jaksa kyllä ihan pieniksikään nyhrätä niitä.
Jatkokysymys... Kaadatko paistetusta jauhelihasta kertyneen ylimääräisen rasvan pois ennenkuin teet siitä kastikeen tai lisäät sen laatikkoon yms.. ?
Mä en ikinä ollut edes ajatellut tehdä niin mutta eräs ystäväni tekee aina.
Mä kaadan aina ylimääräisen rasvan pois. Nuorempana jaksoin jopa huuhdella jauhelihan paistamisen jälkeen ts. kaadoin rasvat pois, laitoin pannulle vettä, huljuttelin jauhelihaa josta irtosi vielä tosi paljon rasvaa, kaasin veden ja rasvan sekotuksen pois ja jatkoin soosin tekoa.
Mahdollisimman pientä. Kypsyy nopeammin ja varmemmin. Mun äiti teki ennen maailman parasta jauhelihakastiketta ja sitten hänestä tuli vanha. Ei jaksa pienentää jauhelihaa tarpeeksi ja kerrankin kun oltiin siellä, niin mulla oli lautasella raakaa jauhelihaa.