Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jungner uskoo maidon aiheuttaneen sydänkohtauksen :o

Vierailija
05.09.2012 |

Jungner joi ennen kohtausta maitoa aivan huimia määriä - jopa kaksi litraa päivässä. Hän uskoo, että sillä on saattanut olla merkitystä sydänkohtauksen synnyssä.



- Luulin, että maito on terveellinen tuote, mutta näin ei ole. Olen nyt lukenut erilaisia tutkimuksia ja huomannut, että liiallinen maidon juominen voi lisätä eturauhas-, ja suolistosyöpää sekä aiheuttaa sydänkohtauksia, Jungner kertoo.

--



Sanoo iltiksessä. Onko tuo totta? Hui eikö enää maitoa uskalla juoda.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
05.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuttuni laitettiin maitotuotekieltoon, koska hänellä liiallinen maitotuotteiden käyttö aiheutti sen, että elimistöön(sydämeen?) kertyi liikaa kaliumia ja se aiheutti vakavia oireita. Hän joi maitoa 3 l päivittäin.

Vierailija
2/3 |
05.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä juonut punaista, jos joku nyt tulee rasvasta irvailemaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosituksia pienempi veren D-vitamiinipitoisuus saattaa altistaa aivoinfarktin kehittymiselle, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Tätä ennen D-vitamiinin vähyys on yhdistetty mm. sydän- ja verisuonitautien riskiin, mutta aivoinfarkteja ja muita aivohalvauksia koskevat tulokset ovat olleet epäselviä.



Tutkimuksessa riski sairastua aivoinfarktiin oli suurentunut naisilla, joiden veren D-vitamiinipitoisuus oli keskimäärin 35 nmol/l, kun vertailukohtana olivat naiset, joiden pitoisuudet olivat keskimäärin 77 nmol/l. Suomessa normaaliarvona pidetään noin 40–80 nmol/l:n pitoisuuksia, joka on aivan liian alhainen.



Yhteydet havaittiin mittaamalla veren D-vitamiinipitoisuudet vajaalta viideltäsadalta keskimäärin 60-vuotiaalta aivoinfarktiin sairastuneelta naiselta. Heitä verrattiin yhtä moneen terveeseen ikätoveriin. Sama tulos tuli aikaisempien tutkimusten tuloksia yhdistelleessä meta-analyysissä, joka perustui 1 200 aivohalvauspotilaan tietoihin kuudesta eri tutkimuksesta.



Uutispalvelu Duodecim





""Mitä vähemmän seerumissa on D-vitamiinia, sitä jäykemmät ovat valtimot, osoittaa uusi suuri kansainvälinen tutkimus. Yhdysvaltain terveysviraston rahoittamaan tutkimukseen osallistui yli 1200 terveen kirjoissa olevaa noin 70-vuotiasta henkilöä. Tulokset puoltavat D-vitamiinin käyttöä sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä ja hoidossa.""

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2362





""" Kööpenhaminan yliopistosairaala mittasi yli 10 000 naisen ja miehen seerumin D-vitamiinin pitoisuuden (S-D-25) ja seurasi heitä 29 vuotta. Sinä aikana kuoli 6747 henkilöä ja 3100 sairastui sepelvaltimotautiin ja 1635 sydäninfarktiin. Sairastuneiden ja kuolleiden S-D-25 oli pienempi kuin terveinä säilyneiden. Tulokset puoltavat viranomaissuositusta runsaampaa D-vitamiinin käyttöä ruoan lisänä. S-D-25:n viitearvo on 75–150 ja turvaraja 400 nmol/l. EU nosti äsken D-vitamiinin päiväannoksen rajan 100 mikrogrammaan (µg).



Tutkimusta johti tohtori Peter Brøndum-Jacobsen, ja aineistona oli 10 170 tavallista tanskalaista naista ja miestä, jotka eivät käyttäneet D-vitamiinilla rikastettuja elintarvikkeita. Tutkitut osallistuivat Copenhagen City Heart Studyyn. Seerumin D-vitamiinin pitoisuudet (S-D-25) mitattiin ja luokiteltiin neljään ryhmään pienistä suuriin. Alimman neljänneksen lukemat korreloivat sepelvaltimotaudin, sydäninfarktien ja ennenaikaisen kuoleman riskiin. Alimpien arvojen ryhmässä (

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi kahdeksan