Ostin ekaa kertaa broilerin jauhelihaa, voisitteko nyt auttaa!
Ajattelin huomenna tehdä broilerpyöryköitä, onko tekovaiheessa jotain muuta eroa kuin mausteet lihapulliin verratessa? Mitä sinä laitat broilerpyöryköihin? Teen riisiä niiden kaveriksi. Kannattaako pyörykät laittaa kastikkeeseen lillumaan vai tehdä kastike erikseen? Minkä kastikkeen sinä tekisit?
Kommentit (3)
Mä olen käyttänyt sitä aivan kuin jauhelihaa. broilerpyöryköitä, pihvejä, makaroonilaatikkoon...
Kastikeasia on ihan maku kysymys.
Mä itse laittaisin mielummin pastaa ja siihen sen broilerpyörykkä kastikkeen :)
Lisäisin broilerin jauhelihaan pari raakaa kananmunaa, korppujauhoja ja mausteeksi esim soijaa ja sitruunapippuria. Pyörittelisin palloiksi ja laittaisin uuniin.
Kastikkeeksi joku kermapohjainen.
Itse en käytä ns. jatkeaineita lihapullissa (kermaviiliä, korppujauhoa tmv.) joten voit yksinkertaisesti tehdä niin että broilerin jauheliha+mausteet (mahdollisesti ihan _pikku_ tilkka vettä notkistamaan takinaa).
Vaivaa taikinaa, sitten paista pannulla tai uunissa. Jos paistat uunissa laita kuumaan uuniin (225-250`C) hetkeksi jotta pinta "menee kiinni" ja sitten hetken päästä nosta pelliltä kulhoon, peitä foliolla ja anna muhia kypsiksi n. 175`C.
Toki voit laittaa kastikkeen myös, on ihan omasta mausta kiinni kummin tekee :)
Olla tosi huolellinen hygienian kanssa. Niin käsissä, kun kaikissa välineissä/astioissa mitä käytät. Ja tietty kannattaa tarkkana olla paistamisen kanssa et tulee ihan kypsäks.
Meillä suht samat mausteet broitskupulliin: sipuli, valkosipuli, suola, chili, korianteri.
Kastikkeeks tehään yleensä kasvissosetta: tomaatti, porkkana, paprika, kesäkurpitsa tai jtn. vastaavaa.. Voi varmasti tehä ihan perus jonku kermakastikkeenki jos haluu.