Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pääsiäisen raikas menu

Vierailija
05.04.2012 |

Oranssia, keltaista ja vienoa vihreää toistavan pääsiäismenun kantavana teemana ovat sitruksiset maut.



Kirpeä appelsiinimehu leikkaa porkkanakeiton makeuden, ja vuohenjuusto ja siemenet viimeistelevät oranssina hehkuvan alkuruuan. Keiton voi valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä, ja vain kuumentaa ennen tarjoilua.



Pääruuaksi valitut kanan rintafileet voi nekin maustaa ja täyttää vaikka jo aamusta, ja paistaa pinnat ja kypsentää ne uunissa ennen ruokailua. Reseptiin tarvitaan kookkaita kanan rintafileitä, joihin pystyy viiltämään taskun. Risotossa on aina oma pieni vaivansa, mutta maku on sen arvoinen. Sitruunan kirpeys talttuu sokerilla ja pehmenee mascarponella, mutta pieni kipakkuus makuun saa silti jäädä.



Aterian raikas päätös on valkosuklainen pannacotta, joka saa päälleen kerroksen kirpeää curd-tahnaa. Curdin voi tehdä samalla reseptillä myös sitruunasta.



Kaikki reseptit ovat neljälle.



Porkkana-appelsiinikeitto



5–6 isoa porkkanaa



1 mieto sipuli



1 valkosipulinkynsi



öljyä



5 dl vettä



1 dl appelsiinimehua



1½ rkl kasvisfondia



1 laakerinlehti



1 dl kuohukermaa



suolaa, mustapippuria



Vuohenjuustotahna:



1 prk (120 g) smetanaa



1 pkt (150 g) pehmeää vuohenjuustoa



Pese, kuori ja pilko porkkanat lanteiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi ja silppua ne. Laita kattilaan öljyä ja kuullota kasviksia muutama minuutti, älä ruskista.



Lisää vesi, appelsiinimehu, fondi ja laakerinlehti. Keitä 20–30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Poista laakerinlehti, soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma ja anna hautua vielä hetken. Mausta suolalla ja mustapippurilla.



Sekoita keskenään smetana ja pehmeä vuohenjuusto. Pyöritä tahnasta kahdella lusikalla palloja keiton pinnalle. Tarjoa loppu tahna erikseen. Koristele keitto kevyesti paahdetuilla pähkinöillä ja siemenillä.



Sitruunarisotto



1 mieto sipuli



öljyä



3 dl risottoriisiä



kuumaa vettä



1½ rkl kanafondia



1 dl valkoviiniä



1 (luomu)sitruunan kuori



½ sitruunan mehu



½ prk mascarponea



1 keltuainen



1 dl raastettua parmesania



suolaa, sokeria, mustapippuria



Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä kattilassa kunnes se pehmenee. Älä polta! Lisää risottoriisit ja kääntele niitä öljyssä kunnes ne ovat läpikuultavia.



Kuumenna noin litra vettä kattilassa tai vedenkeittimessä. Kaada risoton joukkoon kuumaa vettä vähän kerrallaan ja anna sen imeytyä. Lisää myös viini ja fondi. Sekoittele risottoa usein kypsymisen aikana.



Huom! Tarkista keittoaika ja vaadittava vesimäärä käyttämäsi risottoriisipakkauksen kyljestä.



Sekoita kulhossa pestyn sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu, mascarpone, keltuainen, parmesan-juustoraaste ja mausteet. Kun risotto on kypsää, sekoita sitruuna-mascarponemassa sen joukkoon. Anna risoton vetäytyä hetki ennen tarjoilua, viimeistele vielä raastetulla parmesanilla.



Täytetyt kanafileet



4 kanan rintafileetä



suolaa, pippuria



½ pkt fetajuustoa



4 aurinkokuivattua tomaattia



2 grillattua säilykepaprikaa



kuivattua oreganoa



cocktail-tikkuja



Leikkaa terävällä veitsellä rintafileeseen tasku. Suolaa ja pippuroi kanat kevyesti.



Murenna kulhoon feta, sekoita joukkoon pieniksi kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit ja grillatut paprikat. Mausta seos oreganolla, tarvittaessa suolalla ja pippurilla.



Täytä taskut seoksella ja sulje ne tiiviisti cocktail-tikuilla.



Paista kuumalla paistinpannulla öljytilkassa fileisiin pinnat. Laita fileet uunivuokaan, peitä foliolla ja paista 200 asteessa 20–30 minuuttia, fileiden koosta riippuen. Paistamisen loppuvaiheessa voit ottaa folion pois.



Anna fileiden vetäytyä hetki, poista tikut ja leikkaa fileet siivuiksi.



Valkosuklaa-limepannacotta



1 dl kermaa



200 g valkosuklaata



2 tl vaniljasokeria



1 limen kuori



1 limen mehu



2 dl turkkilaista jogurttia



Kuumenna kerma kattilassa, pilko joukkoon suklaa ja anna sen sulaa miedolla lämmöllä. Lisää vaniljasokeri. Nosta kylmälle levylle ja anna seoksen jäähtyä. Pese lime, raasta sen kuori ja purista siitä mehu. Lisää ne kattilaan. Lisää joukkoon myös jogurtti ja lusikoi seos maljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa ennen kuin lisäät pinnalle curdin.



Lime curd



1 limen kuori



2 limen mehu



1 keltuainen



1 muna



1 tl perunajauhoja



¾ dl sokeria



2 tl öljyä



Pese lime, raasta sen kuori. Purista mehu kahdesta limestä, mehua tarvitaan yhteensä noin puoli desiä. Sekoita joukkoon keltuainen, kokonainen muna, perunajauhot ja sokeria. Kuumenna seosta hellalla koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes se sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon öljy ja lusikoi curd-tahna hyytyneiden pannacotta-jälkiruokien pinnalle. Enne tarjoilua voit koristella annokset raastetulla valkosuklaalla.



Huom! Jos curdiin tulee kuumennettaessa valkoisia pilkkuja, eli munanvalkuaiskokkareita, siivilöi tahna ennen käyttöä.



Huom! Resepteissä, joissa käytetään sitruksien kuoriraastetta, kannattaa käyttää luomuhedelmiä jos vain mahdollista. Sitrukset kannattaa pestä hyvin ennen raastamista. Kuoresta raastetaan vain värikäs osa, ei alla olevaa kitkerää valkoista osaa. Jos curd-tahnaa jää yli, sitä voi syödä vaikka jogurtin tai keksien kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
05.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
2/2 |
05.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Valkosuklaa-limepannacotta



1 dl kermaa



200 g valkosuklaata



2 tl vaniljasokeria



1 limen kuori



1 limen mehu



2 dl turkkilaista jogurttia



Kuumenna kerma kattilassa, pilko joukkoon suklaa ja anna sen sulaa miedolla lämmöllä. Lisää vaniljasokeri. Nosta kylmälle levylle ja anna seoksen jäähtyä. Pese lime, raasta sen kuori ja purista siitä mehu. Lisää ne kattilaan. Lisää joukkoon myös jogurtti ja lusikoi seos maljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa ennen kuin lisäät pinnalle curdin."



Voikohan ton turrkkilaisen jogurtin korvata esim. vaniljajogurtilla? Ja onko kerman pakko olla kuohukermaa vai käykö jokin vähärasvaisempi vaihtoehto?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi kolme