minkälaatuista punaviiniä käytätte ruuanlaittoon?
kaapissa olisi sellainen 40 € arvoinen pullo (7,5 dl), en tiedä raaskisko sitä laittaa hirvipataan uuniin vai ostaisko 2 dl punkkua erikseen...
Kommentit (5)
tosin kun ruokaan yleensä tarvitsee desin-pari, niin monesti se on ollut sellaista 8-10 € luokkaa ja loppu on sitten mennyt periaatteella kokkia viinissä :) Kivempi litkiä jotain edes Cono Suria kuin Midiä.
En laittaisi 40 € viiniä ruokaan jos on mahdollista hankkia halvempaa, mutta jos ei, niin lorauksen laittaisin, en ehkä 2 dl.
tosin kun ruokaan yleensä tarvitsee desin-pari, niin monesti se on ollut sellaista 8-10 € luokkaa ja loppu on sitten mennyt periaatteella kokkia viinissä :) Kivempi litkiä jotain edes Cono Suria kuin Midiä.
En laittaisi 40 € viiniä ruokaan jos on mahdollista hankkia halvempaa, mutta jos ei, niin lorauksen laittaisin, en ehkä 2 dl.
juoppo ;) Niin mulle riittää tuo 7.5 dl juotavaks (pst. en juo sitä kerralla...) ja 2 dl voisin ostaa ruuanlaittoa varten ihan erikseen.
ap
Säilyykö punkku, jos käyttää vakuumikorkkia (Vai mikä lie olikaan) vai oliko joku viinipullon ilmaaja (vakuumipumppu tms.)
Joka tapauksessa säilyykö avattu pullo noilla keinoin ja missä? Huoneenlämmössä vai jääkaapissa.
Itse ostin viinipullon sulkiminen kuoharille ja valkkarille tarkoitetun, mutta kuoharisa ainakin lähti happoisuutta tuntuvasti pois.
ap
Menee se vähän haaskiin ruuassa. Mä yleensä ostan halvempaa, mutta samaa rypälettä kuin mitä ruuan kanssa juodaan. Tai jos ei niin hifistellä, niin mitä vaan vähän edullisempaa punkkua.