Kertokaapa hyvä MEHUKKAAN joulukakun resepti!
Mies toivoi jouluksi mauste/taateli/hedelmäkakkua. Itseäni on aina hirvittänyt joulukakkujen kuiva+rasvainen olemus. Olisiko jollain suositella reseptiä, jolla saisi mehukkaan kakun? Rasvaakin saa toki olla, mutta rutikuivat kakut on yök.
Kommentit (12)
Murokakku
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaviiliä
100 g taloussuklaata
80 g hasselpähkinärouhetta
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää osa jauhoista ja kermaviili taikinaan. Sekoita joukkoon loput jauhoista, suklaa ja hasselpähkinärouhe. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1,5 l rengasvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
siinä (Tradekan asiakaslehdessä) oli hyvä puolukkakakun ohje. Tein sillä, mutta korvasin rahkan vaniljarahkalla ja vähensin hiukan rasvaa (enkä laittanut kanelia, laitoin vaniljasokeri). tuli hyvä!
http://www.lahikauppa.fi/fi/melehti/reseptit/kaikkireseptit/?id=20094&n…
laita 150g vaniljarahkaa (valion maustettua) ja vähennä hiukan rasvaa ja jätä kaneli pois
Kokeilen jompaakumpaa, tai saa nähdä vaikka molempiakin. Lapsi tykkää leipomisesta.
ap
siis sama kakku. Mä vaan ajattelin auttaa sua ja googlasin sen reseptin sulle. Tee nuo muutokset mitkä mäkin tein niin hyvää tulee!
Tuo helpotti valintaa, kun oli sama kakku kyseessä :D
Kiitos kun etsit reseptinkin!
ap
1 pss pehmeitä taateleita ja 2dl vettä keitetään niin että tulee sellanen löysä puuro.
Sekoitetaan 200g voita (jäähtynyttä sulatettua), 1dl sokeria, 1dl kermaviiliä, 2 munaa ja sotketaan kevyesti (hieman jäähtyneeseen) taatelimassaan.
Sekoitetaan kuiva-aineet: 4 dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 1tl vaniljasokeria ja 2 tl soodaa.
Kuiva-aineseos sekoitetaan rauhallisesti edelliseen massaan. Laitetaan voideltuun (jauhotettuun) rengasvuokaan ja paistetaan 175c 45- 60 min.
Tästä kakusta menen takuuseen. Säilytä pari päivää niin on vielä parempaa.
1 pss pehmeitä taateleita ja 2dl vettä keitetään niin että tulee sellanen löysä puuro.
Sekoitetaan 200g voita (jäähtynyttä sulatettua), 1dl sokeria, 1dl kermaviiliä, 2 munaa ja sotketaan kevyesti (hieman jäähtyneeseen) taatelimassaan.
Sekoitetaan kuiva-aineet: 4 dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 1tl vaniljasokeria ja 2 tl soodaa.
Kuiva-aineseos sekoitetaan rauhallisesti edelliseen massaan. Laitetaan voideltuun (jauhotettuun) rengasvuokaan ja paistetaan 175c 45- 60 min.
Tästä kakusta menen takuuseen. Säilytä pari päivää niin on vielä parempaa.
Mukavaa, kun olen äitiyslomalla, niin ehtii leipoa vaikka useamman :)
ap
mulla sama resepti. Mutta vaihtelun vuoksi kokeilen tuota edellä mainittua kakkua, on itselleni uusi resepti, kiitos vinkistä :)
Muita takuuvarmoja kakkuohjeita?
Viimeisimmässä Yhteishyvän ruokalehdessä oli ohje, todella mehevä kakku tuli!
jogurttikakkua, helppo kuin mikä ja onnistuu aina eikä ole ikinä kuiva! Tuota ohjettahan voi varioida jouluisempaan suuntaan esim vaihtamalla se mansikkajogurtti vaikka sesonkimakuun omena-kaneli tms.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/69260/Jogurttikakku/