APUA! Olen tekemässä pizzaa ja tarvin 10 dl vehnäjauhoja. Mutta minulla on vain 6 dl!!
Voinko korvata jollain? APUA!!! Minulla olisi perunajauhoja, maissijauhoja ja korppujauhoja! Voinko korvata niillä tuon puuttuvan 4 dl vai tuleeko sitten pahaa pizzaa??? APUA!!!
Kommentit (24)
Tortilloissahan on sekä vehnä- että maissijauhoja.
Itse olen joskus korvannut jossain muussa leivonnaisessa osan jauhoista perunajauhoilla, mutta rakenne siitä kärsi. Pizzataikinaan perunajauhot ei kyllä sovi, koska siinä taikinassa pitää olla sitkoa, eikä sitä tule perunajauhoista.
Miten olisi, voisitko tehdä puolet pienemmän taikinan? Silloin ainakin jauhot riittäisivät. (Tietty ei toimi jos on useampi syöjä...)
Tai sitten kipaiset vaan kiltisti kauppaan tai menet kysymään naapurilta jos tämä lainaisi pari kuppia jauhoja....
tai juoksisin lähikauppaan ;)
tai laittaisin ukon lähikauppaan ; )
oikeesit voisit laittaa hiivaleipäjauhoja, onko ? kaurahietaleitakin, mut melkeen puolet on liikaa...
perunajauhoja, joo en tiedä
mä tekisin pienemmän pitsan, tai soittaisin pitsa-autolta ihka valmiiks tehdyn
Perunajauhoja, sämpyläjauhoja... Kai nyt jotain löytyy? Pienempi taikina ja ohueksi kaulittu pohja on tietysti hyvä vaihtoehto. Itse laitan joskus pohjaan kananmunaa. Silloinkaan ei tarvitse niin paljon jauhoja.
Monta pitsaa sun pitää saada aikaan? Mut voisko maissi mennä, niinku tortillassaki?
^^ Siksi pitääkin aina ekana katsoa että on kaikkia aineksia tarpeeksi. Itsellä on monta kertaa tämä unohtunut, mutta nykyään muistan kun oon joutunut kauppaan juoksemaan kesken leivonnan niin useasti.
en mä vielä sekoittanut mitään! naapuri ei ole kotona ja muilta en kehtaa mennä kysymään. Kauppaan en pääse ja mies on töissä! Eli joko teen pienemmän taikinan, mutta se ei sitten niin riitäkään meille neljälle!
Ei ole muita jauhoja kuin tuo 6 dl vehniksiä! Ja sitten maissia, perunaa ja kaurahiutaleita löytyy! Jos sekoitan tuon lisäksi vaikka 2 dl kaurahiutaleita ja 2 dl maissijauhoja, tuleeko pahaa?
kummassa ei riitä pienempi taikina? Mä teen 6:lle hengelle pohjan 3 dl vettä, n 7,5 dl jauhoja ja n. 6 rkl öljyä. Riittää 2 peltiin....
kummassa ei riitä pienempi taikina? Mä teen 6:lle hengelle pohjan 3 dl vettä, n 7,5 dl jauhoja ja n. 6 rkl öljyä. Riittää 2 peltiin....
niin ja tottakai 1 pss kuiva hiivaa
4 dl vettä 6 dl jauhoja.
Meinaatko että riittää jos teen vaan puolikkaan? Meitä on neljä syöjää.
4 dl vettä, 10 dl jauhoja. Noin se ohje menee.
Mikä pakko sinun on juuri tänään sitä tehdä?
Sinun sijassasi tekisin pienemmän pitsan ja sen lisäksi jotain muuta, että pienempi pala riittäisi.
En usko, että noilla tarpeilla suorastaan pahaa tulee, mutta ainakin erikoista, ja todennäköisesti erittäin mureaa.
Ovatko ne maissijauhot oikeaa maissijauhoa eikä mitään Maizenaa? Ne kun eivät ole oikeaa leivontajauhoa vaan perunajauhon kaltaisia, vrt. ohrajauho /Ohrakas.
4 dl vettä, 10 dl jauhoja. Noin se ohje menee.
Mitä muuta, kun jauhoja noin paljon? Minun perusohje on jokseenkin 1 vettä+2 jauhoja, eli 6 dl jauhoja riittäisi 3 dl:n taikinaan.
Voithan tehdä vaikka 3,5 dl:n annoksen, jolloin se vähän pienenee eikä muita jauhoja tarvitse laittaa kovin paljon. Ja täytteitä reilummin.
Joku ehdotteli porkkanaraastetta, yleensä ok, mutta lisää nesteen märää, eli ei tässä tapauksessa.
Jos munia sattuu olemaan, niin laita niitä pari. Auttaahan sekin.
Taikinä voi myös jäädä vähän löysäksi, levitä pellille lusikalla jne. ihan hyvä tulee.
Perunamuusijauhetta voi muuten kokeilla, itse käytän sitä pirakkapohjiin.
Ei tosin paljoa, mutta vaikka desin, ettei tarvitse maissia niin paljon.
myös kaurahiutaleita tms.
... tai laita loput pizzatäytteet paahtoleipien päälle jos löytyy (tee lisäksi lämpimät voileivät)...
... tai jätä taikina suosiolla löysäksi, tee siitä "pannukakku"... kypsennä uunissa sen verran että hyytyy, lisää päälle täytteet ja jatka kypsentämistä loppuun...
Ajattelin tuota löysää taikinaa, joka tosiaan levitetään pellille. Joskus olen tehnyt, ja hyvää oli sekin.
Tai sitten teen pienemmän pizzan.