G: Tykkäätkö täytekakuista?
Tämän gallupin tarkoitus on saada selville olenko outolintu, vai koskeeko "ongelma" muitakin. Olen elämäni aikana saanut muutaman kerran täytekakkua josta olen ajatellut "Tätähän voisi melkein kutsua syötävän makuiseksi", muut kerrat olen maistanut kerran pari ja todennut sen yököttäväksi (joko märkyyttään lilluvaksi tai kuivuuttaan narskuvaksi) usein ylimakeaksi tekeleeksi, joka yököttää.
Koskaan en ole maistanut täytekakkua, josta olisi aidosti tullut "Wow, ihanaa"-olo, niin kuin monista suolaisista piirakoista, juustokakuista tai vaikka mudcakesta...
Kommentit (31)
Eli täytteenä mousseja ja kerrokset näkyvissä. En päällystä reunoja kermalla, siitä en kakuissa tykkää. Enkää siitä, jos kakku liian kuiva tai liian märkä.
Lapsenakin pyysin kylässä ruisleipää kahvipöydässä kun en voinut koskeakaan kakkuihin. Etoi ajatuskin.
Toki nykyään kohteliaana otan sen ohuen siivun jos tilanne vaatii, mutta en pidä siitä.
Oksettaa edelleen kermavaahdot ja ne jätän kyllä reunoista syömättä vaikka kuinka kohtelias yrittäisin olla (piilotan servetin alle).
Kamalia. Ja koska meillä ei niitä viljellä niin lapsetkaan eivät ole niitä oppineet syömään. Kuopus syö prinsessakakkua, esikoinen ei koske siihenkään.
Ainoa täytekakku, mitä syön on suklaakakku valkosuklaatäytteellä. Mikään muu täyte ei oikein uppoa.
Kermavaahto on tosiaankin ällöä.
Kohteliaisuudesta voin ottaa, mutta pyrin välttämään sitäkin jos vaan mahdollista (esim. paljon muuta tarjottavaa).
Poikani on samanlainen. Ei maistu täytekakku.
Ja maisteltu on paljon erilaisia, niin kotitekoisia kuin leipomoidenkin. Kehuttu Kakkukeisari vetäisi pohjat. Hyi hemmetti kuinka ällöimelää se kakku olikaan!
ainoastaan omatekemista kakuista viime kertoina olen tykännyt
En ole vielä sellaista täytekakkua maistanut josta olisin pitänyt.
Joskus tekee mieli todella paljon, vaikka ei ole juhliakaan tiedossa missään :)
Mun vanha opiskelukaveri tekee oikeesti maailman pahimpia kakkuja. Hänellä on 2 lasta ja pitää aina kummallekin tosi isot aikuisten synttärit. Olen siellä vuosien varrella maistanut aivan kamalia täytekakkuja aina ihan oksennustasolla oleviin.
Hän ottaa aina aivan liian haasteellisia tehtäviä, esim kinuskia, joka viimeksi oli 1 iso kova klöntti kakun päällä. Tytön synttärit ovat kesäkuun lopussa ja on ihan normaalia että kakku on tuntitolkulla pöydällä. Kostuttaa esim MAIDOLLA !!!
Pohja on ollut välillä raaka ja joskus palanut. Se ei auta että mustuneen kohdan heittää roskiin, se maku on pohjassa kiinni.
YÖK !!! muistan yhden kerran kun välissä oli vadelmaa ja se haisi. Otin lusikkaan vadelmahilloa ja haistoin, haisi ihan käyneelle.
Ihan uskomatonta on että hän pitää itseään todella taitavana. Miten voi pitää hyvänä jos polttaa pohjan ?
Ja arvaa, hän ei ole ainoa lajissaan. Suomalaisissa on paljon tälläisiä piirteitä ei tarvitse ostaa, kyllä mä itsekin osaan. En voi sanoa että olisin montaakaan kertaa maistanut hyvää kakkua jonka emäntä itse olisi tehnyt.
Mistä päin kirjoitat ? Esim Helsingissä on kakku-galleriassa kakkubuffa ja tuskin on ainoa maassa. Siellä valikoimaa on runsaasti, n 15 erilaista ja jos sellaisesta määrästä et löydä mieleistä silloin kannattaa luovuttaa kakun syöminen. Se onneksi ei ole tarttuvaa eikä hengenvaarallista.
Marja- ja hedelmäkakut on parhaita, samoin kinuskikakut.
Kun on pakkotilanne, otan niin pienen siivun kuin mahdollista.
Se sellainen "kreemi" on ihan kamalaa, kermavaahto seuraavaksi kamalinta. On pakko jättää se kerma lautaselle, ei vaan pysty nielemään.
Marsipaani on ehkä sittenkin vielä noitakin kaameampaa.
Joku suklaa "mudcake" vielä menee sen pienen siivun verran, mutta en ikinä ole santsannut yhtäkään kakkua 40-vuotiaan elämäni aikana (no, en vanno varhaisista vuosista).
En ole yleensäkään makean ystävä, lempikarkkinikin on salmiakki. Valitettavasti siinä suolaisessa puolessakin löytyy riittävästi ihanaa herkuteltavaa :)
Mun vanha opiskelukaveri tekee oikeesti maailman pahimpia kakkuja. Hänellä on 2 lasta ja pitää aina kummallekin tosi isot aikuisten synttärit. Olen siellä vuosien varrella maistanut aivan kamalia täytekakkuja aina ihan oksennustasolla oleviin.
Hän ottaa aina aivan liian haasteellisia tehtäviä, esim kinuskia, joka viimeksi oli 1 iso kova klöntti kakun päällä. Tytön synttärit ovat kesäkuun lopussa ja on ihan normaalia että kakku on tuntitolkulla pöydällä. Kostuttaa esim MAIDOLLA !!!
Pohja on ollut välillä raaka ja joskus palanut. Se ei auta että mustuneen kohdan heittää roskiin, se maku on pohjassa kiinni.
YÖK !!! muistan yhden kerran kun välissä oli vadelmaa ja se haisi. Otin lusikkaan vadelmahilloa ja haistoin, haisi ihan käyneelle.
Ihan uskomatonta on että hän pitää itseään todella taitavana. Miten voi pitää hyvänä jos polttaa pohjan ?
Ja arvaa, hän ei ole ainoa lajissaan. Suomalaisissa on paljon tälläisiä piirteitä ei tarvitse ostaa, kyllä mä itsekin osaan. En voi sanoa että olisin montaakaan kertaa maistanut hyvää kakkua jonka emäntä itse olisi tehnyt.Mistä päin kirjoitat ? Esim Helsingissä on kakku-galleriassa kakkubuffa ja tuskin on ainoa maassa. Siellä valikoimaa on runsaasti, n 15 erilaista ja jos sellaisesta määrästä et löydä mieleistä silloin kannattaa luovuttaa kakun syöminen. Se onneksi ei ole tarttuvaa eikä hengenvaarallista.
On tässä 38v iässä tullut maisteltua monenmoiset niin kotikokkien kuin kondiittorienkin täytekakut. Ei ne vaan maistu. =)
ap
ellei hyytelökakkuja lasketa. Niistä tykkään.
Kostuttaa esim MAIDOLLA !!!
Kyllä mä olen tehnyt useampaakin kakkua, jotka ihan ohjeen mukaan kostutetaan vaniljasokerilla maustetulla maidolla... Ja hyviä kakkuja on tullut.
mutta kermavaahto on vähän öklöä.Kamalin kakku mitä oon syöny,on itsetehty palanut ja sitkeä pohja,välissä kaupan mansikkahilloa ja banaania(yök,yök ja vielä kerran yök!) kuorrutettuna voiksi vispatulla kermalla päällä muutama sitkeä hedelmäkarkki.En IKINÄ kehtais edes tarjota sellasta!Paras taas on suklaa-tryffelikakku (koko suvun lemppari) ja toinen tuoreet mansikat+ vaniljakastike/vanukas-täyte.
että se kakku oli myöskin ihan rutikuiva,hyvä että sai edes alas!Sellainen sopivasti kostutettu kakku on paras. T.16
niin otan lisää :) en vissiin lapsena saanut tarpeeksi :D
Todellakin, jos kakku on hyvin tehty - väliin tuoreita marjoja ja kermarahkaa, sillä torjutaan se liiallinen makeus, kostutus tietenkin maidolla, ja annetaan vetäytyä pari tuntia ennen tarjoilua. :) Raikkaat täytekakut on ihan herkkua, itsekin oon joutunut liikaakin syömään näitä "kaupan valmiin pohjan päälle banaania, mansikkahilloa ja kermavaahtoapainepurkista". Yök.
Pidän täytekakuista, mutta on totta etteivät kaikki tee "minun makuuni" sopivia kakkuja.
Minun mielestäni hyvä täytettäkakku on tälläinen:
-Ei liian kostea, eli pohjan pitää olla muheva (ei siis todellakaan palanut/raaka) ja sitä ei saa kostuttaa liikaa.
-Kermaa pitää olla, mutta ei liikaa. Creemistä (vai mikä sen nimi on?) en pidä, enkä myöskään vaniljakastikkeesta kakun välissä.
-Parhaita täytteitä on paljon, mutta ei saa olla liian makeaa, eli esim. joku banaani-persikka kakku ihan kamalaa, sitä vastoin esim. perinteinen mansikkakakku hyvää, kuten myös kiivi, viinirypäleet, ym. hyviä, ja myös kinuski kakku jos se ei liian makeaa, esim. kinuski-lakkakakku on HYVÄÄ! :)
Toki harva osaa tehdä täydellistä kakkua, mutta pitän kakuista, eli aina niitä ota, ensin pieni pala ja jos on hyvää niin iso pala perään! ;)
Tuo rahka on tosiaan hyvä, jos on makeampikin kakku missä rahka-kermavaahtoa niin se ei ole niin makea vert. olisi kokonaan "pelkkää kermavaahtoa".
Sen voi ainoastaan pilata kostuttamalla reilusti liian vähän tai laittamalla sinne jotain kirpeää, kuten puolukkahilloa laittoi ex-anoppi joskus