Helppoa ruokaa mökille?
Lähdetään maanantaina viikoksi vuokramökille. Mukana vanhemmat ja 2 lasta (3 ja 8 v). En jaksaisi viettää koko lomaa hellan ääressä, joten mitä ehdotatte ruoaksi? Grilliruokaakaan ei jaksaisi enää syödä...
Kommentit (17)
sisään kelpaavat esim. kurkku, tomaatti, paprika, salaatti ja ranskankerma. Ei välttämättä tarvitse edes lihaa. Ei tarvitse kuin pilkkoa vihannekset ja vähän lämmittä tortillinoja.
ja lihan voi korvata esim. kidneypavuilla (säilyke), lisäksi feta on myös tosi hyvää tortilloissa! pitävät nälkää vähän paremmin kun mukana on proteiiniakin.
kommentoida alla olevaa tekstiä; pikahiutaleilla puuro ehkä tulee nopeasti, mutta kattilan ja lautasten pesu on ällöä hommaa, kun vesi pitää lämmittää hellalla ja puuro on kuin liisteriä. Siksi meilläkin harrastetaan mökillä valmiita annospuuroja kertsikkalautasista(jotka sitten poltetaan syömisen jälkeen)!
Keitä puuroa, kun ei normaalissa keitettävässä pikapuurossakaan mene kuin kolme minuuttia.
Näistä on paljon hyötyä! :)
Mun mielestä ruispuuro hakkaa ruishiutalepuuron 6-0, mutta hyvää sekin on ja valmistuu huomattavasti nopeammin. Voittaa omasta ja lasten mielestä etenkin kaurapuuron 100-0.
Uuniruoan saa kyllä perunasipulisekoituksia yms. käyttäen helposti, mutta en pidä siitä, kun pitää kuitenkin olla uunin lähellä seuraavan tunnin. Sama pätee pataruokiin, joita meillä muuten paljon syödään. SEllaisen pakastaminen ja jäisenä mökille vieminen oli kyllä idea, joka toteutetaan ehdottomasti! Samoin tehdään varmasti jokin keitto pariksi päiväksi ja uusia perunoita niin paljon, että niistä saa pyttärin seuraavana päivänä. MEillä ei ole syöty pyttipannua ikuisuuksiin, mutta lapset varmasti tykkäävät.
Tortillat on myös erinomainen idea, sillä lapset tykkäävät ja väliin käy monenlainen tavara. TEhdään varmaan tacojakin.
Olisko vielä ideoita helposti ja nopeasti mökillä toteuttavista jälkiruoista? :)
Sekä isoja salaatteja. Itse minimoin tiskit käyttämällä kauniitta kertakäyttöastioita ja leikkuulaudan päälle heitin aina leivinpaperin, niin sekin pysyi siistinä. Oli kantovesi ja ei viitsinyt sitä paria 10-litraista äpäriä enempää keittiöön roudata. Juomavesi/salaatinpesuvesi oli sitten erikeseen. Juustot, leikkeleet kaikki ostettiin viipalaina, muroja lapset tykkäs syödä, parina kertana paistettiin lettuja valmistaikinasta ja muutamana iltana paahdettiin vaahtokarkkeja, siinä on helppo jälkiruoka.
Mausteista ostettiin pari sellaista valmista Santa-Maria maustemyllyä mukaan ( toisessa chilinen seos ja toisessa pippurinen) ja suolaa, hyvin pärjättiin.
Yhden kerran käytiin ravintolassa syömässä paikallisen kirkonkylän keskustassa, niin jäi sen päivän ruuanlaitto väliin.
Itse en kokenut ruuanlaittoa rasitteena, ei edes ajateltu, että pitää olla kuin kotona.
unohdetaan terveellisyys ja ajatellaan vain helppoutta: säilykepersikat ja esimerkiksi Flora-vanilla kastike kertakäyttölautasista.
Valmis kiisseli, esimerkiksi Pirkka-vadelmakiisseli litran purkissa on ihanaa.
Valmis kaupan einesvispipuuro on hyvää (myös iltapalaksi käy)
Terveisin Pussipuurotäti!
että teet mukaan (jos matkan ajan saat viileässä kulkemaan) ison valmiin keiton. Sitä voi syödä ainakin 2 ekaa päivää. Koska kyse vain viikosta, ei tarvi niin orjallisesti ajatella terveellisyyttä. Leipää ja hedelmiä, nythän on ihania nektariineja yms joita ei tarvi ees kuoria. Eli normaalia enemmän valmiita välipaloja, välipalakeksejä vaikka elovenalta, jugurtteja ynnä muuta mikä ei tee tiskiä eikä tarvi kokata.
Aamuksi ja illaksi semmoiset pussipuurot joita ei tarvi keittää vaan vain kiehuva vesi kulhoon hiutaleitten päälle, niitä on eri makuja (ainakin vadelma ja omena) niin ei kyllästykkään. Vaikka kertakäyttölautasiin.
Ja purkkihernesoppa on perinteinen mökkiruoka.
Viikonloppuna lähdette sieltä mökiltä sitten oikein ulos syömään.
Jos uuni löytyy niin tekisin jotain uuniruokia, joita ei tarvitse vahtia. Onnistunee varmaan myös grillissä. Miten olisi uuni- tai grillattu lohi? Grillissä kannattaa tehdä kasvisnyyttejä tai grillivihannekseja. Folioon vain sopivaksi pilkottuja kasviksia, sipulia, tomaattia ja hyvää tuorejuustoa. Itse en pidä grilliruuasta mutta tuo uppoaa aina. Kesäkeitto on kiva kesäinen ruoka, joka tulee siinä hellalla melkein itsestään. Miten olisi täytetyt kesäkurpitsat, sienet tai tomaatit? Uuniperunat erilaisilla täytteillä on myös kivoja ja vaivattomia valmistaa. Lapsille voi olla ihan tavallistakin grilliruokaa, ellei erikoisemmat maistu heille.
minusta nuo mitkään eivät ole mökkioloissa vaivattomia valmista...Paljon pilkkomista, astioita joista tulee tiskiä, ym. Onpa jännä miten eri tavalla ihmiset kokevat helpon ruuanlaitonkin...
Normaali kotioloissa toki, mutta ikinä en mökillä, varsinkaan vuokramökillä jossa varusteetkin ovat tietenkin enemmän mitä sattuu (leikkuuveitset ja laudat tms) rupeaisi noin monitöisiin ruokiin. Olet varmasti ammattilainen kun selviät niistä niin käden käänteessä! Onhan kesäkeitossakin paljon kuorittavaa, pilkottavaa ja vahdittavaa ettei maito kiehu yli.
Teillä syödään mökilläkin gurmee meiningillä :)
terv se pussipuuroja ehdottanut
onko mökillä sähköt vai ei? Oletan että jääkaappi ainakin on käytössä, eikös?
Minä olen valinnut mökkeillessä helpon tien; teen isot satsit ruokaa pakasteeseen kotona, kuljetan jäisenä perille ja siitä sitten lämmittelen (meillä pelkkä kaausiliesi ruuanlaittoon. Jääkaappi kuitenkin löytyy). Meillä siis ekat kaksi päivää syödään makaronilaatikkoa, ja sen jälkeen lihakastiketta ja sitten aletaankin olla jo makkaralinjalla. Kasvikset on aika pitkälle pakastevihanneksia ja silloin tällöin tuoresalaattia.
Me tehdään talvisin usein pataruokia ja uuniperunoita yms., mutta nyt kaipaan enemmän jotain helppoa ja nopeaa. Jonkun keiton voisi tosiaan tehdä pariksi päiväksi, uudet perunat tekisivät varmasti kauppansa ja hedelmät ilman muuta. Yllättävää kyllä lapset ovat parina aamuna pyytäneet puuroa, kun ei olla tehty sitä nyt lomalla yhtä usein kuin aiemmin! Ruispuuro olisi kyllä hyvää, mutta sen tekeminen kestää... Kalaa syödään meillä turhan harvoin, kun onnistun tekemään siitä aina liian kuivaa. Valmiiksi savustettu kala olisi kyllä hyvää... Mitähän muuta?
Lisää vinkkejä otetaan vastaan!
sisään kelpaavat esim. kurkku, tomaatti, paprika, salaatti ja ranskankerma. Ei välttämättä tarvitse edes lihaa. Ei tarvitse kuin pilkkoa vihannekset ja vähän lämmittä tortillinoja.
On kyllä hyvä idea viedä osa ruoasta jäisinä perille!
onko mökillä sähköt vai ei? Oletan että jääkaappi ainakin on käytössä, eikös?
Minä olen valinnut mökkeillessä helpon tien; teen isot satsit ruokaa pakasteeseen kotona, kuljetan jäisenä perille ja siitä sitten lämmittelen (meillä pelkkä kaausiliesi ruuanlaittoon. Jääkaappi kuitenkin löytyy). Meillä siis ekat kaksi päivää syödään makaronilaatikkoa, ja sen jälkeen lihakastiketta ja sitten aletaankin olla jo makkaralinjalla. Kasvikset on aika pitkälle pakastevihanneksia ja silloin tällöin tuoresalaattia.
sisään kelpaavat esim. kurkku, tomaatti, paprika, salaatti ja ranskankerma. Ei välttämättä tarvitse edes lihaa. Ei tarvitse kuin pilkkoa vihannekset ja vähän lämmittä tortillinoja.
ja seuraavana paistat ne sipulin kanssa ja lisäät munia joukkoon. Mukaan voit laittaa maun mukaan makkaraa, nakkeja yms. Taisi olla viimeisessä s-lehden ruokaliitteessä ohje. Ja lisäkkeenä salaattia.
tekee tässä erilaiseksi omasta mökistä se, ettei siellä ole valmiina mitään perustarvikkeita kuten mausteita ja öljyä. Kaikki pitää muistaa ostaa mukaan. ja myös tarvikkeet on erilaisia kuin mitä kotona
meillä syödään enimmäkseen Myllyn Paras Luomuruispuuroa. Tulee ihan kymmenessä minuutissa, kun vesi kiehuu.
Uusista perunoista saa seuraavana päivänä myös pyttiksen lisäksi hyvää lisäkettä salaattiin.
Esim. Go Green- merkillä on käyttövalmiita papuja, joista saa kätevästi täyttävämpää salattia. Lisäksi kurkkut ym. ja purkista aurinkokuivattua tomaattisilppua, oliiveja tms. Pavut helppoja myös tortillalättyjen sisään.
Jos teet kalasta liian kuivaa, kypsennät sitä liian kuumassa tai liian pitkään. Kala kypsyy nopeasti, eikä eri kalalajeissa ole kovin suuria eroja, mitä nyt siika vaatii käsittääkseni enemmän ja pitempään lämpöä kuin ahven tai hauki. Hauesta saat hyvää, kun poistat nahan.
Ihan perinteinen kalapotut (kuoriperunat tai uudet perunat + kalat samassa kattilassa, ensin perunat kiehumaan, sitten vähän myöhemmin kalat) ja kuppikastike (voisulaa+sipulia) on meillä perinteinen mökkiruoka.
Keitä puuroa, kun ei normaalissa keitettävässä pikapuurossakaan mene kuin kolme minuuttia. Käytä myös eineksiä ja esim. purkkilihaa, vaikka ne eivät kotona kuuluisi ruokapöytäänne.
Huomaattehan, että moni ruoka valmistuu melkein itsekseen, kuten kiusaukset, laatikot ja pataruuat uunissa, jos ne valmistaa sellaisista aineksista, jotka ovat nopeita, esim. pakasteet (perunasipulisekoitus kiusauksiin) ja valmiit lihasuikaleet, ja karjalanpaisti.