Miten saatte leikattua täytekakkupohjan...
tasaisesti kolmeen osaan? Onko tähän jotakin niksiä? Itse saan hädin tuskin kahteen osaan ja sekin menee ihan vinona....
Kommentit (10)
pitkä kakkuveitsi.
Ostettu leipurientukusta aikoinaan.
Kakku pöydälle. Leipäveitsi käteen. Menen polvilleni lattialle niin että silmät on veitsen tasalla. Otan seinästä kiintopisteeksi kalenterin alareunan. Sitten leikkaan niin että veitsi ja kalenteri pysyvät samassa linjassa, ja pyritän kakkua samalla.
käydä tuon kakun kimppuun (pöydällä odottaa taas yksi pohja) uusin neuvoin... Ehkä pitää hankkia tuo veitsikin.
Laitan esim tarjottavalle alustalle pohjan, pyöräytän kakun ja valitsen siinä leikkauslinjat.
Otan leipäveitten, pistän kakun keskipisteeseen saakka, pyöritän kakkua. Välillä voi tarkistaa että linja pysyy hyvänä mutta voi vaikka miettiä miten paljon sormenmittaa leikataan ekaan palaan.
Sitten sama toiseen kertaan, leikataan siitä alkuperäsen ajatuksen mukaan jäljelle jäänyt kakku puoliksi.
Eli ensin ajattelet sen kakun kolmeen osaan.Näin leikkaat ekan kolmanneksen ja seruraavaksi puolet.
En kyllä pois vaihtaisi! Tulee kerralla kaikki kerrokset ja takuuvarmasti tasaiset. Edes kakkuveitsen kanssa en tuhraisi.
että otat viivottimen, jaat sillä kakun kolmeen osaan ja viillät veitsen terällä merkkejä koko kakun ympäri ja sitten leikkaat juuri noin että veitsi kakun keskipisteeseen ja alat pyörittämään ja tähtään niihin merkkeihin. olikohan sekava selitys..helpointa varmasti on tuolla sahalla mutta jos ei tähän hätään ole semmoista mahdollista saada.
Sitten vain leikkaan niitä pitkin.
Katson että veitsi on vaakasuorassa ja ehdottomasti terävä. Kokemuksen tuomalla varmuudella myös eli harjoittelu auttaa.