Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Käytätkö SIPULIA ruoanlaitossa ? ?

Vierailija
09.03.2011 |

Itse en juuri käytä. Alle 5 kertaa vuodesa.

Toisaalta sipulia tulee mausteista joita jonkin verran käytän kuten vaikka Herbamare.



Tuntuu, että sipuli on yelisin mauste suomalaisessa ruoassa, mutta meillä kotona ei sipulia käytetty vaan äiti maustoi muulla tavalla ruoan.

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvän makuinen, luonnonmukainen, terveellinen.



En minä sitä kaurapuuroon laita, mutta liha ilman sipulia on kyllä aika ankeaa. Eihän se edes ole mauste, vaan kasvis.

Vierailija
2/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sipulijauheen tarkoitus on maustaa ruoka. Ei se yksi raaka-ainekaan ole.



Itse en pidä sipulin mausta.



Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

sipuleita on erilaisia ja eri makuisia, ja monella tapaa voi valmistaa tai käyttää. Käytän salaateissa (punasipulia), lihan/kanan (esim. fajitas) kanssa lähes mitä vaan sipulia, valkosipulia laitan mm. lisää kaupan valkosipuleivälle, pizzaan ja tomaattikeitoon, uunissa kun paistaa niin tulee hyvää kanssa keltasipulista, tai sitten ruohosipulia voi laittaa esim. keittoon tai syödä chilin kanssa

Vierailija
4/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sipulijauheen tarkoitus on maustaa ruoka. Ei se yksi raaka-ainekaan ole. Itse en pidä sipulin mausta. Ap

ehkä jauhe onkin mauste, mutta kuka h---u sipulia nyt jauheena käyttää, herrajjjjestas kotimainen kasvis ja halpa.

Vierailija
5/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mikään ruoka ei maistu miltään ilman sipulia. Lapset väittää, etteivät tykkää, mutta mä laitan sitä joka päivä survon vain sauvasekoittimella hienoksi niin eivät näe. Aina uppoaa!

Vierailija
6/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

käytän siis melkein joka ruokaan, kaalilaatikkoon, makaronilaatikkoon, keittoihin, kastikkeisiin..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

en käytä mitään mausteseoksia

Vierailija
8/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

paitsi jälkkäreihin. En äkkiseltään keksi oikein mitään ruokaa, mihin en laittaisi jonkinlaista sipulia muodossa tai toisessa.



Minusta on ankeaa laittaa ruokaa esim. ruokavieraille, jotka eivät syö sipulia, koska itselleni se on melko oleellinen osa ruuan makua. Allergiat tietenkin otan huomioon, mutta olen onnistuneesti käyttänyt jo aiemmin mainittua sipulinsoseutusniksiä näihin "En vaan tykkää sipulin mausta" -sihtikurkkuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipuli on terveellistä ja antaa hyvän maun ruokiin.

Vierailija
10/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kelta-, puna-, valko-, purjo-, kesäsipuleita, shalotteja. Kaikki maistuvat erilaisilta ja tuovat eri makua ruokaan. Maku riippuu myös siitä, minkäkokoisina paloina sipuli ruokaan lisätään. Hyvää ja terveellistä.

Minulle kyllä sipuli on makua luova raaka-aine, muussakin kuin sipulikeitossa tai täytetyissä sipuleissa :)

Mitä on sipulijaihe, mitä siinä on? Suolaa varmaan, mutta mitä sipuliparalle on tehty ennenkuin siitä on tullut jauhetta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

käytän siis melkein joka ruokaan, kaalilaatikkoon, makaronilaatikkoon, keittoihin, kastikkeisiin..

ihan sama, mitä ruokaa tehdään niin aina siihen laitetaan sipulia.

Vierailija
12/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kelta-, puna-, valko-, purjo-, kesäsipuleita, shalotteja. Kaikki maistuvat erilaisilta ja tuovat eri makua ruokaan. Maku riippuu myös siitä, minkäkokoisina paloina sipuli ruokaan lisätään. Hyvää ja terveellistä. Minulle kyllä sipuli on makua luova raaka-aine, muussakin kuin sipulikeitossa tai täytetyissä sipuleissa :) Mitä on sipulijaihe, mitä siinä on? Suolaa varmaan, mutta mitä sipuliparalle on tehty ennenkuin siitä on tullut jauhetta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan sipulia esim. jauhelihakastikkeeseen, pataruokiin, pastaruokiin kanan ja vaikka kinkunn kanssa, keittoihin, kiusauksiin, salaatteihin...ym. ym. Tosi hyvä mausta, kaikki perheessä tykkää.

Vierailija
14/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kelta-, puna-, valko-, purjo-, kesäsipuleita, shalotteja. Kaikki maistuvat erilaisilta ja tuovat eri makua ruokaan. Maku riippuu myös siitä, minkäkokoisina paloina sipuli ruokaan lisätään. Hyvää ja terveellistä.

Minulle kyllä sipuli on makua luova raaka-aine, muussakin kuin sipulikeitossa tai täytetyissä sipuleissa :)

Mitä on sipulijaihe, mitä siinä on? Suolaa varmaan, mutta mitä sipuliparalle on tehty ennenkuin siitä on tullut jauhetta?

Eniten tulee tällä hetkellä käytettyä punasipulia. Sipulijauhetta en ole tainnut käyttää ikinä, enkä edes kuivattua ruohosipulia (pakastan sitä aina kesällä monta purkillista). Mutta sellaista paahdettua sipulia olen joskus ostanut. Tuo kivan lisän esim. moneen salaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

olisi varmaan pitänyt laittaa suomalainen nimi, joka taas mun mielestä on vähän hassu: ryvässipuli :D

Jos et tunne, niin maista!



12





shalotteja =D= D=D

Vierailija
16/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

shalotteja =D= D=D


Voimakkaampi maultaan yms. Eli kirjoittaja ei kirjoittanut väärin vaan tarkoitti täysin eri sipulia kuin mitä naureskelija luuli.

Ja kyllä, meillä käytetään sipulia miltei joka ruoassa.

Sitä kun tosiaan on muitakin kuin kelta ja valkosipulit.

Salotti kuuluu tosi moneen ruokaan aika olennaisena osana.

Ja kuten ylhäällä joku kirjoitti: kuka hullu sitä sipulijauhetta käyttää?? samaa sarjaa kuin joku hemmetin valkosipulisuola...

Vierailija
17/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

en yksinkertaisesti voi sietää sipulia. Maustan ruoat aina muilla mausteilla.

Vierailija
18/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai. Ja se on kasvis ja käytän sitä siten. Jos haluan vain makua, voin joskus harvoin käyttää esim. kuivattua sipulia, jos vaikka ruokalajin rakenne sitä "vaatii." Mutta vaikkapa ratatouillessa sipuli on keskeinen ja isohkoina lohkoina, namskis!

Vierailija
19/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilman sipulia ruoka on aika köyhää. Yleensä jos ohjeessa ei ole sipulia laitan silti. Myös valkosipulia tulee laitettua reilusti maun takia, paahdettua ja kuivattua laitan esimerkiksi lämpimiin voileipiin ja perunamuussin päälle. Onneksi avomiehenikin rakastaa sipulia, koska en tiedä miten muuten olisimme päässeet yksimielisyyteen ruuasta.

Vierailija
20/41 |
09.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pirkan paahdettu sipulirouhe.....namnam!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi kaksi