Nokkosen pakastaminen, varren kanssa vai ilman?
Eli olen ensimmäistä kertaa kokeillut nokkosta ruoanlaitossa ja nyt olisi kova into säilöä sitä talvenkin varalle - on kuulemma niin terveellistä. Monesta paikasta olenkin löytänyt tiedon, että nokkosta voi mm. pakastaa. Mutta pakastanko siis pelkät lehdet vai varret myös? Ensin ilmeisesti ryöppään nokkoset.
Kommentit (3)
olen käsitellyt ja pakastanut sekä pinaatin että nokkoset siten, että olen kerännyt vain lehdet ja ryöpännyt ne, hienontanut koneella ja sitten pakastanut pieniin eriin (jotain reilu ruokalusikallinen, esim. jääpalakotelo on sopiva annos). Siitä voi sitten laittaa pieniä annoksia lettutaikinaan tai keittoon tai kastikkeeseen jäisinä. Pinaatista ja nokkosesta kannattaa poimia lehtiä sivusta, niin kasvi vielä kasvaa ja sitä samaa kasvia voi hyödyntää vielä ainakin toisen kerran. Se varsi on turhan puuumainen ainakin isommissa kasveissa, ehkä ihan nuorissa versoissa sitäkin voi hyödyntää! Ja tosiaan terveellistä on, kunhan poimit nokkoset puhtaasta paikasta. Pinaattikin on tosi nopeaa ja kiitollista kasvattaa itse!
siis käytännössä alle 10-senttisiä. Oon ryöpännyt, silpunnut ja pakastanut desin minigrip-pusseihen. Se desi on mulle sopiva kerta-annos.
Mää tekisin niinkuin sienille.
Eli näytä veittellä ja pakasta.
Keittäminen on nyt turhaa, koska teet sen kuitenkin kun valmistat ruuan.