No niin! En ole ikinä leiponut pullaa ja nyt kun yritän
niin kunnon ohjetta ei löydy mistään!
Tahdon siis tehdä niitä pullia joiden välissä kierteessä on sokeria ja kanelia. En löydä kanelipulla-haulla hyvää ohjetta!
Eli mitä teen jauhoille, kuivahiivalle, munalle, voille, sokerille, ja kanelille, että niistä syntyy niitä peruspullia?
Tai millä nimellä oikea ohje löytyy?
Kommentit (6)
Jauhoja noin 2 kg, lisää pikkuhiljaa. Mitä pehmeämpi taikina, sen pehmoisempi pulla. Mutta liian pehmeä ei saa olla, jotta on helppo leipoa.
Kimmoisa, mutta ei kova :)
edellinen
Ohjehan löytyy jokaisesta vehnäjauhopussista... ;)
kuohkeita pullia. Tekemällä tulee mestariksi! Muista siinä jauhojen lisäysvaiheessa, kun se on vielä velliä, niin vatkaavatkaavatkaavatkaa... hiivataikina tykkää paljosta vaivaamisesta, kädet siinä väsyy, mutta tulos on vaivan arvoinen. Jos on yleiskone käytössä, niin sillä saa parhaan taikinan kun se jaksaa nimittäin vaivata.
Tolla ekalla ohjeella tulee VALTAVA taikina! Tässä ohje joka toimii tumpelollakin:
Lämmität 5dl maitoa ja lisäät kaksi pussia kuivahiivaa. Sitten 2dl sokeria, 1rkl kardemummaa, 2tl suolaa ja yhden munan. Sulata 150g rasvaa ja lisää sekin mukaan. Sitten et välitä jauhomäärästä vaan alat lisätä pikkuhiljaa sekottaen. Kun seos on aika paksua niin laitat lämpimään paikkaan kohoamaan.
Onnistuu satavarmasti, tsemppiä!
1 ltr vettä tai maitoa
2 hiivaa
4 dl sokeria
200 g sulaa voita
2 rkl kardemummaa (ei pakollinen)
4 tl suolaa
Lämmiät neste reilusti kädenlämpöiseksi vaikka mikrossa. Liota sekaa hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, pakkauksen kyljen ohjeen mukainen annostus (olisko se 4 pss) jauhojen joukkoon. Lisää kardemumma, suola ja sokeri.
Lisää nesteeseen noin puolet jauhoista, vaivaa sekaisin, sitten sula voi ja loput jauhot. VAivaa täydellä teholla muutama minuutti.
Anna kohota liinan alla noin 30 - 60 minuuttia, kunnes taikina on kaksikertainen.
Kauli taikinasta suorakulmio (noin 30 cm leveä ja niin pitkä kuin tasoa riittää). Sivele pohjalle reilusti huoneenpehmoista voita, ripottele reilusti sokeria ja vaniljasokeria ja kanelia pinnalle. Rullaa. Paloittee. Nosta vuokaan tai pellille kohoamaan. (kohota noin 20 minuuttia).
Pasita 220 asteessa noin 10 minuuttia.