Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Heh heh, touhukkaana tein pizzataikinan.... =0)

Vierailija
18.06.2010 |

ja kaapista aloin etsiä säilykkeitä täytteeksi ja kuinka ollakaan katseeni osui kuivahiivapakettiin... No arvaattehan, että taikinassa EI ole hiivaa.... Nyt kun joku kertoo, että miksi taikina on silti hieman kohonnut??



kaipa siitä nyt jonkilaiset pizzat saadaan aikaiseksi, en ala uudelleen vaivaamaan... damn it!

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
18.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile ja kerro miten onnistui!

Vierailija
2/6 |
18.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tein 3x normaalin pohjataikinan eli



3dl kuumaa vettä

3tl hunajaa

vajaa 3tl suolaa

7½ dl hiivaleipäjauhoja

(3tl kuivahiivaa puuttui!!)

ropsaus ruisleseitä



Ja ihan normaalisti kohosi! Tein siitä lapsille 2x pyöreän pizzan yhdelle pellille sekä 2 pellillistä aikuisten makuun olevia pizzoja fantasiatäytteillä(joista siis syödään huomennakin..)



Toi taikina riitti loistavasti sellasiin ohuenohuisiin pohjiin kuten pitikin. Mihin hittoon sitä hiivaa edes tarvitsee? Ilmeisesti noissa jauhoissa on itsessään jotain kohoavaa ainesta...? Ihme juttu.



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
18.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

vedestä, vehnäjauhoista ja öljystä. Ehkä suolaa lisäksi. Mä laitan myös valkosipulijauhetta. Pizzapohjaan ei laiteta hiivaa tai muitakaan nostatusaineita.

Vierailija
4/6 |
18.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

No et sä sitä mihinkään tarttekkaan jos teet sellasia ohuenohuita ja kivikovia pohjia. Jos haluat sellasen pullamaisemman/leipämäisemmän pohjan niin sitten tarttet sinne kuplia sisään.

Vierailija
5/6 |
18.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

"oikeaa" pitsapohjaa tehdään kait useita päiviä... tietysti jos aikaa riittää niin niinhän se kannattaakin tehdä. Mellä hätähousuilla vaan yleensä pitäs saada muutamassa tunnissa nostettua.

Vierailija
6/6 |
18.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

monta, monta tuntia. Slowfood kunniaan!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kaksi seitsemän