Mitäs tänään syötäisiin?
Siis vinkkejä viikonlopun ruokiin. Kauppaan kohta lähdössä ja pää lyö ihan tyhjää.
Pitsaa tehtiin eilen illalla, sitä ei enää.
Kommentit (8)
Päivälliseksi sitruunakanaa (lue broileria), parsaa ja uunilohkoperunoita (uusista perunoista).
ja broilerin ero?
Kasvissyöjä kysyy. Olen ollut niin kauan vege, että nuo on ihan mun kokemusmaailman ulkopuolella.
Broileri on ruokalihaksi kasvatettua kanaa. Sillä ei siis ole mitään muuta funktiota kuin joutua teurastetuksi.
Tavallinen kana sen sijaan on ns. munimiskana joka elinkaarensa loppupuolella teurastetaa ruoaksi.
Broileri teurastetaan n. 5kk iässä kun taas kana voi olla (ymmärrettävästi) huomattavasti vanhempi.
Makuero on huima ja kana on huomattavasti parempaa kuin broileri. Suomessa harvoin saa enää kunnon kanaa mistään ellei sitten pakkasesta ranskalaista kanaa.
Makuero on huima ja kana on huomattavasti parempaa kuin broileri. Suomessa harvoin saa enää kunnon kanaa mistään ellei sitten pakkasesta ranskalaista kanaa.
Broileri ja kanahan ovat suorastaan eri rotua koska broileri on jalostettu kanasta lihatuotantoa varten: mahdollisimman nopea kasvuvauhti jotta broileri päästään teurastamaan mahdollisimman nopeasti.
Joku onkin hyvin verrannut kanan ja broilerin makua. Kana on kuin kunnon ruisleipää ja broileri kuin vaaleaa leipähöttöstä.
Hassua, luulis että tuo makujuttu olis just toisin päin, ajattelis, että se kana sitkistyy vanhemmiten. Tulee mieleen, josko nuo broilerit kasvaa sitten niin nopeasti, että se vaikuttaa makuun, ja sillä ruualla, joka ne kasvattaa, on myös?
ja lihapullakastiketta tai lihamureketta. kasvispihvitkin voisi olla ok...