Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ruokaohjeita joulukinkun jämistä

Vierailija
29.12.2009 |

Hei!



Nyt olisi taas tämä jokavuotinen pulma edessä eli mitä tehdä joulukinkun jämille - siis ihan syömäkelpoiselle lihalle. Mitä ruokaa siitä voisi valmistaa? Itselle ei tule oikeastaan mieleen kuin tämä, mitä tänään tein:



Peruna-kinkku vuoka uunissa



n. 1,5 kiloa perunoita siivutettuna

iso sipuli silputtuna ja öljyssä kuullotettuna

pala kinkkua

mausteina maustepippuria, valkopippuria ja mustapippuria kinkun ja sipulin joukkoon pannulle lisättynä

purkki ruokakermaa ja noin dl maitoa



Lado ensin perunoita vuoan pohjalle ja lisää liha-sipuliseos. Peitä perunaviipaleilla ja kaada päälle kerma-maito.





Ensin uuniin 225 asteeseen puoleksi tunniksi, sitten 175 asteeseen tunniksi. Samalla kuin pienensin asteita, peitin vuoan foliolla. Hyvää tuli :)

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
29.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

pane puolen kilon pussillinen herneitä likoamaan yön yli. Huuhtele ne aamulla, ja laita pari litraa vettä liemeksi (vanhan veden kaataa pois). Lisää joukkoon ne kinkunjämät paloiteltuna sekä muutama musta- ja maustepippuri ja maun sekä liemen määrän mukaan suolaa(tavalliseen hernariin tulee 2-4 tl, mutta koska kinkku on suolaista, tähän ei tarvita lkuin enintään puolet). Itse lisään tässä vaiheessa myös yhden hienonnetun sipulin, toiset laittavat porkkanan tai lantunpalasia. Keitellään ja haudutellaan hellalla esim reippaan hiihtolenkin ajan, noin pari tuntia. Lopussa lisätään meiramia ja sinappia.

Vierailija
2/2 |
29.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

pitsan päälle koitin laittaa. Pahaa tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla