Mitä tehdä avaamattomalle kuohukermalle/sta, jonka parasta ennen päiväys on 11.12?
Kommentit (11)
Mulla on joku mummon kakkureseptikin, jossa on yhtenä ainesosana "hapanta kermaa".
joku nyt älähtää, mutta minä käytän kyllä noin vanhaa kermaa ainakin kakkuihin. Äitini sanoo, että vasta ns. vanhentuneesta kermasta tulee hyvä maustekakku :)
Kun voielä löytäisin sellaisen repseptin happamalle kermalle.
Jotwain mausteista kakkua ajattelinkin.
Laitan ihan ripauksen soodaa niin ei maistu happamalle. Kermakarkit kans hyvä käyttökohde vanhalle kermalle:). Valmistuvat nopeamminkin
Vanhassa kermassa on päällimmäisenä sellainen kiinteä kerros, rasvaako se sitten on. Ja musta se ei siis haittaa, sekaisin vaan taikinaan.
Kiva, että tätä ei kukaan teilannut täällä!
Vastaukset ovat ihan asiallisia.
Mä ostinkin sen kerman 30%alennuksella, oli seuraavan päivän purkkin, sitten se on unohtunut kuitenkin.
todellakin pinnalla saattaa olla paksumpi kerros, mutta ei tarkoita huonoa. käytä ihan normaaliin tapaan, on niin rasvaista ettei pilaannu noin nopeasti. ei tarvitse etsiä mitään ohjetta missä hapanta kermaa.
minä kun ostin yhtenä kesänä Valion tuottajamyymälästä 5 l kermaa (10 x 0,5l), jossa päiväys oli vielä samalla viikolla. Työntekijä sanoi, että kerma on käyttökelpoista vielä ainakin kuukauden (ja pidempäänkin) päiväyksen jälkeen, jos on säilytetty oikein. Hyvää kermavaahtoa tuli lettuihin, vaikka päiväys oli jo mennyt ohi, enemmän kuin sinun purkissasi.
Leivoin siitä eilen kakun. Olin etsinyt ohjeen, jossa puhuttiin happamasta kermasta, mutta ei olisi ilmeisesti tarvinnut.
Hyvää tuli, söimme sitä lämpimän kaakaon kanssa!
Voiko sitä käyttää esim. kakkuun? Piimäkakkuun? Kertokaa fiksut.