Voisiko joku karppi kertoa mitä syö päivän aikana?
Ei siis mitään luetteloa siitä, mitä kaikkea voi syödä, vaan ihan luettelis kaiken mitä söi vaikkapa eilen? ja silleen eriteltynä, et aamupala, lounas, päivällinen, iltapala, maholliset välipalat.
Mua kiinnostais, mut en todella osaa suunnitella edes yhden päivän ruokia ilman niitä leipiä tai perunoita jne.
Kommentit (69)
aamupala: Kaksi kuppia kahvia kermalla ja muutama kinkkusiivu
Lounas: Kahvia ja puolikas paprika metutäytteellä.
Päivällinen broileria kermakastikkeella ja salaattilisäke.
Iltapala: Teetä kermalla.
Lisäksi vettä parisen litraa päivän mittaan.
Aamulla kolmen munan munkas juustolla, pari pekonia
Illalla puolisen kiloa kaalisalaattia ja purkki tonnikalaa, pari palaa 81% suklaata
Siinä se. Ei tuu nälkä välillä ku on tuhdit eväät, ilman verensokeria nostavia ja laskevia hiilareita.
aamiainen: 3kuppia kahvia, puolikas kanantissi+tomaatti+keitetty muna ja 1/2litraa vettä
Lounas 1/2litraa vettä, 200g kasvissosekeittoo juustolla höystettynä
Välipala: kahviiii
Illallinen: halloum-juustoo ja kermaista jauhelihakastiketta,kurkkua ja salaattia
ja vettä, vettä ,vettä ja vettä!
aamulla 2 kananmunan munakas, täytteenä salamisuikaielta ja juustoa
lounas kirjolohta ja salaattia
päivällinen kesäkurpitsalasagne ja salaatti
iltapala maapähkinöitä
Karpit!! Oletteko ikinä laskenet päivä kaloreitanne? Itse olen nyt viikon ajan laskenut ja vaikka syön sinänsä rasvaista ruokaa, ja paljon pähkinöitä ym niin silti kalorit on noin 1200-1700 per päivä? ja nälkä ei ole ikinä. :)
entä paljonko hiilareita syötte? mulla pyörii noin 40-50gr päivässä ja ne tulee ihan kasviksista.
Aamulla kolmen munan munkas juustolla, pari pekonia
Illalla puolisen kiloa kaalisalaattia ja purkki tonnikalaa, pari palaa 81% suklaata
Siinä se. Ei tuu nälkä välillä ku on tuhdit eväät, ilman verensokeria nostavia ja laskevia hiilareita.
Mä olen nyt loppuraskaudessa aatellut, että kunhan saan vauvan pihalle, alan karppaamaan. Mutta nää ruokalistat (tai osa näistä) kuulostaa niin mahdottoman ankeilta ettei kyllä houkuttele. Missä on se syömisen ilo ja nautinto? Vai eikö sitä sitten enää kaipaa?
Olen harkinnut karppauksen aloitusta, mutta tutustuessani aiheeseen olen huomannut, että moni karppi syö harvoin ja vähän.
Jos itse syön parin munan munakkaan ja pekonia, niin en todellakaan pärjää iltaan asti.
pelkällä aamupalalla, vaikka olisikin munaa ja pekonia.
Aamulla kolmen munan munkas juustolla, pari pekonia
Illalla puolisen kiloa kaalisalaattia ja purkki tonnikalaa, pari palaa 81% suklaata
Siinä se. Ei tuu nälkä välillä ku on tuhdit eväät, ilman verensokeria nostavia ja laskevia hiilareita.
Mä olen nyt loppuraskaudessa aatellut, että kunhan saan vauvan pihalle, alan karppaamaan. Mutta nää ruokalistat (tai osa näistä) kuulostaa niin mahdottoman ankeilta ettei kyllä houkuttele. Missä on se syömisen ilo ja nautinto? Vai eikö sitä sitten enää kaipaa?
eilen aamulla meni parit kotilot ja joku mato, päivälliseksi löytyi muutama lihava toukka ja illalla herkuttelin simpukoilla.
Ja nyt taas pohjalle ruuan hakuun! *pulipuli*
Hyväkarppina voisit syödä täysjyväriisiä ni ei tule niin paljon ongelmia ruoan suhteen. Mutta salaatti lisukkeena toimii hyvin ja esim. uunijuurekset tai wokatut kasvikset.
Itse olen hyväkarppi, mutta eilen meni kuitenkin näin:
aamupalaksi pari paistettua munaa
päivälliseksi paistettua broileria kermakastikkeessa ja wokkivihanneksia (paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia)
illalla juustoja
Olen melkoinen hedonisti, rakastan ruokaa ja syömistä. Ennen tulikin puputettua vähän väliä. En olisi itsekään uskonut että pärjään munakkaalla kymmentä tuntia ilman nälkää, huonoa oloa ja kärttyä, mutta niin vain on käynyt! Ja ei ees tee mieli ruokaa! Esim. nyt olen pari kertaa syönyt puuroa ja ruisleipää aamulla ja nälkä on jo hetikohta!
Eikä karppiruuat ole todellakaan ankeita, päinvastoin. En ole ikinä ennen käyttänyt kermaa ja voita, mutta nyt olen huomannut, että saavat kaiken maistumaan hyvältä! En ole pahaa karppiruokaa vielä nähnytkään. Esim. kaalisalaatti kuulostaa kurjalta, mutta kun sen joukkoon hulautetaan maustettu kermakastike, niin omnom (eli on siis coleslawta).
Tai parsakaali-kukkakaalimuussi hakkaa perunamuussin ihan 6-0, kun lisää reilusti voita ja kermaa. Pihvin lisukkeena juustolla kuorrutettu kasvisgratiini, juustoiset mantelisämpylät oivariinilla, juustolla, philadelphialla ja kultakalkkunalla, reilusti juustoinen moussaka...Syömisen nautinto on ihan eri luokkaa kuin normilaihiksella!
t. se joka söi vain kahdesti päivässä
Olen harkinnut karppauksen aloitusta, mutta tutustuessani aiheeseen olen huomannut, että moni karppi syö harvoin ja vähän.
Jos itse syön parin munan munakkaan ja pekonia, niin en todellakaan pärjää iltaan asti.
käy niin, että nälän tunne iskee hyvin harvoin. Verensokeri pysyy tasaisena ja sellaisia suden nälkiä heikotuksineen ei vain tule. Siksi ehkä osan ruokailut tuntuu ankealta ja vähältä "taviksen" mielestä.
Omat eiliset syömiset
aamupalaksi: kahvia, aamupirtelöni (1 kananmuna, rasvaista maustamatonta jugurttia, mehukeittoa, oliiviöljyä, pellavansiemeniä tehosekoittimessa)
lounaaksi: kaalikeittoa
päivällinen: lantturanskiksia, broileria
iltapala: juustoja, leikkeleitä
Ja juomaksi vissyä pari litraa päivässä
Tänään olen syönyt aamiaisen lisäksi uunikalaa ja kukkakaaligratiinia. Vielä illalla syön varmaan tuota eilistä kaalisoppaa ja meinasin leipoa "karppileipää".
Mä olen nyt loppuraskaudessa aatellut, että kunhan saan vauvan pihalle, alan karppaamaan. Mutta nää ruokalistat (tai osa näistä) kuulostaa niin mahdottoman ankeilta ettei kyllä houkuttele. Missä on se syömisen ilo ja nautinto? Vai eikö sitä sitten enää kaipaa?
[/quote]
Katsopa vielä esim 2, 3, 5 ja 7 (toivottavasti meni numerot oikein) vastaukset, mikä niistä tekee ankean? Leivän puute?
Listaapa itse muutaman arkipäiväsi ruoat, huomaat ehkä niiden olevan aika samaa "tasoa" ankeudessa :) Kyllä koen syömisen iloa ja nautintoa. Ihanaa kun ruoanlaitossa voi käyttää oikeaa voita ja kermaa surutta. Syön lisukkeina paljon kasviksia ja salaatteja, niitä höystän rasvaisilla juustoilla. Gratiinit on ihania. Perinteisten lisukkeiden (pasta, peruna, riisi) puuteko tekee aterioistamme ankean oloisia?
verensokeri pysyisi tasaisena.tasaisena pitoon pitää syödä 3h välein
Mutta onko kasviksissa, siis porkkana ym, hiilareita? Perunassa toki mutta muissa? Mites, kun muutama mainitsi syöneensä kukkakaaligratiinia. Siihen valkokastikkeeseenhan tulee jauhoja?
Mitenköhän vähään näin raskaana ollessa kannattais nuo hiilarit jättää?
anteeksi tyhmyyteni, mutta karpatessa siis saa syödä reilusti esim. kermaa/voita..? mitenkä sitten kolesteroli-arvot jaksavat? entäpä raskauden aikana,suositellaanko karppausta? Olen harkinnut ostavani helppoa karppi-ruokaa 15min-opuksen, onko hyvä? olen siis aika laiska kokki.. :)
aamupala: munakokkelia (2 munaa), 4 siivua pekonia, kurkkua ja tomaattia
Lounas: broilerin minuuttipihvi, salaattia ja kukkakaalia
Välipala: kreikkalaista jukurttia mustikoilla
Päivällinen: kebabpihvi ja salaattia
Iltapala: 2 nakkia ja juustoa
Mä olen nyt loppuraskaudessa aatellut, että kunhan saan vauvan pihalle, alan karppaamaan. Mutta nää ruokalistat (tai osa näistä) kuulostaa niin mahdottoman ankeilta ettei kyllä houkuttele. Missä on se syömisen ilo ja nautinto? Vai eikö sitä sitten enää kaipaa?
Katsopa vielä esim 2, 3, 5 ja 7 (toivottavasti meni numerot oikein) vastaukset, mikä niistä tekee ankean? Leivän puute?
Listaapa itse muutaman arkipäiväsi ruoat, huomaat ehkä niiden olevan aika samaa "tasoa" ankeudessa :) Kyllä koen syömisen iloa ja nautintoa. Ihanaa kun ruoanlaitossa voi käyttää oikeaa voita ja kermaa surutta. Syön lisukkeina paljon kasviksia ja salaatteja, niitä höystän rasvaisilla juustoilla. Gratiinit on ihania. Perinteisten lisukkeiden (pasta, peruna, riisi) puuteko tekee aterioistamme ankean oloisia?
Osa kuulostaa paremmilta kyllä. Ja tiedän, että ihmiset nauttii myös karppiruuista, kyllä mullekin maistuu mm. karppimutakakku. :) Voita ja kermaa käytän nyt jo. Mutta kyllä pelkkä muna ja kaalisalaatti kuulostaa ankealta, ei voi mitään.
Luulen että mulle tulisi leivän puute olemaan suurin suru. En voi kuvitella että tykkäisin syödä aamupalaksi jotain munaa tai jugurttia, kun mun mielestä ruisleipä ja kahvi vain maistuu niin hyvältä. Ja tiedän juu, että voisin sen yhden ruisleipäpalan syödä päivässä, mutta se kuulostaa niin vähältä.
Tänään olen syönyt aamupalaksi 3 palaa ruisleipää, päällä voita, kinkkua, juustoa ja kurkkua, sekä kahvia. Ruoaksi söin quinoaa, porkkanalanttulisuketta ja kanaa kermakastikkeessa. Välipalaksi turkkilaista ja tavallista maustettua jugurttia myslin kanssa. Ei musta kovin ankeaa, vaikkakin ehkä vähän turhan runsasta. :)
Mut siis kun lähipiiristä tiedän että karppaamalla voi voida hyvin ja laihtua kymmeniä kiloja, niin siksi yritän saada mieleni käännytettyä karppausmyönteiseksi. En vain ymmärrä miten voisin lakata haluamasta leipää, mysliä jne. :(
Aamiainen (klo 9): kahden munan munakas, siivut juustoa ja kinkkua, salaattia (salaatti, kurkku, paprika, ananas)
Lounas (klo 14.30): kuhaa juustokastikkeen kanssa ja höyrytettyjä vihanneksia voitilkalla kostutettuna
Päivällinen: Vatajan nakkeja ja iso salaatti, jälkiruoaksi kermavaahtoa, mustikoita ja kookoshiutaleita sekoitettuna.
Ei ole nälkä eikä ruuan yksitoikkoisuus päässyt vaivaamaan!
'mä söin eilen näin:
aamiainen: 2 munan munakas, juustoa sekaan ja tomaatti, rypsiöljyssä paistoin.
lounas: täytetty paprika jauheliha-sipuli mössöllä, ja juustokuorrutus päällä.
välipala: juustoa ja leikkeleitä
päivällinen: kaalilaatikko ilman riisiä ja salaattia
iltapala: suolapähkinöitä