Ohjetta peruna-lohilaatikkoon kaipailen. Kiitos. ev
Kommentit (5)
eli uunivuoan pohjalle puolet perunoista, päälle lohisuikaleet ja loput perunoista päälle. Sekaan voi laittaa jotain ruokakermaa tms mutta ei välttämättä tarvitse. Uuniin pussin ohjeen mukaan.
lohi on raakaa ja perunatkin pitää itse kuoria ja pilkkoa (olen ulkomailla eikä täällä ole valmiita pakasteperunoita Suomen tapaan), ilman juustoa
Kermaa, sipulia, porkkanaakin löytyy jääkaapista.
että heittää pussin perunasipulisekoitusta vuokaan, siihen päälle pannulla kypsennetyt kirjolohisuikaleet (jos olleet marinadissa, aina helpompi.. On mausteetkin valmiina :p) ja toinen satsi perunasipulia päälle. Suolaa ja sitr.pippuria vähän, ja ruokakerma päälle. Juustoa jos ripsauttaa vähän päällimmäiseksi, niin tulee nätti kuorrutus.
Kuorin ja pilkon perunat suikaleiksi. Keitän perunat puolikypsiksi vesi-maito-seoksessa.
Perunoita kerros vuoan pohjalle, siihen suolaa ja valkopippuria. Päälle graavisuolattua lohta kunnon kerros. Lohen päälle paljon tillisilppua. Loput perunat päälle.
Koko komeuden päälle maito-ruokakerma-kananmuna-seos. Päälle ripottelen korppujauhoja.
Uuniin kunnes perunat kypsiä ja pinta mukavan ruskea.
lohi rakaa, kylmäsavua,l ämminsavua? Tykkäätkö/löytyykö juustoja? Pidätkö parsasta ja porkkanasta. Noilla sais vähän vaihtelua... Googlettamalla löytyy kyllä perusohjeet. Ja tietty kypsymisaikaan vaikuttaa, teetkö puolivalmisperunoista tai raaoista. Ja haluatko kerma/munamaito/kalaliemi systeemillä. Variaatioita siis löytyy ja yrtit ja mausteet vielä päälle....