Kokkailijat: miten teen erilaisia "tahnoja" tms päällysteitä leivän päälle? Esim oliivista
tai kikherneistä? Haluaisin tehdä, en osaa. Suosittele oma helppo mutta hyvä ohjeesi. Kiitos!
Kommentit (4)
näitä erilaisia saa muuten ihan kaupoistakin valmiina.
-kikherneita
-oliivioljya
-valkosipulia
-tuoretta korianteria
-sitruunamehua
-ripaus suolaa
sitten palanen leipaa (voi vaikka grillata leivan rapsakaksi) ja sitten tata tahnaa paalle ja tuoretta tomaattia.
sopii vaikka grillijuhlien alkupaloiksi -suosittelen :-)
on seesamtahnaa, jota ei kai syödä paljaaltaan (ellei haluta lihoa muodottomaksi), mutta jota käytetään hummuksessa. Ja hummus puolestaan on herkullista kikhernetahnaa leivän päälle, dipiksi jne. Mustista oliiveista, sardelleista/ anjoviksista, valkosipulista ja öljystä tehdään tapenadea (pari tippaa sitruunaa raikastaa); mustia oliiveja voi jauhaa öljytilkan ja valkosipulin kanssa oliivitahnaksi; runsaasti basilikaa, vähän valkosipulia, tilkka öljyä = pistou - siihen vähän persiljaa, parmesaania, pinjansiemeniä = pesto ... Jos ihmisellä on monitoimikone, sauvasekoitin tai riittävän iso huhmare ja raaka-aineita, niin voi tehdä ihan mitä vaan. Ja googlesta löytyy reseptejä.
Kreikkalaisilla on valkosipulisörsseli, johon laitetaan vanhaa leipää - muistaako joku Kreikankävijä sen nimen? Ihanaa mm keitettyjen, nuorten punajuurien kanssa ...
kik-herneistä hummus. Hae reseptit esim. maku.fi.