Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miten käytät avokadoa ruoanlaitossa?

Vierailija
13.05.2009 |

Siinä se tulikin jo kysyttyä.. tarviiko keittää/kypsentää? Voiko antaa 1-vuotiaalle? Mitä kaikkea avokadosta voi valmistaa, vai syödäänkö ihan sellaisenaan?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit lisätä sitä salaattiin kuorittuna ja pilkottuna, leivän päälle siivuina, ihan muutenkin vaan syödä niitä viipaleita, vaikka vähän räpsiä suolaa+pippuria päälle. guacamole on tosi hyvää (avokadomassaa, jossa tomaatikuutioita ja avokadoa, mausteita.) Avokado on todella terveellistä, syön usein.

Vierailija
2/10 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja voi antaa 1-vuotiaalle ja nuoremmallekin.



Minä teen yleisimmin salaattia, johon tulee tomaattia, avokadoa ja vähän sipulia. Tai saatan joskus laittaa hedelmäsalaatinkin joukkoon.



Sopii sellaisenaan syötäväksi, on hyvää soijakastikkeen kanssa. Kypsennettävistä ruuista tulee mieleen kanakeitto, johon tuli broileria, avokadoa, kanalientä, sipulia, sitruunaa ja kermaa. Kaikki kypsennettiin ja soseutettiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kivennäisaineita ja b-vitamiinia.Voi syödä ihan sellaisenaan lusikalla kovertaen tai sit tehosekoittimessa mössöksi ja joukkoon pari valkosipulinkynttä,tomaattia,sitruunanmehua ja vaikka pari tippaa tabascoa jos tulisesta tykkää.Ja siitä vaan keitetyn pastan päälle.Nam,on ihanaa.

Vierailija
4/10 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sellaisenaan, joskus sweet chili -kastiketta "kivenkoloon", nam!

Vierailija
5/10 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

"resepti" on: mössään valmiin avocadon haarukalla. Paahdan leivän (ruisleipä omasta mielestä paras). Vähän margariinia leivälle (ei välttämätöntä), sitten avocadoa reilusti. Päälle tomaattisiivuja ja siihen päälle vähän herbamarea ja sitruunapippuria ja vielä vähän puristettua sitruunaa (tämä ei taas välttämätöntä).



Aivan mielettömän hyvää, olen itse syönyt sitä 15 vuotta. Tutustutin ja ihastutin mieheni tähän leipään ja nyt sitä rakastaa myös 2.5v poika. Vauva saa avocadoa semmoisenaan: )

Vierailija
6/10 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyviä ohjeita! Mulle maistuu myös kylmäsavulohen kanssa, tai sitten katkaraputäytteisenä. Avokado on herkkua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei lapset ole suostuneet pelkältään syömään avocadoa, mutta kun olen mössännyt sitä ja banaania (ja joskus jotain muutakin makeata sosetta) sekaisin, niin on maistunut hyvin. Ja juuri terveellisyyden vuoksi sitä olen lapsille tarjonnut.

Vierailija
8/10 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mustapippuria. Nam.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

keitän valkokastikkeen ja laitan sekaan soseutettuja avocadoja ja ranskankermaa, sitten freesaan katkaravut valkosipulin ja sitruunamehun kanssa ja maustan viherpippurililla, ja sitten sekoitetaan kaikki keitettyyn spagettiin, aivan ihanaa!

Vierailija
10/10 |
13.05.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidän avocadosta todella paljon, mutta en ole tähän mennessä keksinyt muuta, kuin syödä lusikalla suoraan puolikkaita.



Noita salaatteja ja pastakastikkeita aion heti kokeilla.