Lue keskustelun säännöt.
graavilohen tekoon apuja!
19.12.2007 |
jos mulla on ½ kg lohifile, niin kuinka paljon suolaa laitan?
suolataanko molemmilta puolilta?
jos laitan sen pakkaseen,niin pitääkö sen ensin olla jääkaapissa?
ja kaikki muutkin vinkit on tervetulleita
Kommentit (2)
En ole kokeillut ilman sokeria koska minulle on opetettu että ensin hierotaan hienoa sokeria lihapuolen pintaan ja vasta sitten tuo merisuola päälle. Sokeri tekee lihan miellyttävän pehmeäksi mutta ei maistu.
Itse laitan suolaa reilusti ja sitten annan olla 2vrk. Mielestäni kalaa ei voi ylisuolata koska liha ei ime määrättömästi suolaa 2 vrk:ssa jonka jälkeen huuhtelen vedessä pinnalle jääneet suolakiteet/sulaneen suolan pois.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Laita merisuolaa esim. leivinpaperin päälle pöydälle kunnollinen kerros. (1cm riittää)
Aseta file nahkapuoli ylöspäin suolan päälle. Taputtele filettä niin kuin taputtelisit vauvan pyllyä. Nosta file pois. Se suola mitä on tarttunut kalaan, on sopiva määrä.
Minä en suolaa nahkapuolta. Tietysti jos file on todella paksu, niin sitten voisin laittaa. En myöskään pakasta graavikalaa.