Miksi jotkut tarjoavat juhlissa, päivällisillä yms lapsille eri menun...
samaan aikaan kun itse syödään jotain erikoisempia herkkuja? Eikös lastenkin tulisi oppia maistamaan erilaisia makuja eikä aina vain nakkeja ja miniporkkanoita tms?
Kommentit (21)
lapset syö kitisemättä kuin pilata juhla tappelemalla ruoasta.
Jos lapsi ei suostukaan syömään hanhenmaksapalleroita ja kaviaaria kun muuta ei ole tarjolla, niin nälkäinen ja kiukkuinen lapsi ei ole mukavaa juhlaseuraa.
Tokihan juhlassa voi tarjota lapselle eksoottisia herkkuja omalta lautaseltaan, mutta on hyvä olla olemassa myös lasten menu.
Omatkin pienet lapset syö samaa mitä aikuiset niin en lähe järkkäileen muuta. Tosin osa aikuisistakin on niin nirsoja että täytyy aina miettiä tarkkaan.....huoh...
Totuttakaa ne lapsenne jo lapsena maistamaan kaikkea...ei ole rasittavampaa kuin aikuiset syömävieraat jotka eivät suostu syömään kuin aina sitä mitä ovat ennekin vääntäneet...
Sanoisin, että esim. nakit ja ranskikset tai peruna ja lihapullakastike on turvallisempi vaihtoehto lapsijuhlijoille, kuin esim. hanhenmaksa pallerot ja kaviaari...
Me ollaan kyllä juhlavieraille tarjottu yleensä pitopöytä mistä sitten saa kukin oli sitten aikuinen tai laspi ottaa mikä maistuu.
Niin ja kaikki vieraatkin saa pitopöydästä paremmin vatsansa täyteen, kuin valmisannoksista.
Ja hyvin usein se pitää jopa paikkansakin.
Toiset lapset tykkää maistella, toiset on epäluuloisempia ja ei ole kiva jos tulee oksu juhlapöytään.
ja siitä syystä juhlaruokakin on yleensä perin suomalaistyylistä. Mulla tosin lapset eivät ole se ongelma, he syövät monipuolisesti. Ongelma on lähinnä tuo miehen isä, jonka takia sitten pöydässä pitää olla ns. tavisruokaa. Esim. broileria en laita koskaan, kun en viitsi katsoa sen broileripalan pyörimistä poskesta toiseen. Ukko vielä syö _tooodeeellaaa_ mässyttäen, se kuuluu ja näkyy.
meillä 6 lasta, Vanhin ja toisiksi nuorin on _niiiiin_ nirsoja, että välillä tekisimieleni ruokapöydässä kiljua kurkkusuorana, että syö kunon tehty.
Ja taas loput 4 söisi vaikka niitä hanhenmakspalleroita ja kaviaaria.
Kuopuksen suurin intohimo on sinihomejuustolla täytetyt tuulihatut ja kraavikala, Mutta syö myös nakkeja ja muusia.
Elikkä jopa yhdessä perheessäkin voi olla tosi nirsoja/ennakkoluuloisia vaikka ruoka on samaa kaikille ja taatusti samanlaisilla ruokailutottumuksilla varustetulla kasvatuksella.
Mutta se ei johdu siitä, että olisin nirso vaan siitä, että on pakkonyppiä, kun on niin hiivatin allerginen. Ja melkein kaikissa ruoissa on jotain mitä ei voi syödä.
No nyt usein tuonkin omateväät joista tiedän tasantarkkaan etten heitä veiviäni.
myötä varsinkin olen oppinut kysymään ihmisten yliherkkyydet ja teen sitten jokaiselle sopivaa tarjottavaa. -10-
Vierailija:
Mutta se ei johdu siitä, että olisin nirso vaan siitä, että on pakkonyppiä, kun on niin hiivatin allerginen. Ja melkein kaikissa ruoissa on jotain mitä ei voi syödä.
No nyt usein tuonkin omateväät joista tiedän tasantarkkaan etten heitä veiviäni.
Toisilla on " laajempi" ruokamaku kuin toisilla. Vähän kuten musiikkimakukin; toiset kuuntelevat mitä vain, toiset taas vain yhden tyylin musiikkia.
siihen kuuluu , viljat, maito, kananmuna, kala, melkein kaikki hedelmät ja raa-at juurekset. Lisäaineita, mausteita. Esim jos haluan sipsejä, teen nekin itse. koska en voi olla 100% varma ettei niissä valmiissa ole jotain natriumglutamaattia, tai sitruunahappoa jota muuten on melkein jokapaikassa samoin, kuin soijaa....
Mutta mukavaa kuulla, että joku ottaa huomioon toisenallergiat, kun tiedän hmm. suvussani yhden joka ei ota mitään huomioon tekee tasan sen yhden jutun.. ei ota huomioon edes laktoosiintoleranssia vaan kaikki tehdään tavikseen, kun on edullisempaa.
monet lapset eivät ole tottuneet mihinkään erikoiseen, vaan elävät esim. spagetilla. onhan hyvä, että juhlissa on näille jotain yleispätevää tarjolla. kyllähän vanhemmat voivat antaa omasta annoksestaan jotain erikoista omille lapsilleen, jos lapsensa mielellään uusi makuja maistavat.
Eli klo 18 aikaa lapset (8 ja 11 v.) sai lihapullia ja ranskalaisia perunoita tms. ja sitten tuntia myöhemmin äiti ja isä nautiskelivat kahdestaan sisäfilepihviä kermaperunoiden ja bernaisekastikkeen kera (tms.).
Kerran kysäisin perheen äidiltä, miksi syövät erikseen. Vastaus oli: kun lapset ovat niin nirsoja.
No totta helvetissä ovat nirsoja, jos eivät saa edes mahdollisuutta maistella muita kuin lihapullia tai makaronilaatikkoa!
kotona olisikin syytä totuttaa lapsia uusiin makuihin mutta isolle porukalle tarjottavassa juhlaruuassa pitää tehdä kompromisseja. ehkäpä sitä ruokapöytätaistelua ei kukaan halua aloittaa toisten hääjuhlassa....
meillä on totutettu lapsia KAIKKEEN paitsi alkoholiin ja SILTI lapsemme ovat erilaisia. siinä missä esikoinen on aina syönyt ja halunnut kokeilla kaikkea uutta, kuopus on kypsynyt vasta vähitellen ja on edelleen hyvin nirso ja myös hyvin herkkä mielialanvaihteluille ruuan suhteen (jos harmittaa, ei ruoka maistuisi millään jne.). eli aina ei ole kyse vanhempien laiskuudesta, jos lapsi ei heti halua kokeilla uusia makuja.
arkiruuan pitäisi kyllä mun mielestä olla kaikille sama mutta se on vain mun mielipiteeni. meillä on se käytäntö, että kaikkea pitää maistaa vaikka vain ihan hippunen. jos ei maistu, ei tarvitse syödä enempää mutta mitään muuta korvaavaakaan ei saa eli vain sitä, mitä pöydästä löytyy. emme silti ole mitään ruokaterroristeja eli pyrin varaamaan pöytään aina lisäkkeeksi jotain, joka varmasti lapsille maistuu (tomaatteja, kurkkua, keitettyjä vihanneksia).
ja tiedän muutaman muunkin jotka on reagoineet kyseselle yhdisteelle. miksi, en tiedä, kun en ole lääkäri.
Ilmeisen harvinaista kylläkin.
Sitruunahappo on kolmearvoinen orgaaninen happo. Sen kemiallinen kaava on C6H8O7 tai vaihtoehtoisesti CH2(COOH)¿COH(COOH)¿CH2(COOH). Sitä esiintyy luonnossa mm. sitrushedelmissä. Elintarvikkeista sitruunahapon tunnistaa E-koodista E330. Sitruunahapon muita nimiä ovat 2-hydroksi-1,2,3-propaanitrikarboksyylihappo ja Acidum Citricum. Sitruunahapon CAS-numero on 77-92-9.
Sitruunahappoa käytetään kotona säilönnässä ja sitä saa ostaa apteekista.
Happoa saa myös maataloustuotteita myyvistä liikkeistä, sillä sitä käytetään sikojen ripulilääkkeenä. Lisäksi sitruunahappoa käytetään ruosteenpoistossa esimerkiksi autoharrastuksessa osien entisöinnissä.
Aika voimakkaalle vaikuttaa minusta jos sillä ruosteetakinpoistetaan...
että usein on silkkaa rahan tuhlaamista tarjota lapsille samoja kalliista raaka-aineista tehtyjä ruokia kuin aikuisellekin. Latovat lautasen täyteen sisäfilettä ym ja sitten näykitään ja jätetään syömättä. Halvemmaksi tulee jättää ne nakit syömättä.
ja ruokavieraana oleville lapsille on sitten niitä nakkeja, joihin oma poika ,2v., ei koskekaan, jos tarjolla sisäfilettä, lammasta tai muuta herkkua. En kuitenkaan halua vieraille pahaa mieltä sitä, ettei tarjolla ole mitään mikä kelpaisi. Monelle lapselle kun valitettavasti tuntuu maistuvan vaan ne nakit, lihapullat ja muusi, joten niitä sitten on tarjolla.
Juhlissa on tärkeää, että KAIKKI viihtyvät.