Jauheliha
Pakastimessa ois jauhelihaa mikä pitäs käyttää pois...
Antakaas rouvat vinkkejä kun makaronilaatikko, pihvit ja pullat kyllästyttää.. Keittoakaan ei tee mieli.. Mitä siitä oikein tekis...
Pastakastiketta vähän ajattelin, millaista teette yleensä?
Kommentit (3)
2-3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
2 prk tomaattimurskaa
1 prk ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
Paista sipulia ja valkosipuli. Ruskista jauheliha sipulien seassa. Mausta hyvin oman maun mukaan. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Anna jauhon kypsyä h etki ja lisää loraus vettä ja tomaattimurska. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 50 min. Lisää kerma ja anna hautua vielä 10 min. Tulee hyvää.
Toinen kesäisempi jauhelihasuosikkini on jauheliha-kasvispata
nippu uutta sipulia
pari valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
4 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 pieni kukkakaali
vihreitä papuja
tuoreita herkkusieniä
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 prk Valion uutta creme fraiche mixiä (esim pippuri-paprika)
Paista sipulit ja jauheliha. Mausta. Siirrä suureen kattilaan ja lisää tilkka vettä pohjalle. Lisää pieniksi paloiksi pilkottu porkkana ja kukkakaali sekaan. Anna hautua ja sekoittele usein.
Kun kasvikset ovat melkein kypsiä, lisää sekaan viipaleiksi pilkottu kesäkurpitsa ja sienet sekä vihreät pavut (pakasteet esikeitettyjä, tuoreita en ole vielä saanut). Sekoita yhä usein. Kun ne ovat kypsyneet lisää valkoiset pavut ja creme rfaiche.
Tulee hyvää. Tarjoa vaikkapa moniviljapastan kanssa, mutta ei tarvitse välttämättä mitään lisuketta.
400g jauhelihaa
1 1/2kevätsipulia
1prk tomaattimurskaa
1 prk pippuri creme fraiche:ä
tilkka ruokakermaa.
Nämä siis sattuivat löytymään jääkaapista ja jotain piti kehitellä...
2-vuotiaamme söi ison lautasellisen, samoin minä =)
-silppua sipulit ja paista pannulla jauhelihan kanssa.
-Lisää ruskistuneeseen, jauhelihamausteella maustettuun jauhelihaan purkki tomaattimurskaa.
-Kun kiehuu, lisää creme fraiche.
-Itse pistin vielä kasvisliemikuution makua antamaan..
-lisäsin tilkan ruokakermaa nesteyttämään kastiketta.
-lisää vielä suolaa jos tarvetta.
NAM!
kasvisuikaleet kiehumaan pehmeiksi. Sen jälkeen sauvasekottimella survot ne hienoiksi + tomaattimurkan. Mausta 1 lihaliemikuutiolla, pizzamaustetta, sipulijauhetta ja jauheliha+pippurimausteella.
Lorauta sitten kermaa pikkasen sekaan.
Lopuksi laita raaka jauheliha kastikkeen sekaan ja anna kypsyä lihan.
Tulee sellainen puuromainen kastike.
Tai
tee jauhelihakeitto
tai
paista jauhelihat sipulin kera, laita vuokaan herneiden kanssa ja päälle perunamuusia, sitten uuniin mietoon lämpöön hautumaan. Laita muussin pintaan folio, jos et halua muussin pinnan tummuvan uunissa.
Jauheliha sopii myös taytettyihin paprikoihin ja tomaatteihin mausteineen ja juustoraaste päälle.
t. Kokki