Ravitsemuksesta tietävät, onko tämä liian yksipuolista tai muuten vahingollista?
Mun oma ruokavalio toistuu arkipäivisin tosi samanlaisena, ja olen alkanut miettiä että onko tämä terveellistä...
Syön aina arkiaamuisin kupillisen luonnonjogurttia ja pari ruokalusikallista ruislesettä, mikään muu ei maistu.
Lounaan syön yksin kotona (teen töitä kotoa, kirjoitan ja käännän) ja olen tosi laiska, joten syön melkeinpä joka arkipäivä saman lounaan: lehtisalaattia, tomaattia, kurkkua, avokado, tonnikalaa, ituja ja salaatinkastike. Muuta en viitsi enkä jaksa tehdä...
Ihan jo mietin, että onko se edes terveellistä syödä just noita samoja ruoka-aineita (aamiainen ja lounas) päivästä toiseen ja viikosta toiseen... Viikonloppuisin tulee vähän vaihtelua.
Lapset syö aamupalalla puuroa ja jogurttia tai leipää tms, samoin mies, ja lounaan saavat sitten päiväkodissa ja työpaikkaruokalassa, päivälliseksi syömme helppoja kotiruokia. Että syön minäkin sentään päivällisellä vaihtelevasti kanaa, lihaa, keittoja jne.
Mitä mieltä olette, oikeasta ravitsemuksesta tietävät?
Kommentit (9)
tiedän ihmisiä, jotka elää tyyliin voileivillä...
Täällä oli joskus ketju siitä miten voi pidentää elämäänsä, ja sen mukaan ainoa taatusti toimiva keino on elää koko ajan pienessä nälässä. Joku esitti myös että saman asian ajaa monotonisen ruoan popsiminen eli ns. puurolla eläminen.
Itsekin muistan lukeneeni ettei se monipuolisuus ole mikään itseisarvo. Ihan sama mistä vitamiinit ja hivenaineet tulee, kunhan niitä tulee tarpeeksi. Ap:n valinna on aika tervellisiä, mm. idut, avocado, luonnonjugurtti jne.
mutta vastaan silti. Vaikka ruokasi on aina sama, se ei siltikään ole yksipuolinen, vaan minusta siinä oli monenlaista terveellistä ja tarpeellista. Eikä mitään olennaista puuttunut. Jos haluat vaihdella, niin helposti se onnistuisi muuttelemalla salaatin ruokaisinta ainesosaa: joskus tonnikalan tilalle papuja, lohta, tofua, pähkinöitä, juustoa.
Se ei ole siis oleellista, että kuinka paljon vaihtelevia makuja ruokavaliossa on. Ainoastaan se, että siitä saa kaikki tarpeelliset ravintoaineet.
tätä olen joskus tehnytkin ja yritänpä tosiaan tehdä jatkossa enemmänkin ja oikein tietoisesti. Tonnikala on se helpoin ratkaisu mulle (kuten sanoin olen laiska) mutta joskus olen ottanut sen sijasta esim raejuustoa tai kalkkunaleikettä. On totta, että sitä täytettä vaihtelemalla sais monipuolisuutta aika helposti.
ap
jos syöt sitä lähes joka päivä, on vaarana että saat paljon jotain myrkkyä jota on nimen omaan tonnikalassa (kaikissa luonnonkaloissahan on ympäristömyrkkyjä, mutta jos syö kalaa vaihtelevasti, mitään tiettyä myrkkyä ei pitäisi kertyä liikaa).
vaihtoehtoja tonnikalalalle ovat esim. pähkinät (huipputerveellisiä), juustot (vähän rasvaisia, mutta silloin tällöin OK), kinkkusuikaleet ja meetwursti (suolaista ja rasvaista mutta OK harvoin), raejuusto jne. Mysö pelkällä kasvissalaatilla jaksaa ihan hyvin, kun syö lisäksi pari viipaletta leipää.
salaatin lisäksi voisit tehdä edellisen päivän päivälliselle ylimääräisen annoksen ja lämmittää sen lounaalle, jos lautasen sisältö on kerran jaksamisesta kiinni. Muuten lounaasi kuulostaa aika terveelliseltä.
Siihen voi yliherkistyäkin jossain vaiheessa ja ainakaan elimistö ei saa kaikkea tarpeellista.. Aina painotetaan MONIPUOLISTA ruokavaliota.
Just oli siinä ekassa Bella-ohjelman jaksossa tuosta yksipuolisesta ruokavaliosta...