vinkkejä aloittelevalle vauvan lihasoseiden valmistukseen!
Eli millä lihalla olette aloittaneet, kuinka kauan keittäneet, tarviiko soseuttaessa mitään nestettä (keitinvettä) sekaan? Ostin myös tänään marinoimattomia broiskusuikaleita, kauan niitä keitellään (ennen vaan ruskistanut) Eli tällaisia tumpelolta... Kiitos! =)
Kommentit (2)
Itse just kaivoin esiin. Siinä mm. kasvis-broilerisoseohje:
30-50 g broilerin lihaa (maustamatonta)
0,5 dl riisiä
4 dl vettä
1 porkkana
lohko parsakaalia
0,5 omenaa
Kuutioi broilerin liha laita veteen kypsymään. Kypsennä hiljaisella lämmöllä noin 5min. Lisää veteen riisi ja keitä 5-10 min. Pese, kuori ja paloittele kasvikset ja omena. Lisää porkkana ja omena sekä hetken kuluttua parsakaali. Kypsennä noin 10 min. Lisää vettä tarvittaessa. Soseuta.
Lihat/kalat paloina kasvisten(esim peruna,porkkana, parsakaali,sipuli) kanssa kattilaan. Vettä niin että peittyy. Sitten keitellään niin kauan, että kasvikset kypsiä ja sauvasekoittimella soseeksi.