Mitä on kirnumaito?
Onko se raskaanaolevallekin ihan suositeltavaa? Vai onko jotenkin raakamaitoa?
Kommentit (10)
periaatteessa sama kuin kirnupiimä. :)
""Maidosta kuorittu kerma siirretään säiliöön, jossa se jäähdytetään haluttuun lämpötilaan, hapatetaan käyttäen erilaisia hapatteita (jolloin saadaan hapatettua voita ja sivutuotteena tuota kyseistä kirnupiimää), tai kerma käsitellään suoraan hapattamatta (jolloin saadaan imellettyä voita, jonka sivutuote on kirnumaito).""
Kyllä,ikävä kyllä omaat aivan virheellistä tietoa!Olen syntyjään maalta joten tiedän. Ensin lypsettiin lehmä sen jälkeen maito separoitiin eli erotettiin kerma. Kermaa kerättiin monta päivää.Kun kerma oli hyvin hapantunut se kirnuttiin josta syntyi voita ja kirnupiimää! Sellaista kun kirnumaito ei ole olemassa.Mainoskikka,kuten kiviuunipitsa,rypsiporsas ym. Ikävää vaan että moisella johdatetaan ihmisiä harhaan!
Samaa mieltä. Näin maalla kasvaneena yli kuusikymppisenä en ymmärrä kirnumaito termiä.Mielestäni nykyisiä kuluttajia ,erityisesti nuoria terveydestä kiinnostuneita ihmisiä vedetään rankasti retkuun noilla ihme termeillä. Kerronpa esimerkin. kuusikymmentäluvulla vietiin maitoa tonkilla meijeriin ja palautuksena satiin n.s kurria mitä juotettiin lehmile ravintolisänä. Tänäpäivänä kuluttajaparka maksaa kyseisestä kurrista vähintään saman hinnan kuin norm. Maidosta. Siihen aikaan kurria sai lähes ilmauseksi. Nuorilta toivoisin kriitisyyttä ,ehkä ei kannata lähteä ihan joka junaan mukaan näissä terveysasioissa.
Niin ja sitten on olemassa ternimaitoa ja sitä todellakin on, ei mikään maninosmiesten kikka kusettaa kuluttajaa.
Vaan kun nykyään valmistetaan voita happamattomastakin kermasta. Ei siitä silloin tule piimää, joten siitä tulee maitoa. Onko sillä nyt jotain hel**tin väliä millä nimellä sitä kutsutaan, nyky ihmiselle kirnumaito kertoo paljon enemmän, kuin jotkut murresanat. Ja Kurri ja kirnumaito ei nekään ole edes sama asia. Tervetuloa nykyaikaan muinaismuistot!!!
Kurri (=rasvaton maito) ei tietenkään ole samaa kuin kirnupiimä. En ole koskaan nähnyt hapattamattomasta kermasta tehtyä voita, jonka valmistusvaiheessa olisi jäänyt kirnumaitoa. Missä maassa sellaista valmistetaan?
On olemassa myös heraa, joka on samantapaista ainesosaa kuin kirnupiimä, mutta ei aina hapanta sekään.
Tietämättömille, valio ainakin valmistaa hapattamattomasta kermasta voinsa, joten sivutuotteena syntyy kirnumaitoa eikä kirnupiimää.
Selvää jonkun hevosen palleja runkkaamalla saatua tuotetta vaan että spermat suuhun vaan ja maistuu jokaiselle kans kun on suklaan teossa käytettynä :)
En tajua minäkään mikä on kirnumaito voita valmistetaan kirnussa ja siitä jää ns. Joppia ainakin jossakin päin maata niin sanottiin.
Taitaa olla vaan mainosihmisten idioottijuttuja sama kuin kiviuunipizza ja kaikki "luomujutut"