missä lehdessä oli juuri ihanan vaniljaisen pullan ohje? en kuolemaksenikaan muista
Kommentit (15)
siin oli jotain herkullisia bullia, muistan
niin lähden sitten metsästää lehteä ;)
Oliko se täytepulla, silmäpulla, pitko, oliko täytteessä jotain rahkaa tai tuorejuustoa? Anna enemmän vinkkiä niin voin kaivella tiedostojani.
siinä lehdessä oli kuva siitä, samassa jutussa muitakin pullaohjeita.
pullien on tarkoitus jäädä hiukan raaoiksi.
itselle tulee kotivinkki, kodinkuvalehti, pirkka ja yhteishyvä. luulin että olis ollut joissakin näistä, mutta en vaan löydä. enkä muistaakseni muita ole lukenut ;)
ne oli niin herkullisen näköisiä että mielestä saa.
joskohan nyt joku muukin tietäis, olen kauppaan lähdössä...
ap
En ole saanut mielestäni näitä pullia vieläkään ja tuntuu todella uskomattomalta ettei kukaan tiedä mistä on kyse
Vaniljapullat
Pullataikina
5 dl maitoa
50g tuorehiivaa tai2 pussia kuivahiivaa
1tl suolaa
1/2 rkl kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
1 muna
n. 12 dl vehnäjauhoja
150 g rasvaa
Väliin
1/2 dl sokeria
n. 100 g margariinia
Vaniljakiisseli
7 dl maitoa
5 rkl perunajauhoja
1 muna
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
( keltaista karamelliväriä)
Voiteluun kananmuna
Kuorrutus 1- 2 rkl vettä
2 dl tomusokeria
Valmista vaniljakiisseli mittaamalla kiisselin aineet kattilaan, vaniljasokeri vasta kun valmista.
Keitä kokoajan sekoittaen.
Pullataikina valm. tavalliseen tapaan.
Pullien täyttäminen
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat levyksi. Levitä pehmeää rasvaa levylle ja ripottele sokeria pinnalle. Käännä taikina kaksinkertaiseksi. Leikkaa levystä veitsellä tai taikinapyörällä nauhoja. Pyöritä nauhat kierteelle ja käännä rullaksi. Kohota pellillä. Paina kohonneisiin kierrepulliin kolo, voitele pullat ja täytä vaniljakastikkeella. Paista 225 asteessa noin 12 min. Jäähdytä ja koristele sokerivesikuorrutuksella.
Ei ollut tuo edellinen, vaikka hyvältä vaikutti.
taikinaan ja täytteeseen tulee molempiin vanilja tuorejuustoa
siis myös taikinaan laitetaan vaniljatuorejuustoa, taikina kuin paullataikina. ja täytteeseen vaniljatuorejuuustoa, ja mustikoita..
olen kohta vuoden etsinyt, enkä löydä. ehkä ei ole tarkoituskaan
Vaniljainen marjapiirakka
POHJA:
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaura- tai ruislesettä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä
1 dl vaniljajogurttia
VÄLIIN:
2 dl pakastettuja mustikoita
1 dl pakastettuja punaherukoita tai vadelmia
PINNALLE:
1 muna
2 dl vaniljajogurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja vaniljajogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 24-26 cm).
4. Ripottele taikinan pinnalle jäiset marjat suoraan pakasteesta.
5. Sekoita muna, vaniljajogurtti, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle. 6. Paista piirakkaa 200 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla 30 - 35 minuuttia.
1/2 litran pullataikina Pirkka-vehnäjauhopussin (2 kg) mukaan
Pullien täyte:
2 tlk (à 200 g) Pirkka Kevyt -appelsiinituorejuustoa tai
vaniljatuorejuustoa
2 tlk (à 160 g) punaisia kirsikoita
200 g vihreitä sukaatteja
2 dl rusinoita
paperivuokia
Voiteluun:
munaa
Koristeluun:
raesokeria
Valmista pullataikina pussin ohjeen mukaan. Puolita kohonnut taikina, koska on helpompi kaulita taikina kahdessa erässä. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 50 cm x 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Voitele levy yhdellä rasiallisella tuorejuustoa. Silppua kirsikat ja ripottele niistä puolet tasaisesti tuorejuuston päälle. Ripottele pinnalle myös puolet sukaateista ja rusinoista.
Kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla 2,5 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nostele kiekot paperivuokiin. Kohota pellillä hyvin. Valmista samoin lopputaikina. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullat 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
pittäisi päästä nukkumaan ;)