Ruuanlaittajat! Siis missä vika?
Riisistäni tulee puuroa, tai sellaista että se on yksi klöntti eikä olleknaan irtonaista. Ihan sama mitä riisiä käytän, sama tapahtuu pitkäjyväiselle tai basmatiriisille. Laitan yleensä vettä 2l ja riisiä 8dl tai 10dl. Tykkään että riisi on pehmeää, ei al dente. Mutte en tosiaan tykkää että se on kiinni toisissaan.
Kommentit (10)
Nimittäin basmatiriisin saa tuolla konstilla helspoti pilattua (eli siitä EI tulekaan klönttiä). Luulis toimivan toiseenkin suuntaan... :-)
Alussa sekoitan mutta sen jälkeen annan olla ja veden haihtua.
ap
Alussa sekoitan mutta sen jälkeen annan olla ja veden haihtua.
ap
10:lle desille riisiä..... Komppanialleko tee????? Ja 10L kattilassa????
No paljonko sitä vettä pitäisi laittaa 10dl riisiä kohti?
ap
joten jos on esim. 9dl riisiä niin vettä pitää olla reilu 2 litraa...
kun karkas. eli vika tuskin on suhteessa mutta keitätkö liian kovalla lämmöllä ja et muista sekoitella?
Pese riisi ennen käyttöä niin liika tärkkelys lähtee ja riisi pysyy irtonaisena..
kannattaa kokeilla että laitat riisin keittoveteen tai sitten valmiin riisin sekaan tilkan öljyä. se pitää riisin mukavasti erossa toisistaan. kokeilemalla tiedät kumpi on enemmän omaan makuun.