Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tähteeksi jääneet potut...

08.10.2006 |

Vinkkejä kaivataa!

Joka kerta kun keitän kuoriperunoita, niitä jää myös tähteeksi.

Miten voisin hyödyntää jäljelle jääneet perunat?

Tuntuu niin vaikealta heittää ruokaa roskiin.

Pyttipannu/ paistetut perunat on ainoat mitä tulee mieleen....



Kiitos jos joku viitsii vaivautua!

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
15.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohko perunat kuorineen, laita uunipellille kuoripuolialaspäin. Sudi öljyä pintaan ja ripottele (jauhettua meri)suolaa, rosmariinia ja timjamia pintaan, paista parissa sadassa asteessa parikymmentä minuuttia (kunnes pinta saa kauniin värin). Tuoksu on taivaallinen ja makukin hivelee aisteja :))

Vielä paremmin tämä lisuke valmistuu raaoista perunoista, mutta keitetytkin käyvät + on paljon nopeampi.





Jos perunat (kuorineen) ovat kookkaita, halkaise pituussuunnassa kahtia , lusikoi sisus ulos ja muussaa se varovasti haarukalla (niin ettei se liisteröidy). Lisää muussiin maisteita maun mukaan (mustapippuria suolaa, yrttejä + esim. tuorejuustoa tai tilkka kermaa (tai kananmuna jos seos tuntuu liian lötkoltö, kananmunan kanssa kannattaa kuitenkin olla säästeliäs). Laita muussi takaisin kuoreen + ripottele päälle esim. emmentalia ja paistetun pekonin muruja. Paista uunissa parikymmentä minuuttia n. 175 asteessa. Tämäkin onnistuu parhaiten uuniperunoiden tähteistä, mutta keitetyistäkin onnistuu :))

Vierailija
2/7 |
17.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaakaappi huutaa tyhjyyttaan, kauppareissu oli suunnitteilla taksi paivaa ja 3-v alkoi valittaa kylmaa ja vaatteista huolimatta kaivautui peiton alle....kuumetta 39' C. Ruokaa pitais kuitenkin saada seka potilaan, etta aidin ja pikkusiskon...



Eilen jai iltaruualta kuoriperunoita ja kuivakaapissa tonnikalaa. Joten naista sitten paivan lounas tonnikalaperunalaatikko. Sekaan sipulia ja juustoraastetta, pippuria ja suolaa ja loraus kermaa. Uuniin kunnes juusto on saanut vahan varia.





Salaattia lisukkeeksi. Hyvaa tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
13.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä raastan sekä sämpylä- että piirakkataikinaan perunaa.



Piirakkataikina on sellainen margariinipohjainen, johon tulee rasvaa, hieman suolaa, jauhoja ja vettä, lisäksi 2 pientä tai yksi isompi peruna raastettuna.



Sämpylätaikinaankaan ei voi paljoa laittaa, mutta n. 3 perunaa/0.5litran taikina, voisi lisätä.



Minusta molempiin peruna tuo ihan selvästi lisämakua.

Vierailija
4/7 |
13.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vinkeistä!

Sämpylöitä/ peltileipää leivon aika usein.

Siihen voisin seuraavalla kerralla " upottaa" perunoita.

Vierailija
5/7 |
14.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

1) Paistettua perunaa ja sipulia, maustettu munakasseos päälle ja kypsennä= espanjalainen munakas. Jotkut laittaa mukaan myös kinkkua ja paprikaa, mutta aidossa taitaa olla vaan nuo kaksi täytettä.



2) Makkaranyytit; kuutioi perunaa, lenkkiä ja sipulia folionyytteihin, laita kostukkeeksi tuorejuustoa (esim ruohosipuli) ja halutessasi muutama tippa juoksevaa margariinia, grillimaustetta. Kasviksia voi laittaa mukaan. Uuniin 225 asteeseen kunnes ovat kuumia ja paistunut kunnolla.



Vierailija
6/7 |
08.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee perunasalaattia tai muhennettuja perunoita!



http://www.lintu75-2.vuodatus.net/blog/215653

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
11.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jääkaappikylmänä perunat leikkautuu kauniisti viipaleiksi, parhaiten munaleikkurilla. Näitä vaikka jälkiuunileivälle (voitakaan ei oikeastaan tarvita), päälle reilu kerros kermaviiliä tai creme fraichea ja ripaus mustapippurirouhetta (yrtit varmaan sopis myös). Helppoa, halpaa ja aivan ihanaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan kaksi