Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lukekaa tämä!

23.03.2009 |

E621 lisäaine on natriumglutamaatti. Se on aromivahvenne, joka voimistaa lihaisaa makua ja sitä käytetään lähes kaikissa valmisruoissa, makkaroissa, eineksissä, lihaliemivalmisteissa, pussikeitoissa ja valmiskastikkeissa, myös monissa lasten purkkiruoissa.



Natriumglutamaatin haittavaikutuksina tunnetaan mm. sydämen tykytys, päänsärky, kasvojen punotus ja huimaus, jotka voivat esiintyä nopeasti kyseistä lisäainetta sisältäneen ruoan syömisen jälkeen. E621 aiheuttaa myös astmaa ja allergioita, mahdollisesti myös syömishäiriöitä ja liikalihavuutta.



Lisäksi natriumglutamaatin käytöllä arvellaan olevan vaikutuksia sikiön kehittymiseen sekä lapsen kasvuun. Lisää aiheesta löytyy osoitteesta:

http://terveesti.blogs.fi/tags/natriumglutamaatti/

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla