Suositelkaas jotakin maukasta liharuokaa pääsiäisen ajalle?
Kommentit (4)
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja kanan rintafileet (yhtä monta kuin syöjiä). Kypsennä fileitä ensin yhdeltä puolelta n. 6-8 min., käännä ja kypsennä toiselta puolelta pari minuuttia. Laita fileiden päälle raakoja perunanlohkoja (perunoiden määrä riippuu niiden koosta, kuitenkin niin runsaasti, että fileet peittyvät) ja pirskottele päälle vielä oliiviöljyä, etteivät perunat kuivahda. Lisää myös valkosipulinkynsiä kuorineen. Kun perunat ovat lähes kypsiä (saavat olla hiukan " al dente" ), lisää mustia kivettömiä oliiveja, grillattuja paprikasuikaleita (lasitölkkisäilykkeenä löytyy), tuoreita yrttejä (esim. timjami sopii hyvin), suolaa ja mustapippuria maun mukaan sekä appelsiini- ja sitruunalohkoja pinnalle. Kypsennä vielä hetki, että sitruslohkot aavistuksen ruskistuvat. Koko prosessiin kannattaa varata n. tunti, vuokaruoka, ei pidempikään kypsennysaika ole haitaksi. Kun vuoka on valmis, fileiden päälle puristetaan sitrusten mehua ja kypsien valkosipulikynsien sisällys.
Täytyy kokeilla noita kaikkia ja ainakin 1-2 nyt pääsiäisen aikaan joten kiitoksia vain vinkeistä ja ohjeista! Kerrotko Tiitiäinen vielä hieman tarkempaa ohjetta tuolla palapaistiruoallesi vai onko sen periaate kuten esim karjalanpaistissa?
Tuntuu että ne omat liha,-kala,-kana jne ruoat on tullut kahlattua aika moneen kertaan lävitse ja vaikka niitä varioikin ja harvoin edes kummoisesti ohjeita tuijotan niin silti välillä kaipaa vaihtelua.
periaate on kuin karjalanpaistissa, pilkotaan lanttua ja porkkanaa pohjalle,lihat päälle joukkoon mustapippureita,uuniin (huom!ei nestettä) n. 220 asteeseen kunnes lihat saaneet hieman väriä,lisätään kuumaa lihalientä niin että lihat peittyvät,lämpö 125 asteeseen ja pitkä haudutus, ainakin 2 tuntia.
Broilerin rintafileet uunivuokaan, päälle paljon eri värisiä paprikapaloja ja purjoa. Purkki ruokakerma ja murustettu Koskelaskija, esim viherpippuri. 175 astetta ja tunti.
Riisin kanssa tai ilman.