Broilersalattia saunailtaan? Ohjetta kaipailen
Moi!
Saunailta tulossa ja ruokapuoli on mun vastuullani, jälleen. Ajattelin tällä kertaa laittaa jotain salaattijutskaa. Kinkkumakaronisalaatti onnistuu aina, että sen teen ainakin. Ajattelin toiseksi jotain broilersalaattia, vihreäksi salaatiksi. Melkein kaikki ovat miehiä, joten oisko sulla superhyvän broilersalaatin ohjetta?
Kommentit (4)
eli
Pippurimarinoituja broiskufileitä paistettuna ja viipaloituna salaattipedilla
salaattipeti:
jäävuorisalaattia tai muuta rapeaa salaattia
kurkkua
tomaattia, varmista että ovat kunnolla kypsiä (kirsikkatomaatit ovat nättejä, eikä niistä valu mössöt pihalle)
persikan viipaleita (säilyke)
herneen versoja
(aurajuustoa reiluina murusina, jos haluaa)
broikut siis ladotaan nätisti vadille salaatin päälle tai sitten voi koko homman laittaa sekaisinkin kulhoon
Jos itse ei jaksa kastiketta västä, niin se Heinzin currykastike toimii ja sitä voi laittaa pullosta ken haluaa...
broiskua
pastaa
herne-maissi-paprikaa
punasipulia
omenaa
kermaviiliä
majoneesia
lisäksi:
esipaistettuja patonkeja
pestoa
mozzarellaa
patongit viipaleiksi, pestoa päälle ja siivu mozzarellaa ja uuniin.
Voihan vihtori kun tulikin nälkä :o)
kiinankaalta tai jäävuorisalaattia
kurkkua
tomaattia (itse käytän kirsikkatomaatteja)
hunajamarinoituja broilersuikaleita
punasipulia
Hyvää salaatinkastiketta!
Broilerin sijaan voi käyttää kalaa tai tonnikalaa.
rapeaa salaattia
tomaattia
kurkkua
mozzarellaa
tuoreita tai kuivattuja yrttejä
pippuria
(yrttisuolaa)
balsamicoa
hyvää oliiviöljyä
pippuri tai hunajamarinoituja broileri/kana fileitä(semoisia valmiita, olen huono selostamaan tarkkaan kun en itse syö) ;)
leikkaa mozzarella paloiksi ja marinoi
se noilla mausteilla.
eli hiukan balsamicoa ja oliiviöljyä
paljon yrttejä ja pikkuisen pippuria ja jos haluaa yrttisuolaa
anna olla ja pilko muut salaattiaineet.
paista lihat ja pilko salattiin sopiviksi
sekoita kaikki juuri ennen tarjoilua.
kotona usein tarjoan tuon salaatin sellaisenaan ja mies syö sen kanan kuumana siinä lisukkeena, mutta jos on enempi väkeä tai haluaa esim piknik evääksi niin toimii paremmin että kanat pilkko ja voi syödä kylmän salaatin.
mozzarellaa ei ole pakko marinoida, se on toki hyvää sellaisenaankin, mutta tuo marinointi tekee sen että esim salaatit ja tomatit pysyy tuoreina pidempään kun salatti on tarjolla, ja kuitenkin on se maku siellä. jos esim kaataa vain koko salaatin päälle hiukan balsamicoa ja öljyä ja mausteita , niin salatti pitää syödä aika ripeästi ettei muutu semmoiseksi löllöksi:/
tuoreella basilikasilpulla voi sitten kruunata koko herkun;)
mozzarellan tilalle sopii myös feta!
salaattiin voi myös lisätä pastaa, mutta en ehdottanut sitä nyt, kun toinen vaihtoehtosi oli makaronikinkkusalaatti;)
salaattiin voi lisätä myös suolapähkinöitä tai jotain muita pähkinöitä