Etsin ohjetta Juustokakkuun, jossa ei ole liivatetta!
Kommentit (5)
En ole tätä itse tehnyt, kun vasta vähän aikaa sitten löysin ohjeen, mutta joku kerta meinasin kokeilla... jos kokeilet tule ihmeessä kertomaan kokemuksia kakusta=)
JUUSTOKAKKU:
POHJA:
14 DIGESTIVE-KEKSIÄ
½ dl SOKERIA
1½ tl KANELIA
60g SULATETTUA VOITA
VOITA TAI MARGARIINIÄ VUUAN VOITELUUN
TÄYTE:
250g PHILADELPHIA TAI HOVI JUUSTOA
1 dl SOKERIA
2 MUNAA
1 rkl VEHNÄJAUHOJA
1 tl VANILJASOKERIA
½ SITRUUNAN MEHU
KUORRUTUS:
1 dl CREME FRAICHEA
1. VOITELE KAKKUVUOKA (SELLAINEN MISTÄ IRTOO POHJA ON VARMAAN HYVÄ)
2. MURENNA KEKSIT JA SEKOITA JOUKKOON SOKERI, KANELI, JA SULATETTU RASVA. PAINELE KEKSISEOS VUUAN POHJALLE.
3. SEKOITA PHILADELPHIA JUUSTO JA SOKERI. EROTA MUNIEN KELTUAISET VALKUAISISTA JA SEKOITA KELTUAISET JUUSTOSEOKSEEN. VATKAA VALKUAISET KOVAKSI VAAHDOKSI,
4. LISÄÄ JAUHOT, VANILJASOKERI JA VIIMEISEKSI VATKATUT VALKUAISET JUUSTOSEOKSEEN.
5. KAADA SEOS VUOKAAN JA PAISTA UUNIN KESKIOSASSA 175 ASTEESSA NOIN 50 MIN.
6. KAADA CREME FRAICHE JÄÄHTYNEEN KAKUN PÄÄLLE. JUUSTO KAKKU MAISTUU PARHAIMMALTA KYLMÄNÄ JA VOI MYÖS PAKASTAA.
VALKOSUKLAA-JUUSTOKAKKU
Pohja:
1/2 pakettia (175g) Dominokeksejä
30g voita tai margariinia
1rkl sokeria
Täyte:
100g valkosuklaata
3rkl kermaa
400g Philadelphia tuorejuustoa
1dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
1. Poista kekseistä täyte. Jauha keksit tehosekoittimessa muruiksi.
2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sokeri. Painele muruseos tiiviisti halkaisijaltaan 24cm piirakkavuoan pohjalle.
3. Paista 175 asteessa 10 min. Jäähdytä.
4. Sulata täytteen suklaa kermaan mikrossa.
5. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään, ja lisää muna niiden joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää myös keltuainen.
6. Yhdistä suklaaseos juustoseokseen, ja levitä massa pohjan päälle vuokaan.
7. Paista kakkua 120 asteessa noin 1 tunti.
8. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua
Suklaa-juustokakku
pohja:
1pkt (175g) kaurakeksejä
50g voita
täyte:
200g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
100-150g sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5dl kuohukermaa
Murenna keksit. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Sulata suklaa. Sekoita juusto ja puolet sokerista. Lisää vaniljasokeri. Erottele kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi Lisää loput sokerista ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää seokseen.
Kaada täyte murupohjan päälle ja anna sen olla yön yli pakastimessa. Ota kakku pakastimesta noin tunti ennen tarjoilua. Koristele kaakaojauheella tai suklaarouheella.
Kuulostaa herkulliselta. Täytyy pian kokeilla.
Eli Etsin ohjetta juustokakkuun, jossa ei ole käytetty liivatetta. Olen joskus kauan sitten tehnyt sellaista juustokakkua, jossa oli suklaata, mutta ei ollut käytetty ollenkaan liivatetta. Se oli tosi hyvää. Jos jollain on ohjetta, niin kirjoitelkaa reseptejä.