PASTA ja WOKKI reseptit pinoon, kiitos =)
En omista yhtään wokkiohjetta ja haluaisin kokeilla tehdä viikonloppuna jotain hyvää =) Laitetaan pastaohjeet ja wokkiherkut pinoon!
Kommentit (5)
BROILERI-AURAJUUSTOPASTA
hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1 prk ruokacremeä
1 kolmio Aurajuustoa
mustapippuria
(kanalientä)
ananaspaloja
Ruskista broilerinsuikaleet pannulla. Lisää joukkoon ruokacreme ja Aurajuusto, mausta pippurilla. Anna hautua n. 10 minuuttia. Lisää valmiiseen kastikkeeseen ananaspaloja. Jos haluat kastikkeesta juoksevampaa, lisää kanalientä tai enemmän ruokakermaa. Tarjoile esim. nauhapastan kera.
KINKKUPASTA
palvikinkkua
sipulia
1 tlk säilykeherneitä
juustoraastetta
sitruunapippuria
spaghettia
Keitä spaghetti ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja kuutio kinkku. Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja lisää paloiteltu kinkku. Kaada joukkoon säilykeherneet suolaliemineen. Anna hautua muutama minuutti kannen alla. Mausta sitruunapippurilla. Kaada keitetyt spaghetit kastikkeen joukkoon ja lisää vielä juustoraastetta maun mukaan. Valmista syötäväksi, kun juusto on sulanut.
KINKKU-PINAATTI-PARSAKAALIPASTA
palvikinkkua
pakastepinaattia
parsakaalia
ruokakermaa
sitruunapippuria
Paloittele kinkku jha ruskista öljyssä pannulla. Lisää joukkoon ruokakerma ja pian sen jälkeen pakastepinaatti ja paloitellut parsakaalin kukinnot. Anna hautua kannen alla, kunnes parsakaalit ovat kypsiä. Mausta sitruunapippurilla ja tarjoile esim. vihreän nauhapastan kera.
Ohjeissa ei valitettavasti ole tarkkoja määriä, kun itse heitän kaikkea aina näppituntumalla pannulle.
1 sipuli silputaan ja freesataan öljytilkassa
lisätään
1 prk tonnikalaa vedessä
1 prk fetaa
1 prk ruokakermaa
sekoitellaan niin että feta sulaa
tarjoillaan pastan ja jauhetun cayennepippurin kera
(omana lisäyksenä ropsautan kastikkeeseen myös hieman katkarapuja ihan loppuvaiheessa sekä tillisilppua)
Tästä tuli todella hyvää (broilerista),kun tein sen aivan ohjeen mukaan (yleensä kaikki on sitä sun tätä):
300g porsaan-,naudan- tai broilerinfileetä suikaleina
2 tl ruokaöljyä
2 porkkanaa tulitikuiksi suikaloituna
1 sipuli suikaloituna
10 cm purjoa suikaleina
2 cm tuoretta inkivääriä hienona raasteena
2 valkosipulinkynttä murskana
1 punainen paprika ohuina suikaleina
100g säilöttyjä pavunituja valutettuina
KASTIKE:
1 rkl ohrakasta
0,5 dl soijaa (laitoin ehkä osan vettä,ettei niin suolaista)
2 tl sokeria
(1 rkl makeaa chilikastiketta)
1.Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään
2.Ruskista lihasuikaleet hyvin öljyssä kuumalla wok- tai teflonpannulla.Lisää porkkana,sipuli,purjo,inkivääri ja valkosipuli.Jatka paistamista 3 minuuttia,kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet.
3.Lisää paprika ja pavunidut ja jatka paistamista 2 minuuttia
4.Lisää kastike pannuun ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen.Jatka paistamista noin minuutti samalla sekoittaen,kunnes kastike on saostunut ja ruoka saanut kauniin kiillon.Tarjoa välittömästi tietenkin riisin (vaikka jasmiinin) kanssa.Tulisempaa saa,jos lisää 2 tuoretta punaista tai vihreää chilipippuria suikaleina.
Kokeileppa joskus tuota ohjettasi niin, että lisäät joukkoon tölkillisen ananaspaloja liemineen=)
Hapanimeläpossua
Tämä kuuluu meidän perheessä niihin ruokiin, joita valmistetaan, kun muuta ei tule mieleen ja nälkäkin jo kurnii vatsassa.
500-700g possun sisäpaistia tai ulkofilettä suikaleina
n. 3cm:n pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 sipulia ohuiksi viipaleiksi leikattuna
1-2 porkkanaa kuorittuna ja viipaloituina
2-3 varsisellerin vartta ohuiksi suikaleiksi leikattuina
2-3dl vesikastanjoita
5 ananasrengasta ja ison ananastölkin mehu (tai ananasmehua mehutölkistä)
1-2rkl soijaa
2-4rkl ketsuppia
suolaa
pippurisekoitusta
öljyä paistamiseen
suurustamiseen perunajauhoja
tuoretta korianteria
Leikkaa liha poikkisyin. Käsittele kasvikset aineluettelon mukaisiksi. Kuumenna öljyä pannussa, paista lihasuikaleet yhdessä inkiväärisilpun ja valkosipulisilpun kanssa. Mausta lihat suolalla ja pippurisekoituksella. Nosta lihat sivuun. Kuumenna öljyä pannussa, freesaa pannussa porkkanoita, varsiselleriä ja sipulia. Lisää hetken päästä vesikastanjat ja ananakset mehuineen. Mausta seos ketsupilla ja soijalla. Lisää myös lihasuikaleet joukkoon. Kuumenna. Suurusta pieneen vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Ripottele joukkoon/pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa Jasmin-riisin kanssa.
Tässä on lähes mahdoton epäonnistua. Voit käyttää mitä tahansa aineksia enemmän tai vähemmän kuin ohjeessa. Ananasmehu on lähinnä se, mikä tulisi riittää koko määrälle. Mielestäni tämä olisi ihanteellinen ruoka tarjota isollekin porukalle. Possunlihan voi vaihtaa hyvin broilerin rintafileesuikaleiksi, toisaalta lihan poisjättämisellä tämä on hyvää kasvisversionakin. Ruoan voi hyvin valmistaa täysin edellisenä päivänä valmiiksi maun tai rakenteen siitä kärsimättä. Riisi keitetään tietysti vasta tarjoilupäivänä.
Aineksiin voi hyvin lisätä esim bambunversoja, paprikaa, sieniä tms, mutta oleellista tässä ruoassa maun kannalta on varsiselleri, inkivääri ja valkosipuli. Ja korianterin ihana maku kruunaa kaiken!
Paistetut nuudelit ja naudanlihaa
4pss naudanlihanmakuisia nuudeleita + 2rkl osterikastiketta
300-400g naudan paahto- tai sisäpaistia
300g kukkakaalia ja parsakaalia yhteensä, tai jompaa kumpaa
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
200g tuoretta pinaattia + 2rkl osterikastiketta
lihan marinadi: 1 munan valkuainen
3rkl maizenaa
1rkl vasikanfondia
1rkl vettä
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
Keitä vettä esim vedenkeittimessä, tyhjennä nuudelit isoon kulhoon tai kattilaan, maustepusseja et tässä ruoassa tarvitse. Kaada kiehuva vesi nuudeleiden päälle, siivilöi vesi hetken päästä pois. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi suikaleiksi. Vatkaa kulhossa munanvalkuainen kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon maizena, vasikan fondi, vesi, mustapippuria ja lihasuikaleet. Anna lihan maustua n. 10 minuuttia.
Paista pannussa nuudelit kuumassa öljyssä, lisää joukkoon 2rkl osterikastiketta, nosta nuudelit sivuun. Kuumenna lisää öljyä pannussa, paista marinoidut lihat, nosta sivuun. Paista pannussa hetki sipuliviipaleita ja kukka- ja parsakaalikukintoja, nosta sivuun. Kuumenna vielä hieman öljyä pannussa, paista pinaatinlehdet pannussa, kunnes ne menevät kasaan, lisää joukkoon 2rkl osterikastiketta. Lisää pannuun vielä paistetut lihat ja sipulit ja kaalit, kuumenna. Kaada seos paistettujen nuudelien päälle, tarjoa lisäksi vahvaa chilikastiketta.
Kantonin kanaa ja paistettua riisiä
n.400g broilerin rintafilettä
1 munan valkuainen
1rkl vettä
0,5rkl soijakastiketta
3rkl maissitärkkelystä
leivitys: 3rkl maissitärkkelystä
paistamiseen: öljyä
kastike:
2,5dl vettä
puolikas kanaliemikuutio/fondia
puolikkaan sitruunan mehu
1rkl soijakastiketta
1 murskattu valkosipulinkynsi
1rkl maissijauhoja
Leikkaa broilerin rintafileet poikkisyin ohuiksi suikaleiksi. Vatkaa valkuainen kulhossa kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon vesi, soija ja maissitärkkelys. Laita broilerisuikaleet liemeen kymmeneksi minuutiksi. (Jos ihmettelet Kiinalaisissa ravintoloissa, miten liha on niin kiiltävää ja mureaa, salaisuus on tässä;) )
Laita 3rkl maissijauhoja lautaselle ja kääntele marinoidut broilerisikaleet jauhoissa. Kuumenna reilusti öljyä pannussa ja paista broilerisuikaleet muutamassa erässä kuumassa öljyssä.
Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon kypsät broilerisuikaleet.
Paistettu riisi:
2dl Jasmin-riisiä + 2dl vettä (=yht 6dl valmista riisiä)
Huuhtele riisit ja laita ne veden kanssa kattilaan. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta levy ja anna riisin muhia kypsäksi jälkilämmöllä n. 15 minuuttia. Tällä tavalla saat puuroutuvaa riisiä, jos et omista riisinkeitintä.
15cm pätkä purjoa
pari desiä kuorittuja katkarapuja
3 munaa
3rkl öljyä
1tl suolaa
Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele hyvin, leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Sulata (ja kuori) katkaravut, vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Kuumenna öljy kattilassa, freesaa ensin purjo, lisää sitten katkaravut ja hetken päästä munat. Sekoita, kunnes munamassa alkaa hyytyä. Lisää riisi ja mausteet. Sekoita seos tasaiseksi, tarkista maku.
Kermaista broilerinfilettä ja kasviksia
hippunen kurkumaa jauheena
4kpl broilerin rintaleikettä
1-2 sipulia ohuina viipaleina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni pussi herne-maissi-paprikaa
2tlk ruokakermaa
suolaa
korianteria/persiljaa
Poista marinoiduista rintaleikkeistä luu ja nahka. Leikkaa fileet suikaleiksi.Kuumenna pannussa öljy, lisää siihen kurkuma, kääntele hetki öljyssä. Lisää broilerinsuikaleet, paista kypsäksi. Lisää valkosipuli ja sipuli. Kääntele pannussa minuutin ajan. Lisää herne-maissi-paprika-sekoitus ja ruokakerma. Kuumenna vielä muutama minuutti, lisää suolaa maun mukaan ja joukkoon vielä korianteria tai persiljaa silppuna.
Siinä nyt joitakin hyviksi havaittuja.
kanasuikaleita - ne voi olla vaikka marinoituja. Niitä paistan, sillä välin keittelen munanuudelit, heitän kanan kaveriksi sinne wokkiin ne nuudelit, pakastewokvihanneksia, katkarapuja, sitruunamehutiivistettäkin voi laittaa, ja sitten mulla on paria erilaista chilikastiketta jota laitan. Niiden kanssa kannattaa vaan olla varovainen ainakin eka kerralle, lisätä aina voi omaan annokseensa mutta pois on paha ottaa..
Sinne voi laittaa myös vaikka ananasta, sipulia, herkkusieniä, purkkimaissia, banaania, mitä tahansa vihanneksia - siis oikeastaan tehdä eräänlaista pyttipannua, mitä vaan sekaisin! En ole kovin usein tehnyt, mutta olen tehnyt yleensä kanasta, kai kerran jostain possunsuikaleista, mutta kai wokata voi vaikka jauhelihaa jos tahtoo.
En tiedä lasketaanko pastaksi seuraava sörsseli - keitä makaroonia ja sekoita uunivuoassa makaroonit ja tonnikala (öljyssä tai vedessä, ihan mistä itse tykkää, itse pidän parhaan Pirkan tonnikalapaloja öljyssä, öljyä yleensä lorotan vähän pois), sekaan vähän suolaa ja ehdottomasti maustepippuria! Ja hyvää tulee. Samoin erinomaisen spagettikastikkeen saa kun ostaa sellaisen spagettikastikeainespussin (Knorrilla ainakin on) ja tekee sen tonnikalasta. Tulee tosi nopeesti, ja tosi hyvää!
Mä yleensäkin heittelen ruokiin vaikka mitä, ja joskus ku tulee tosi hyvää ni siinähän sitten mietitään että mitäs mä tähän laitoinkaan...