Matala verensokeri- mistäköhän johtuu?
Heippa!
Osaakohan kukaan kertoa, mitä haittaa on alhaisesta verensokerista? Kävin sokeriraistuksessa ja sain todella matalat arvot (3.5, 4.2, 3,8). Eli 400ml:n glukoosilitkun juominen ei vaikuttanut tuon taivaallista verensokeriin. Onkohan tästä jotain haittaa?
Labrahoitaja ensin kauhisteli tuota ensimmäistä, paastoarvoa. Sitten terveydenhoitaja neuvolassa sanoi, että " onpa kummalliset lukemat" ..
Onko kellään vastaavaa? Mikä mulla on, kun ei sokeri vaikuta?
Johtuukohan siitä, että mulla on ihan tajuton karkki/sokerihimo päivittäin. Mun on siis SAATAVA jotain sokeripitoista joka päivä, muuten tulen hulluksi...
kiitti, jos joku osais valaista:)
sitruska rv 27+2
Kommentit (3)
Alkuraskaudesta mun sokeriarvot oli ihan normaaliluokkaa, eikä yhtään tehnyt mieli makeaa. Puolivälin jölkeen sokerit on menneet alas joka mittauskerralla ja ovat nyt ihan asteikon alapäässä, ja samalla makeanhimo on yltynyt yltymistään. Mulle lääkäri on vaan sanonut, että on tosi hyvät arvot. Vauva on kasvanut normaalisti ja on saanut erityisesti kehuja siitä, että on hyvin symmetrinen, ilmeisesti jos sokerit on ylhäällä niin mahan ympärys kasvaa suhteessa muuta kehoa nopeammin. Olen huomannut, että liikunta ilmeisesti tasaa sokeriarvoja, kun mulla ei tule sitä hirveää makeanhimoa niinä päivinä kun olen tehnyt kunnon lenkin. No joskus tulee kyllä semmoinen tärisevä olo pitkän lenkin loppupuolella. Yleensä syönkin jotain ennen lenkkiä, että jaksan varmasti kotiin.
Edellisessä raskaudessa " jäin kiinni" - mitä ilmeisimmin vääränä positiivisena. Olin edellisenä päivänä tankannut kakkukekkereiden jälkeen vielä hitailla hiilareilla, että " varmasti jaksan paaston" . No, tuloksena oli paastarvo rajalla = white A -leima läpi loppu raskauden.
Diabetespolilla ateriatestauksessa arvot olivat moitteettomat ja kun tunnin arvo oli laskenut paastoarvosta, hoitaja sanoi, että: " näin sen kuuluisikin reagoida. Tässä näemme kunnollisen insuliinivasteen."
Tässä raskaudessa olin rv 16 ensimmäisessä rasituksessa ja toinen on vielä edessä rv 25. Nyt kunnolla ohjatun valmistautumisen jälkeen arvot 4,6-4,8-3,8. Eli vielä ei ristinä tuota leimaa ole.
Mutta siis pointtina se, että vaikka itsekin hämmästyin alhaisia arvoja (rajat kuitenkin huikeasti korkeammat), niin hoitava henkilökunta ei ole asiaa päivitellyt. Vaan, että ainoana kantaaottavana kommenttina on ollut tuo diabeteshoitajan-kätilön tokaisu. Eli saapi olla tyytyväinen nuihin arvoihin.
Mulla on myös ollut matalat verensokerit, tunti kunnollisen aterian jälkeen vs oli 3.8. Matalat arvot kyllä huomaa voinnissaan. Keskustelin asiasta lääkärin kanssa ja hän epäili syyksi hyperinsulismia, eli ruoan jälkeen insuliinia erittyy liiankin kanssa. Ohjeeksi antoi, että pitää syödä pitkäkestoisia hiilihydraatteja (esim.ruisleipä, kaurapuuro...) jolloin verensokeritaso pysyy tasaisempana. Pieniä aterioita kannattaa syödä parin tunnin välein, mulla ainakin kunnon ruokailun jälkeen tulee entistä huonompi olo.
Mullakin on kova makeanhimo, mutta karkithan nostavat verensokeria vain hetkellisesti. Torstaina on sokerirasitus, jonka jälkeen katsotaan tilanne uudelleen.